LPP/LC pamest nolēmuši 20 liepājnieki • IR.lv

LPP/LC pamest nolēmuši 20 liepājnieki

19
Ieva Čīka, LETA

Aiziešanu no partijas apsver arī citu nodaļu biedri

No politisko partiju apvienības "Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš"" (LPP/LC) nolēmuši izstāties aptuveni 20 liepājnieki – LPP/LC aktīvākie biedri, to vidū partijas valdes loceklis Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis, vēsta aģentūra BNS.

Vilnītis sacīja, ka pagājušonedēļ notika LPP/LC Liepājas nodaļas aktīvāko biedru sanāksme, kurā visi nolēmuši uzrakstīt iesniegumu par izstāšanos no partijas. Aiziet lēmuši uzņēmēji Gunvaldis un Tālivaldis Vēsmiņi, ārste Laila Atiķe, uzņēmuma "Elme Messer Metalurgs" vadītājs Silvis Fridrihsons, uzņēmuma "Liepājas metalurgs" personāla daļas vadītājs Atis Deksnis, "Latvijas gāzes" Liepājas iecirkņa vadītājs Aivars Ķirsis un citi.

Viņš norādīja, ka no LPP/LC plāno izstāties arī vairāki valdes locekļi un citu partijas nodaļu pārstāvji, tostarp atsevišķu novadu vadītāji. Šonedēļ visi LPP/LC biedri, kas nolēmuši izstāties no partijas, plāno nākt klajā ar kopīgu paziņojumu.

Vilnītis par aiziešanu izšķīries jau pirms 10.Saeimas vēlēšanām. "Vēlos uzsvērt, ka mans nodoms nav šķelt partiju. Es partijā iestājos, lai demokrātiskā veidā aizstāvētu kristīgās vērtības gan sabiedrībā, gan politikā. Taču redzu, ka pašlaik šī ideoloģija – partijas identitāte – ir zudusi. Mēs paļāvāmies un uzticējāmies līderiem, kuri dominēja, un komandas darbs nebija tik izteikts, kādam tam vajadzētu būt," klāstīja Vilnītis.

Viņš sacīja, ka partijas vadības stils drīzāk ir autoritārs un tam ir sekas – sliktie rezultāti 10.Saeimas vēlēšanās. Partija ieguvusi ļoti mazu pārstāvniecību parlamentā, līdz ar to LPP/LC mērķus ir grūti izpildīt. Vilnītis arī neslēpa, ka neatbalsta LPP/LC sadarbību ar Tautas partiju un viņam nav pieņemams partijas pēdējais paziņojums par spēku apvienošanu ar politisko partiju apvienību "Saskaņas centrs" (SC), veidojot Rīgas domes frakcijas bloku.

Komentāri (19)

Aivars Krauklis 10.01.2011. 18.12

Kā tur īsti bija tas teiciens par kuģi un žurkām?

+7
-2
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 10.01.2011. 19.24

Ja tos visus samestu tīģelī un pārkausētu, varbūt kaut kas jēdzīgs arī sanāktu.

+7
-3
Atbildēt

0

dace_ampermane 10.01.2011. 18.27

Jānis Vilnītis, Gunvaldis un Tālivaldis Vēsmiņi, Laila Atiķe, Silvis Fridrihsons, Atis Deksnis, Aivars Ķirsis un citi.

Tik skaisti vārdi un uzvārdi, bet tādi jampampiņi un plāngaldiņa urbēji, ko viņi meklēja pie AŠ 2 ?????? Latvieši, latvieši….

+6
-2
Atbildēt

2

    daina_tabuna > dace_ampermane 10.01.2011. 18.58

    Tad jau vēl nebija (AŠ)²
    Iestājās partijā, kura izmantoja tukšo nišu- nebija nevienas kristīgās partijas. Šobrīd tādas vēl arvien nav, tāpēc, iespējams, viņi veidos pamatu patiešam kristīgas partijas izveidei. Tiesa, ateistiskajai Latvijai nekāds labums no tadas partijas nebūs vienalga :-)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    andrejs_kirsis > dace_ampermane 10.01.2011. 19.25

    Kristīgu partiju var taisīt baznīcā, tikai tur to sauc par sektu…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu