Latvijas paviljons “Expo 2010” pārdots Ķīnas uzņēmumam • IR.lv

Latvijas paviljons “Expo 2010” pārdots Ķīnas uzņēmumam

37
SIA "Aerodium"

Vēja tuneli jau šogad uzstādīs Pekinā

Ir noslēgts līgums par Latvijas paviljona izstādē “World Expo 2010” pārdošanu un turpmāk vēja tunelis atradīsies vienā no pasaules lielākajām metropolēm – Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, vēsta aģentūra BNS.

Latvijas paviljonu par 8 miljoniem juaņu jeb 625,6 tūkstošiem latu iegādājies uzņēmums no Liaoningas provinces Ķīnā.

Vēja tuneli iegādājies kāds Liaoningas provinces uzņēmums. Izdevumus, kas saistīti ar paviljona nojaukšanu izstādes teritorijā, segs "World Expo 2010" izstādes rīkotāji un paviljona būvnieki. Paredzams, ka vēja tunelis Pekinā tiks uzbūvēts jau šogad.

Paviljona sākumcena bija 700 tūkstoši latu, taču pārdošanas procesā cena uz tehnisko izmaksu rēķina samazināta par 9%. Izsolē gūtie finanšu līdzekļi tiks ieskaitīti valsts budžetā.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (“Vienotība”) pauda uzskatu, ka SIA “Aerodium” vēja tuneļa uzstādīšana Pekinā, kur tas darbosies ar Latvijas vārdu, ir liels panākums un laba platforma Latvijas biznesa eksportam Ķīnas tirgos. "Līdz ar to Latvijas dalība "World Expo 2010" nesusi tālejošu ekonomisku efektu," sacīja Kampars.

“World Expo” ir pasaulē nozīmīgākā izstāde, kurā tiek demonstrēti valstu inovatīvi sasniegumi. 2010.gada izstāde no 1.maija līdz 31.oktobrim norisinājās Šanhajā un izstādes pamattēma bija "Labāka pilsēta, labāka dzīve", kuras ietvaros Latvijas ekspozīcija tika veidota apakštēmas "Zinātnes un tehnoloģiju inovācija pilsētā" kontekstā.

Komentāri (37)

Dr. Bērziņš 02.11.2016. 22.17

Un 500 biedri partijai arī ir par daudz! Valdošās partijas baidās no konkurences…

+1
0
Atbildēt

0

Miervaldis 10.11.2016. 19.04

Lai iegūtu zelta medaļu olimpiādē, ir jāizpilda normatīvi. Tusnim olimpiādē nav ko darīt. Sliņķis un muļķis nav vajadzīgs darbā. Tieši tāpat laimes meklētājs nav vajadzīgs politikā. Tas pirmkārt. Otrkārt, balsu skaits nav maģisks, bet vēlētāju attieksme mainās. Cik pēc 1991. gadu ir bijis kādreiz lielāko, bet tagad vairs neeksistējošu frakciju?

0
0
Atbildēt

0

Miervaldis 10.11.2016. 19.01

Ir demokrātiska. Kāpēc? Tāpēc, ka anarhija ir taisnākais ceļš uz diktatūru. Pāris gadus pamocījušies ar simt kandidātiem vienpatņiem un trīsreiz nedēļā krītošām valdībām, vēlētāji uz rokām ienesīs Saeimā jebkuru diktatoru.

Demokrātija nav visatļautība, bet cilvēks demokrātijā nav Robinsons Kruzo. Starp citu, kad Robinsons satika Piektdieni, radās maza, tomēr sabiedrība, kurā abiem cilvēkiem vajadzēja saprasties un darboties kopīgi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu