Gada dzīvniekam veltīts stends • IR.lv

Gada dzīvniekam veltīts stends

32
2010. gada dzīvnieks ūdrs savu titulu ir nodevis tālāk. Foto - Gatis Gierts, f64

Latvijas Dabas muzeja zooloģijas ekspozīcijā atklāts 2011.gada dzīvniekam sikspārnim – Eiropas platausim (Barbastella barbastellus) – veltīts stends, ziņo aģentūra LETA.

Saistībā ar 2011.gada dzīvnieka pasludināšanu Latvijas Dabas muzejs apmeklētājiem rīkos dažādas jaunas aktivitātes – notiks komiksu konkurss "Gribi tici, gribi nē!", nodarbība skolēniem "Sikspārņi – ar kājām gaisā!", tiks rīkoti piedzīvojumu vakari ģimenēm "Sikspārņa vēstījums", kā arī tiks organizēts seminārs bioloģijas skolotājiem.

Šā gada dzīvnieks Eiropas platausis ir viena no visapdraudētākajām sikspārņu sugām Latvijā, kas ir iekļauta arī Eiropas Savienības Biotopu direktīvas otrajā pielikumā.

Eiropas platausi varētu dēvēt par konservatīvu, jo tas par mājvietu izvēlas vecas, neremontētas ēkas, vecu muižu pagrabus un lielus, vecus, nekoptus muižu parkus. Aizaudzis muižas parks un vecais pagrabs ir vieta, kurā dzīvo un barojas daudzi dzīvnieki, arī Eiropas platausis, kas nespēj pielāgoties mūsdienu apstākļiem, tādēļ, sakopjot vidi, nedrīkst ļaut iet bojā tās iemītniekiem, uzsver Vagoliņa.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu