Deputātiem arī turpmāk maksās par ceļu līdz Saeimai • IR.lv

Deputātiem arī turpmāk maksās par ceļu līdz Saeimai

12
FOTO: LETA

Tautas kalpiem pienākas kompensācijas arī par Rīgas sabiedriskā transporta izmantošanu

Lai arī Saeimas deputātu kompensējamo izdevumu sarakstā ir atstātas autobusu, tramvaju, trolejbusu un vilcienu biļetes, līdz šim neviens 10.Saeimas deputāts talonus nav iesniedzis.

Kā aģentūrai BNS skaidrojusi Saimnieciskās komisijas vadītāja Ilze Viņķele (PS, "Vienotība"), šāda kārtība esot saglabājusies no senākiem laikiem, jo "Satversmes tēvi uzskatīja, ka jākompensē visi izdevumi, kas rodas, pildot deputāta pienākumus".

Viņķele uzskata, ka ikdienas ceļš uz darbu valstij nebūtu jāapmaksā pat deputātiem. "Krīzes laikā deputāts ceļu Rīgas ietvaros varētu maksāt arī no savas kabatas. Tas ir arī jautājums par to, ka citās profesijās to nekompensē," sprieda komisijas vadītāja. Tomēr šāda iespēja noteikumos saglabāta, jo deputātam var rasties izdevumi, dodoties uz tikšanos ar vēlētājiem, kas savukārt tiks kompensēts, lai gan robeža būšot grūti novelkama.

"Līnija, kas ir tiešie pienākumi un kas dzīve ārpus tās, nav reglamentējama joma, tomēr jāpieņem, ka deputāti šādus pieprasījumus neiesniegs," teica Viņķele.

Jau vēstīts, ka līdz ar Saeimas deputātu algu iekļaušanu vienotajā atalgojuma sistēmā nedaudz mainījusies kārtība, kādā aprēķina parlamentāriešu algas un izmaksā kompensācijas par degvielu, dzīvokļu īri vai transporta izdevumiem.

 

Komentāri (12)

mary75 22.01.2011. 16.05

Uzskati, ka mūsu deputātiem par maz maksā, un tāpēc to vairākums ir tik viegli nopērkams?
Tiem no ZZS un pārējiem vari maksāt cik, tik gribi, viņi nemainīsies, jo tas nav tik daudz naudas, kā mentalitātes un dzīvesveida lieta.Tas ir vadāms aitu bars, kuriem nebūt nepatiktu zaudēt savu ganu un kļūt neatkarīgiem, jo neatkarība nozīmē arī patstāvību lēmumu pieņemšanā un līdz ar to atbildību.
Un tāds pats lielāks aitu bars balso par šo mazo ganāmpulku ar att, ganu priekšgalā.
Un pēc tam aitas brīnās, ka citā frakcijā, kaut Vienotībā, visi nav aitas, bet, tomēr, kaut kur personības, un tādēļ izceļas arī konflikti un nav viens gans, kuram visi pakļautos.
Aitām par to vislielākais izbrīns.

+8
-1
Atbildēt

0

::Vai cis :: 22.01.2011. 19.12

Savācot izmantotos talonus no kaimiņiem, būs iespējams sakasīt ievērojamu pielikumu pie trūcīgās deputāta aldziņas. Sanāks pāris pakām pelmeņu un alus pudelei. Badakāši nožēlojamie.

+4
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 22.01.2011. 16.16

Tas saucas “sūdam plēvi novilkt”. Nedomāju, ka pārvietošanās ar sab.transportu būtu bieža parādība deputātu vidū. Tomēr jānodrošinās arī pret šādiem iespējamiem “force majeur” apstākļiem. Ja nu gadās nobraukt 1 pieturu – tas tak pie šofera maksā 70 sant.! Pie tam, tā kā uz biļetītes savu vārdu neiespiedīsi – biļetes var kolekcionēt no draugiem un radiem – skat, tīri pieklājīga kompensācija sanāk. Atskaites noformēšana droši vien tāds tehnisks sīkums vien ir, gan jau palīgi piešāvušies.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu