Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

 

2010.gadā patēriņa cenas samazinājās vidēji par 1,1% salīdzinājumā ar 2009.gadu. 2010.gada decembrī patēriņa cenas pieauga par 0,1%, salīdzinot ar novembri, bet gada inflācija (2010.gada decembris salīdzinājumā ar 2009.gada decembri) bija 2,5%. 2010.gada decembrī salīdzinājumā ar 2009.gada decembri precēm cenas pieauga par 4,3%, bet pakalpojumiem cenas saruka par 2,1%. Lielākā ietekme uz patēriņa cenu pārmaiņām 2010.gadā bija pārtikas un ar mājokli un transportu saistītu preču un pakalpojumu sadārdzinājumam, kā arī cenu kritumam atpūtas, kultūras un medicīnas precēm un pakalpojumiem.

Latvijas iekšzemes kopprodukts pagājušā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar otro ceturksni, palielinājās par 0,9%, tādējādi pieaugot straujāk, nekā iepriekš lēsts, liecina Eurostat dati. Iepriekšējās aplēses liecināja, ka Latvijas IKP ceturksnī pieaudzis par 0,8%. Bet salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni Latvijas ekonomika 2010.gada trešajā ceturksnī palielinājās par 2,5%, nevis par iepriekš lēstajiem 2,4%. Ceturkšņa salīdzinājumā Latvijas IKP pieaugums bija septītais straujākais no visām dalībvalstīm, par kurām pieejama informācija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu