Rosina anulēt mandātu Kravcovam • IR.lv

Rosina anulēt mandātu Kravcovam

28
10.Saeimas deputāts,Valērijs Kravcovs
Indra Sprance

Pārmetot valsts valodas nezināšanu, VL – TB/LNNK prasa izslēgt no Saeimas Kravcovu

Apvienības "Visu Latvijai"- "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcija, kā arī divi "Vienotības" deputāti – Ingemars Čaklais un Inguna Rībena iesnieguši izskatīšanai Saeimā lēmumprojektu par deputāta mandāta anulēšanu apvienības "Saskaņas centrs" (SC) deputātam Valērijam Kravcovam, par kura valsts valodas zināšanām radušas šaubas.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka Saeimas deputātu ar vienkāršu balsu vairākumu var izslēgt no Saeimas satāva, ja viņš "neprot valsts valodu tādā apjomā, kāds nepieciešams profesionālo pienākumu veikšanai." Kārtības rullis gan neparedz sīkākus kritērijus, kā tiek konstatēts, ka deputāts neprot valsts valodu vajadzīgajā apjomā.

Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš Ir.lv pagaidām atturējās vērtēt, vai lēmumprojekts sagatavots juridiski korekti un Saeimā varētu notikt balsojums par Kravcova mandāta anulēšanu.

Jau vēstīts, ka Valsts valodas centrs Kravcovu, kad viņš bija Liepājas pilsētas domes deputāts, ir sodījis ar 35 latu naudassodu par valsts valodas nelietošanu profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamajā apjomā, Kravcovs šo lēmumu ir pārsūdzējis Administratīvajā rajona tiesā. Kandidējot SC sarakstā 10.Saeimā, Kravcovs ir norādījis, ka valsts valodu prot sarunvalodas līmenī, taču žurnālistiem līdz šim nav izdevies pārliecināties par to.

Pieļaujot, ka Kravcovs nemāk valsts valodu tādā līmenī, lai strādātu, deputāts Visvaldis Lācis (VL) aicināja SC nomainīt deputātu Valsts valodas un pilsonības likuma izpildes komisijā, kuras sēdes Kravcovs neapmeklēja.

Arī šo ceturtdien Kravcovs uz žurnālistu jautājumiem latviešu valodā atteicās atbildēt, bet krieviski runājošajiem medijiem sacījis, ka neredz pamata mandāta anulēšanai.

Komentāri (28)

maracecina 20.01.2011. 13.50

Anulēt ta anulēt, bet kā sauc tos ierēdņus, kas viņam iedeva pilsonību…

+16
0
Atbildēt

1

    Sanšains > maracecina 21.01.2011. 10.43

    Lai likums vispār kļūtu tāds, kas vairs nepieprasa latviešu valodas prasmi, visvairāk savulaik centās Vīķe-Freiberga – šeit lasāms tāds ļoti maigs un neskaidrs formulējums:
    “Valdību veidojošās partijas par nepieciešamību grozīt Satversmi sāka diskutēt pēc Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ierosinājuma no Saeimas un pašvaldību vēlēšanu likumiem svītrot normu, kas paredz deputātu amatu kandidātiem uzrādīt valodas apliecības par valodas zināšanām augstākajā līmenī.”
    http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/190201-saeima_galigaja_lasijuma_izskatis_grozijumus_satversme

    Toreiz Freiberga cīnījās kā “lauva” un pat atmeta Saeimai atpakaļ likumu, kas joprojām pieprasīja latviešu valodu. Kāpēc viņa tā darīja? Bija BAUMAS, ka to it kā pieprasot NATO, kurā grasījāmies iestāties.
    Tomēr nevienu mirkli neradās iespaids, ka Freiberga būtu centusies ārzemēs izskaidrot latviešu viedokli…

    Protams, bez Aldermanes acīmredzot korumpētajiem pilsonības dāļātājiem kravcovu nebūtu tik daudz arī ar visu šo izkastrēto likumu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 20.01.2011. 13.47

Tam būs notikt! Tikai neatlaidiet grožus! Tas nepieciešams kaut tāpēc, lai būtu mācība partijām, ko likt un kā vērtēt savus kandidātus.

+15
-1
Atbildēt

1

    lebronj2356 > silvija_vitina 20.01.2011. 15.23

    Vēl svarīgāk būtu dot zīmi vienam rupjam tēvainim un arī pārējiem, ka ņirgāšanās laiks par visu latvisko ir beidzies ! Un nevarēs katrs iebraucējs, un es nedomāju tikai homo sovieticus, bet arī starptautiskos naudas maisus, Zurofveidīgos, zviedru bankas, utt. ņirgāties par latviešiem un mūsu valsti. Ja VL! uztur šo signālu skaidru un virza šo tālāk, tad nav vispār jautājumu, kas jāatbalsta !

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 20.01.2011. 14.58

” Kārtības rullis gan neparedz sīkākus kritērijus, kā tiek konstatēts, ka deputāts neprot valsts valodu vajadzīgajā apjomā.”

ja kārtības rullis neparedz sīkākus kritērijus, tad taču ši pati Lāča vadītā komisija var balsojot arī ieteikt saeimai balsojumu un arī vērtējumu: prot vai neprot Kravcovs runāt latviski!
Šī pati komisija var izsaukt Kravcovu uz paklāja latviešu valodas prasmes vērtēšanai!
Cik ilgi gan var atļaut šo latviešu valodas prasmes nicinātāju- Kravcovu smieties par valsts valodu!

+10
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu