Āboltiņa aicina deputātus attaisnot tautas doto uzticību • IR.lv

Āboltiņa aicina deputātus attaisnot tautas doto uzticību

25
1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienas ugunskura iedegšana Doma laukumā. foto: Jānis Saliņš, f64
Indra Sprance

Saeimā ar klusuma brīdi piemin barikādēs bojāgājušos

Atzīmējot barikāžu notikumu 20.gadskārtu,ceturtdien daudzviet Rīgā notiek piemiņas pasākumi, līdzīgi kā 1991.gada janvārī pie Saeimas iedegts ugunskurs , sasaukta arī svinīgā Saeimas sēde.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (JL, "Vienotība"), uzrunājot parlamentu, aicināja neaizmirst 1991.gada notikumus, aicinot deputātus strādāt tā, lai viņi būtu cienīgi atrasties ēkā, kuru 1991.gada janvārī ar kailām rokām bija gatavi aizstāvēt Latvijas iedzīvotāji.

"1991.gada barikādes Vecrīgā tika uzceltas ar mērķi nepieļaut parlamenta ēkas ieņemšanu. Toreiz Augstākās Padomes darbs un lēmumi tautai bija tik svarīgi, ka daudzi šī mērķa vārdā bija gatavi riskēt pat ar savu dzīvību. Nosargāsi parlamentu – nosargāsi valsti. Ar tādu pārliecību toreiz ļaudis nāca un "X stundā" bija gatavi kļūt par dzīvo mūri. Neapbruņotu ļaužu aizsargātā Latvijas parlamenta ēka kļūva par mūsu tautas nevardarbīgo un neatlaidīgo neatkarības centienu simbolu. Mums, tautas ievēlētiem Saeimas deputātiem, vajadzētu paturēt to prātā. Mums jāstrādā tā, lai mēs būtu cienīgi strādāt šajā namā. Lai ar savu darbu mēs ik dienu attaisnotu tautas toreiz doto uzticību un traģiskos upurus, " pauda Āboltiņa.

Saeimas deputāti, Valsts prezidents Valdis Zatlers un ārvalstu diplomāti ar klusuma brīdi pieminēja barikāžu dienās bojā gājušos, bet pēc svinīgās sēdes pulcējās ārpusē pie parlamenta iekurtā ugunskura.

Komentāri (25)

Inese Birzniece 20.01.2011. 14.41

Sāksim ar sevi, Solvita. Kāpēc par Tevi nākamās vēlēšanās nebalsošu? Tāpēc, ka blēdies. Palasi savu pirmsvēlēšanu solījumu sarakstu, saliec “darīts”, “nedarīts”, “pretēji solītam”, “netaisos darīt”. Jautājums par turpmāko uzticību atkritīs.

+4
0
Atbildēt

0

aivars_silins 20.01.2011. 18.51

Neesat jūs attaisnojuši uzticību, tādi paši, kā iepriekšējie, par savām kompensācijām plēsīsities līdz asinīm. Jums vajadzētu kādus 500 Ls, un ne santīma vairāk, tad jums būtu motivācija vairāk domāt par valsti, nevis par saviem amatiem. Izjuks tā jūsu Vienotība, krēslus nevarēsiet sadalīt.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 20.01.2011. 17.02

vardi jau loti pareizi-ka vienmer..bet darbi..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu