Maina amatpersonas ''Latvijas dzelzceļa'' un lidostas valdē • IR.lv

Maina amatpersonas ''Latvijas dzelzceļa'' un lidostas valdē

12
Foto: Mārtiņš Cīrulis, F64

LDz vadībā bijušais ''Kuģniecības'' jurists, lidostā – agrākā Emša padomniece

Satiksmes ministrija (SM) kā valsts akciju sabiedrību "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) un "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valsts kapitāldaļu turētāja mainījusi uzņēmumu vadību, apstiprinot jaunus valdes locekļus, informē biznesa portāls Nozare.lv.

LDz no valdes locekļa amata atsaukts Edvīns Kočāns, viņa vietā iecelts bijušais AS "Latvijas kuģniecība" valdes loceklis Edvīns Bērziņš. Savukārt starptautiskās lidostas "Rīga" valdes locekļa amatā apstiprināta Ilona Līce, kura 10.Saeimas vēlēšanās kandidēja no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta un bijusi agrākā premjerministra Induļa Emša (ZZS) padomniece.

Pēc SM sniegtās informācijas, Kočāns ieguvis maģistra grādu uzņēmumu un iestāžu vadībā, maģistra grādu tiesību zinātnēs un ir kvalificēts jurists. Viņš bijis AS "Latvijas kuģniecība" valdes loceklis un SIA "Lattelecom" juriskonsults. Bērziņa pienākumi LDz būs saistīti ar juridisko jautājumu risināšanu, kā arī nekustamo īpašumu efektīvu apsaimniekošanu.

Līcei ir maģistra grāds sabiedrības vadībā. Savā profesionālajā darbībā viņa ieņēmusi vairākus vadošus amatus – bijusi Ministru prezidenta Emša padomniece, iekšlietu ministra biroja vadītāja, VAS "Latvijas Gaisa satiksme" padomes locekle, SIA "Projektu konsultāciju tehnoloģijas" valdes priekšsēdētāja. Patlaban Līce ir arī Ekonomikas un kultūras augstskolas lektore.

Ministrijā skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, lai uzlabotu uzņēmuma saimniecisko darbību. Līces pienākumos būs veicināt lidostas attīstību no biznesa viedokļa, lai klientam tajā būtu komfortabli apstākļi, lai tajā attīstītos uzņēmējdarbība, veidojot jaunus uzņēmējdarbības virzienus un pakalpojumu pilnveidošanu. Viņas pienākumos būs ārējās komunikācijas stiprināšana un lidostas zīmola veidošana.

Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras ir spēkā no šā gada 15.janvāra. Jau ziņots, ka pērn 15.decembrī lidostas valdes priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts Arnis Luhse, savukārt valdes locekļu amatos – Aldis Mūrnieks, Andis Damlics un Verners Lūsis.

Kā ziņots, kopš jaunā ministra Ulda Auguļa (ZZS) stāšanās amatā mainīt ap desmit SM pārraudzīto uzņēmumu vadība. Galvenokārt ietekmi zaudējuši agrāk šo jomu pārraudzījušie "tēvzemieši" un citu ārpus valdības koalīcijas esošu partiju pārstāvji, bet iecelti ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) saistīti cilvēki.

Komentāri (12)

garausiitis 14.01.2011. 19.05

Nu jāsāk skaitīt , cik Lembja cilvēku jau ielikts amatos – skatos ,ka tik netuvojas cipars minētajiem 30 , tad būs miers….

+6
0
Atbildēt

1

    ievuliitis > garausiitis 14.01.2011. 19.54

    Ko darīt, ja būs pāri tiem 30? Atlaidīs vai pateiks:”Ak! kā man tas tā gadijās?!!”

    0
    0
    Atbildēt

    0

Māris 30.04.2016. 00.15

vatzefakizzis?! veikalam “viensā” jauns mārketinga vadītājs???

Ar kādu vēl šaizi piemēslosiet diskusijām paredzētu vietu?

+5
0
Atbildēt

0

Dzintars Kalniņš 14.01.2011. 20.45

Njā, patīk šie visi solījumi par profesionāļiem, atklātiem konkursiem, utt. Vai ZZS to solīja pirms vēlēšanām? Vai kāds atceras?

Lai vai kā, iepriekšējā prakse turpinās un nekas nemainās – visur partiju ielikteņi. Tagad vismaz varbūt Lidosta nekašķēsies ar airBaltic :) Interesanti vai Raitis Tukāns pārstāv Lemberga vai Antonova intereses? Man liekas, ka Antonova, jo Raita tēvs strādā (strādāja) Antonova banku struktūrā…

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu