Slēpošanas vēsture, tagadne un nākotne • IR.lv

Slēpošanas vēsture, tagadne un nākotne

31

Piektdien, 14.janvārī tiks atklāta retrospektīva distanču slēpošanas izstāde, kas sniegs ieskatu pagājušā gadsimta distanču slēpošanas inventārā.

Izstāde būs īpaša ar to, ka gandrīz visus eksponātus no saviem personiskajiem arhīviem sarūpējuši slēpošanas entuziasti. Tajā būs iespējams ielūkoties, kādu inventāru senāk izmantoja slēpotāji Latvijā gan savā brīvajā laikā, gan sporta sacensībās. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja gūt iespaidus arī bagātīgā foto materiālā, lai iedvesmotos slēpošanai arī šoziem.

Izstāde bez maksas būs apskatāma tirdzniecības parka "Alfa" centrālā laukuma 2.stāvā līdz pat 27.februārim.

Distanču slēpošana ir senākais ziemas sporta veids Latvijā, un pēdējos gados tā atkal ir kļuvusi populāra kā veselīga, pieejama un demokrātiska aktivitāte, ko iespējams baudīt tepat – pilsētā. Lai popularizētu slēpošanu Rīgā, tirdzniecības parks "Alfa" kopā ar domubiedriem izveidojis informatīvu karti, kurā apkopotas 17 distanču slēpošanas vietas Rīgā. Kartē ir iekļauta detalizēta informācija par katru trasi, sniegti noderīgi padomi slēpju izvēlē un apkopē, kā arī cita šī ziemas sporta veida interesentam svarīga informācija. Karte būs pieejama no 2011.gada 14.janvāra t/p Alfa, lielākajos slēpošanas trašu punktos Rīgā, kā arī lejupielādējama mājaslapā www.alfaparks.lv un Latvijas tūrisma ceļvedī interneta vidē Vietas.lv. 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu