Jaunieti ar trolejbusa durvīs ievērtu kāju velk 70 metrus • IR.lv

Jaunieti ar trolejbusa durvīs ievērtu kāju velk 70 metrus

16
Gatis Gierts, F64

Vainīgo trolejbusa vadītāju varētu atbrīvot no amata

Kāda jauniete ceturtdienas rītā kāpjot trolejbusā durvīs ievērusi kāju un apmēram 70 metru vilkta trolejbusam līdzi pa ielu, jo transportlīdzekļa vadītājs to nepamanīja, vēsta aģentūra BNS.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša sacīja, ka negadījums noticis Rīgā, Tālivalža ielas pieturā, kad 19 gadīga jauniete bija mēģinājusi iekāpt 17.maršruta trolejbusā.

Kad vadītāja pamanīja dramatisko situāciju un atvēra trolejbusa durvis, sieviete pati spējusi piecelties kājās un aiziet atpakaļ līdz pieturai, pastāstīja Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča. Tomēr trolejbuss turpinājis ceļu un šofere pat nav pārbaudījusi, vai ar cietušo viss kārtībā. Pēc Bartaševičas teiktā, tas ir ļoti nopietns pārkāpums, jo pirmām kārtām vajadzējis pārbaudīt, vai ar pasažieri viss ir kārtībā, kā arī izsaukt NMPD un policiju.

NMPD mediķi notikuma vietā cietušajai konstatējuši dažādus sasitumus, taču lūzumi nav konstatēti. Sieviete nogādāta slimnīcā tālākām pārbaudēm.

Tikmēr trolejbusa vadītāja apgalvo, ka pasažiere vilkta vien 15-20 metru un trolejbusā iekāpusi pēdējā brīdī, krītot atpakaļ, kā dēļ viena kāja palikusi trolejbusa durvīs. Braucamais bijis vecā tipa trolejbuss, tāpēc tajā nebija signāla, ka vienas durvis nav aizvērušās, un trolejbusa vadītāja nav pamanījusi durvīs iespiesto jaunieti.

Bartaševiča minēja, ka pašlaik izmeklēšanu veic gan RS, gan policija un trolejbusa vadītāju var pat atbrīvot no amata. Viņa par trolejbusa šoferi strādā jau kopš 1996.gada un iepriekš nav pieļāvusi pārkāpumus.

Komentāri (16)

Maija Filipsone 13.01.2011. 18.19

Kad mācijos vidusskolā man bija līdzīga situācija. Trolejbuss bija ļoti pilns, nekādi nevarēju tikt ārā, kad ar lielām grūtībām izdevās izstumties durvis aizvērās un kāja palika iekšā . Par laimi nesāka braukt, bet vadītāja mani pamatīgi nolamāja, par to ka vajadzēja laicīgi kāpt laukā, tajā brīdī pat nespēju neko pretī pateikt.

+4
0
Atbildēt

0

Agnese Lûse 13.01.2011. 19.36

Pirmām kārtām vadītājai vajadzējis pārbaudīt,vai durvis ir kartīgi aizvērušās(ja nemaldos uz vadības paneļa tiek rādīts brīdinajums par neaizvērtām durvīm) un tikai tad uzsākt transportlidzekļa kustību !
Es uzskatu ka šājā gadījumā trolejbusa vadītāja rupji pārkāpa CSN,nepārliecinoties vai trasprota lidzklis drīkst uzsākt kustību un protams nepārliecinājās vai tai meitenei nav bijusi nepieciešama med.palidzība !
Paldies Dievam,ka viss tik labi beidzās !
Tas tikai pierāda ka sab.transporta vadītājiem regulāri “jāatjaunija” CSN un transporta līdzekļu vadīšanas drošības prasības !

+6
-2
Atbildēt

1

    karokakis > Agnese Lûse 14.01.2011. 11.57

    “Braucamais bijis vecā tipa trolejbuss, tāpēc tajā nebija signāla, ka vienas durvis nav aizvērušās”. Bet nu, protams, tas nemaina lietas būtību.

    Vai tad neviens cits trolejbusa pasažieris to nemanīja un nebļāva, ja paspēja novilkt visus 70 m? Vai arī tie tomēr bija tikai 15-20m.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Vineta Ungailo 14.01.2011. 16.20

vadītājas paskaidrojums vienkārši ģeniāls.
no tā izlasām sekojošus secinājumus:
vilk pasažieri 15-20 metrus ir normāla lieta.
par iekāpušu pasažieri tiek uzskatīts cilvēks, ja trolejbusā atrodas kāda viņa ķermeņa daļa, kamēr visas pārējās atrodas ārpusē.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu