''Autoceļu uzturētāja'' valdē – bijusī VN vadītāja • IR.lv

''Autoceļu uzturētāja'' valdē – bijusī VN vadītāja

17
Olga Pētersone. Foto: Jānis Saliņš, F64

ZZS satiksmes ministrs turpina mainīt valsts uzņēmumu galvas

Satiksmes ministrija (SM) otrdien valsts akciju sabiedrības "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) valdē amatā iecēlusi bijušo ''Ventspils naftas'' (VN) valdes priekšsēdētāju Olgu Pētersoni, kā arī līdzšinējo VAS "Latvijas Valsts ceļi" Administratīvās pārvaldes direktoru Ainaru Vilnīti, vēsta biznesa portāls Nozare.lv.

Pētersone tiek uzskatīta par Ventspils mēra Aivara Lemberga pietuvināto lokam piederīgu. Viņa bija decembra beigās nomainītās valdes locekle VN daļēji piederošajā ''Latvijas kuģniecībā'', kura ar ekstrēmos apstākļos sarīkotas akcionāru sapulces lēmumu tagad arī izslīdējusi no Lemberga ietekmes.

Jaunais Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) satiksmes ministrs Uldis Augulis kopš stāšanās amatā nomainījis vadītājus deviņos valsts uzņēmumos, ar ''Tēvzemei un Brīvībai''/LNNK, LPP/LC līderi Aināru Šleseru un Tautas partiju saistītas personas aizstājot ar ZZS uzticīgiem pārstāvjiem.

SM kā LAU valsts kapitāla daļu turētāja sarīkotajā akcionāru sapulcē otrdien nolemts no LAU valdes locekļa amata atsaukt Ģirtu Biti un Jāni Sproģi, viņu vietā ieceļot Pētersoni un Vilnīti. Kā ziņots, pagājušā gada 17.decembrī akcionāru sapulcē no LAU valdes locekļa amata atsaukts Ģirts Freimanis, viņa vietā ieceļot Ivaru Bārdiņu.

Jauniecelto valdes locekļu pilnvaras ir spēkā no šī gada 12.janvāra. Pētersone bijusi padomes locekle un stratēģiskās attīstības grupas vadītāja AS "Latvijas kuģniecība", padomes locekle, pirms tam padomes priekšsēdētāja SIA "Ventspils Naftas termināls", valdes locekle "Ventspils Attīstības aģentūrā", valdes priekšsēdētāja AS "Ventspils nafta". Vilnīša līdzšinējā darba vieta ir VAS "Latvijas Valsts ceļi" Administratīvās pārvaldes direktora amats, iepriekš viņš bijis šī uzņēmuma valdes loceklis.

Valdes locekļi iepriekš nomainīti arī "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrā", "Latvijas Jūras administrācijā", "Latvijas Pastā", starptautiskajā lidostā "Rīga", "Autotransporta direkcijā", "Latvijas Gaisa satiksmē", Ventspils un Rīgas brīvostā.

Visi jaunie valdes locekļi amatos nokļuvuši bez konkursa. Kā iepriekš uzsvēris Augulis, Komerclikums konkursa rīkošanu neprasa, un ''uzticami cilvēki'' uzņēmumu pārvaldē vajadzīgi, turklāt vadītāji tiekot mainīti tāpēc, ka nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem. Sistēma ar valdošajām partijām pietuvinātu cilvēku iecelšanu amatos Latvijā darbojusies arī iepriekšējo valdību laikā, īpaši nevērtējot jauno vadītāju profesionalitāti. Vairākkārt rosināts to mainīt, nododot uzņēmumu vadību nevis daudzskaitlīgu padomju un valžu, bet pāris nozares lietpratēju rokās, taču šī ideja negūst atsaucību, jo politiķiem lojālie vadītāji nereti ir dāsni partiju ziedotāji.

Komentāri (17)

mary75 11.01.2011. 17.22

PLL asto’nkaaji nomaina huutes aston’kaajis, SM huutem laba kompensaacija par VN.
Valsts nozagsana sekmiigi turpinaasies.
Un tas ir viss reaalais sausais atlikums peec veeleesanaam.

+6
0
Atbildēt

0

viesturs 11.01.2011. 17.05

uhh, kas par madāmu!
dzelzs un betons-viņai tik kādu cietumu vadīt kur rīkot dūru cīņas par naudu…

+5
0
Atbildēt

1

    anita_meistere > viesturs 12.01.2011. 09.57

    viņā notiekti ir augsta randa speciāliste ceļu būvē!!! ZZS jau tupus bezsmadzeņu ielikteņu nebīdītu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

hinanska 11.01.2011. 17.53

Ak, kas tam nabaga cilvēkam frizūru sakropļojis! Naktī, kamēr gulēja? Un neviens viņai to nav pateicis? -:(

+2
0
Atbildēt

1

    austrisv > hinanska 11.01.2011. 18.52

    Frizūra nav izkropļota, bet viena auss atsegta, lai labāk dzirdētu, ko Lembis ausī čukst!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu