Lužkova interese izraisa diskusijas • IR.lv

Lužkova interese izraisa diskusijas

63
Jurijs Lužkovs, Foto: Mārtiņš Zilgalvis, f64

Pabriks: Nevar šķirot cilvēkus pēc tā, ko viņi ir teikuši

Žurnāla “The Economist” publicists Edvards Lūkas uzskaitījis bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova izteicienus par Latviju un atzīmē, ka politiķis grasās dodies uz valsti, kas ir "Elle, kuru pārņēmuši fašisti un pārvalda rusofobiski etnokrāti”.
Viņš arī atgādina, ka Jurijs Lužkovs tika aizliedzis pilsētas lielveikalos tirgot “fašistiskās Latvijas šprotes” un ka viņam pieder vieni no agresīvākajiem, pret Latviju vērstajiem izteicieniem Krievijas politiķu vidū. 

Jau vakar tika vēstīts, ka bijušais Maskavas mērs tika iesniedzis lūgumu Latvijas vēstniecībā lūgumu piešķirt viņām uzturēšanās atļauju, jo viņš ir investējis Latvijā 200 000 latu un viņam šeit piederot nekustamais īpašums. 

Taču vakar pēcpusdienā Iekšlietu ministre Linda Mūrniece liedza minēto uzturēšanās atļauju, izmantojot likumu, kas ļauj ministram iekļaut personu melnajā sarakstā, ja "kompetentām valsts iestādēm ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieks darbojas pretvalstiskā vai noziedzīgā organizācijā vai ir tās biedrs".

Tikmēr Aizsardzības ministrs Artis Pabriks pauda uzskatu, ka viņaprāt Lužkova uzturēšanās Latvijā nav saistīta ar neko bīstamu. ''Nevar šķirot cilvēkus pēc tā, ko viņi ir teikuši. Galu galā viņš ir bijis ietekmīgs politiķis, kas ieguldījis likumā noteikto summu, un, ja ir pieņemts šāds likums, viņam ir tiesības lūgt uzturēšanās atļauju. Nav nekāda pamata domāt, ka Lužkovs būtu noziedznieks, kam šo atļauju nevar piešķirt,'' vakardien vēstīja Artis Pabriks.

Arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks intervijā “Rietumu radio” norāda, ka uzturēšanās atļaujas liegšana Lužkovam “ir muļķība”. "Kāpēc gan neļaut Lužkovam, kurš ir aktīvs uzņēmējs, liegt saņemt uzturēšanās atļauju, ja viņš Latvijā varētu izveidot kādu uzņēmumu, kas radītu jaunas darba vietas vai nopirktu, piemēram, kādu no daudzajiem tukšajiem dzīvojamo māju projektiem," sacīja Sesks, piebilstot, ka arī Latvijas politiķi ir ne pārāk glaimojoši izteikušies par Krieviju. 

LETA ziņo, ka tikmēr Krievijas radiostacijas “Eho Moskvi” žurnālists Antons Orehs ironizē: "Cik gan ilgs laiks pagājis kopš tiem laikiem, kad Lužkovs dēvēja Latviju par Kampučiju?" un “Latvijā ir Lužkova tipa partija. Tās nosaukums ir  PCTVL”.  "Kļūtu Jurijs Mihaličs par tās vadītāju, ko? (..) Un pēc tam par Rīgas mēru vai vismaz Nila Ušakova vietnieku. Galu galā Jurijs Mihaličs izveidotu Jūrmalas noliktavā trimdas valdību, bet ar 200 000 latu sāktos jaunā krievu revolūcija, turpina žurnālists un “pārmet” Lindai Mūrniecei, ka viņa “vēlas šo brīnišķīgo stāstu izjaukt”. 

 

Komentāri (63)

lebronj2356 18.01.2011. 12.11

Pabriks ar kārtējo pielīšanu neko citu kā riebumu pret sevi neizraisa, biju labākās domās par Sesku, bet tāds pats merkantīlists, gan jau labam biznesmenim savu māti arī atdos….Viens ir skaidrs, ka labi, ka kats ir pierādījis savu nostāju. Bravo, Mūrniece!

Pabrika un Seska teiktas ir maigi izsakoties nožēlojams un nav savienojams ar nevienu sevi cienošu valsti !

+19
-2
Atbildēt

0

marčiks 18.01.2011. 13.04

Pabriks atkal palaida garām iespēju paklusēt. Kāda jēga mūsu valstij no lupatām, kas gadiem populistiski gānījušas Latviju, tagad dabūjušas no saimnieka ar kāju pa dibenu un nu ar kapeikām (par kādām šajā gadījumā var uzskatīt 200 000 Ls) cenšas atpirkties par pagātnes cūcībām? Un kāda jēga no politiķiem, kas uzreiz gatavi šādu lužkovu priekšā noliekties līdz purngaliem? Bravo, Linda. Ja “večiem” nav mugurkaula, tad pie darba jāķeras sievām.

+14
-1
Atbildēt

0

kristaps_drone 18.01.2011. 12.04

Starp citu, vai pie mums pēdējā laikā vēl ir palicis kāds jautājums vai temats, kuru masu mēdijos nebūtu komentējis aizsardzības ministrs?

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu