Ziemeļu alianse • IR.lv

Ziemeļu alianse

1
Pauls Raudseps

Lielbritānijas premjers Kamerons veido ciešākas saites ar Skandināviju un Baltiju

Dinamiska. Zaļa. Sociāli atbildīga.

Tādu Ziemeļeiropu, kurā ietilpst gan Lielbritānija, gan Skandināvijas, gan Baltijas valstis, iezīmēja neparasts sammita un konferences krustojums, kuru 20.janvārī Londonā rīkoja britu premjerminists Deivids Kamerons un kurā piedalījās ne tikai visi Skandināvijas un Baltijas valstu valdību vadītāji, bet arī ap 10 cilvēku lielas valsts pārvaldes, uzņēmēju un pilsoniskās sabiedrības pārstāvju veidotas delegācijas no katras valsts.

Kā vienam no aicinātajiem, man bija iespēja novērot, ka šis «UK Nordic Baltic» (kā to briti dēvēja) pasākums tiešām atšķīrās no ierastajām galotņu tikšanās reizēm, kurās valstvīri un sievas aiz kādas oficiālas celtnes slēgtajām durvīm cīnās par kopējā paziņojuma formulējumiem. Kamerona organizētā domu apmaiņa notika Londonas Īstendas modernās mākslas Whitechapel galerijā, kur starp dažādām avangardiskām instalācijām 45 prezentētāji no visām deviņām dalībvalstīm sniedza īsu ieskatu savā pieredzē ar kādu iniciatīvu, kura saistīta ar sanāksmes galvenajām tēmām: tehnoloģijas un inovācijas; darbs, ģimene un dzimumu līdztiesība; zaļā ekonomika un ilgtspējīga uzņēmējdarbība. Valdību vadītāji kopā ar citiem klausījās, uzdeva jautājumus, diskutēja.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu