Sīpolu čempione • IR.lv

Sīpolu čempione

5
Ieva Alberte

<p>Virtuālā spēle Ferma deva iespēju stādīt burkānus, kad ārā bija -20 grādu

Beidzot viņš smaida. Beidzot. «Es turu kazu un vistas,» saka Gundars, kurš līdz šim man šķita īgņas prototips un runāšanas vietā purpināja. Vieglāk būtu Putinu ieģērbt vidzemnieka tautastērpā, nekā likt Gundaram smaidīt. Iemesls – populārā draugiem.lv spēle Ferma, kur iesēj, izaudzē, pārdod un nopelnīto investē jaunos dārzeņos un mājlopos.

Spēli spēlē ap 15% Latvijas iedzīvotāju. Vecākiem beidzot ir par ko runāt ar bērniem, jo spēlē visa ģimene. Vecmāmiņas ceļas vēl agrāk, lai kāds nepaspēj nozagt topinambūrus. Kāda sieviete pirms došanās uz dzemdībām pat esot atstājusi savu draugiem.lv paroli draudzenei – lai apkopj dārzus. Fermo gan matemātikas skolotāja, gan daļa Panorāmas žurnālistu. Aktiera Ginta Grāveļa profilā manāms, ka viņš novācis ražu, taču teātra ļaudis apgalvo, ka Gints gatavojas pirmizrādei. Vai hokejisti Jēkabs un Krišjānis Rēdlihi paspēj apkopt laukus pat play-off laikā? Nē, Jēkabs teic, ka dzīvesbiedre darbojas pa diviem dārziem. Dažs savu lauku izveidojis svastikas formā! Vienus Ferma burtiski anestezējusi, un grūti atiet no datora, bet otri iepraktizējušies sēt un novākt konkrētā laikā. Fermas komentāros vairāki fermeri atzīst, ka spēle rada arī atbildības sajūtu, palīdz plānot laiku, piemēram, celties stundu agrāk. Ir pat tādi, kuri kārtējās pīppauzes vietā labāk izvēlas paravēt.

Pasaulīgs grāvējs
Spēles mērķis ir kļūt par veiksmīgu fermeri, iegūt augstāku līmeni nekā draugiem. Protams, tas nav viegli. Fermu var apzagt, vagas pieķēzīt ar pienenēm. Sūtot īsziņas par konkrētām summām, fermeri var tikt pie papildu virtuālās naudas sēklām un tādējādi pacelt savu līmeni. Ja fermeris ir jauks, viņš aplaista drauga lauku vai, ieraudzījis, ka aitas stāv necirptas, piezvana un pabrīdina.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu