Japāņu karš Ādažos • IR.lv

Japāņu karš Ādažos

4
Japānas kareivju lomās iejutās statisti no Kazahstānas. Tas palīdzējis optimizēt izmaksas, jo vest uz Latviju statistus no Japānas iznāktu pārāk dārgi. Foto — Agnese Zeltiņa
Anda Burve-Rozīte

Japāņu filmēšanas grupa Latvijā uzņem vēsturiskas filmas ainas

Tērpušies ūdens necaurlaidīgās jakās un gumijniekos, šomēnes Ādažu poligonā rosās japāņu filmdari. Šeit tiek uzņemtas kara ainas vēsturiskai televīzijas filmai Mākoņi pār pakalnu. Stāsts ir par Krievijas – Japānas karu Mandžūrijā XX gadsimta sākumā. Filmēšanā Ādažos piedalās aī Latvijas mākslinieki un tehniskais personāls. Filmas producents Takafumi Juki atzīst, ka piemērotāko vietu vienas sērijas epizodēm meklējuši vairākās Austrumeiropas valstīs. Latvija izvēlēta ģeogrāfiskās situācijas dēļ, infrastruktūras un ekonomisko apstākļu dēļ. Filmas galvenie varoņi gan Latvijā nebūs sastopami. Cīņas epizodēs piedalās statisti no Latvijas, Lietuvas un Kazahstānas, kā arī speciāli trenēti zirgi no Lietuvas.

Šogad Latvija bauda interesi no dažādu valstu kinoindustrijas puses. Sadarbībā ar Latvijas filmu kompāniju Film Angels Studio pirms trīs nedēļām Latvijā tika filmēta vācu filma par 1941.-1991.gada notikumiem. Uzņemt vēsturisku filmu Latvijā šogad iecerējuši arī dāņi. Film Angels Studio producents Tomass Makaras stāsta, ka ārzemju filmu kompānijas labprāt sadarbojas ar Latviju vēsturisko filmu veidošanā, jo šādu filmu izmaksas ir ļoti dārgas, bet Latvijā var nofilmēt kvalitatīvi un lētāk, nekā daudzās Rietumeiropas valstīs. Japāņu kinogrupa filmēšanu turpinās Somijā un Francijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu