Mācības nav atsākušās 67 skolās • IR.lv

Mācības nav atsākušās 67 skolās

10
Foto: Lauris Vīksne, F64

Elektrības vai siltuma trūkuma dēļ nestrādā vien 8 mācību iestādes

Kopumā valstī 67 vispārizglītojošās skolas tomēr nav sākušas mācības, ceturtdien, 6.janvārī, kā paredzēts mācību gada grafikā, vēsta aģentūra BNS. No tām gan tikai astoņās skolās mācības nav sākušās elektrības vai siltumapgādes trūkuma dēļ, vairākās mācību iestādēs brīvlaiks pagarināts arī pareizticīgo Ziemassvētku svinību dēļ, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Pēc IZM ziņām, 44 izglītības iestādes pieņēmušas lēmumu pagarināt skolēnu brīvlaiku un mācības plāno sākt pirmdien, 10.janvārī. Visvairāk šādu skolu ir Krāslavas novadā, kur mācības, kā plānots, nav sākušas 10 skolas. Valmieras pašvaldība jau pirms svētku brīvdienām pavēstīja, ka pieņēmusi lēmumu ļaut skolēniem atpūsties līdz 10.janvārim. Pēc Ir.lv rīcībā esošajām ziņām, līdzīgu lēmumu pieņēmušas vairākas skolas Zemgalē, kur skolēnu ierašanos apgrūtina piesnigušie ceļi. Nokavētās dienas vajadzības gadījumā plānots atstrādāt semestra gaitā.

Savukārt 23 izglītības iestādes mācības nesāka dažādu citu iemeslu dēļ, tostarp četrās izglītības iestādēs Ventspils novadā, trijās Madonas novadā, vienā Ludzas novadā un vienā Jaunjelgavas novadā tas saistīts ar elektrības vai siltumapgādes trūkumu. Pagaidām nav zināms, kad skolas mācības atsāks, tas atkarīgs no bojājumu novēršanas elektropiegādē un siltumapgādē. Spītējot ziemai un elektrības piegādes traucējumiem, vēl trešdienas pēcpusdienā mācības noteiktajā laikā – ceturtdien – plānoja atsākt visas skolas Rēzeknes un Līvānu novadā, kur sniegs sagādājis vislielākās problēmas.

Dažās skolās Daugavpilī, Jēkabpilī, Rēzeknē un Rīgā skolēnu brīvlaiks pagarināts pareizticīgo Ziemassvētku svinību dēļ.

Atbilstīgi Ministru kabineta noteikumiem ziemas brīvlaiks skolēniem ilga no 27.decembra līdz 5.janvārim. Nākamās brīvdienas skolēniem būs pavasara brīvlaikā no 21. līdz 25.martam. Noteikumi paredz – ja mācību gada laikā iestājas kādas ārkārtējas situācijas, kuras iepriekš nevar paredzēt un kuru dēļ vismaz vienu nedēļu nav iespējams nodrošināt mācību procesu, skolas vadība var lemt par mācību gada pagarinājumu 1.-8. un 10.-11.klases skolēniem. Skolām ir tiesības patstāvīgi pieņemt lēmumu par vienu nedēļu ilgām papildu brīvdienām 1.klases bērniem. Šādas papildu brīvdienas atļauts organizēt tikai otrajā semestrī.

Komentāri (10)

austrisv 06.01.2011. 14.31

Domāju, ka tas nav nekas traks, jo kā zināms arī Somijā pat oficiālā valsts līmenī aukstā ziemas periodā uz skolu bērniem nav jādodas, tāpēc pagarina mācības vasarā! Pie mums taču var tāpat- sanāks lētāk!

+2
0
Atbildēt

0

tocelovskis 06.01.2011. 19.12

Man vispār šķiet, ka atsākt mācības nedēļas beigās, kad pēc divām dienām ir atkal brīvdienas, nav normāli! Drīzāk jāmaina tie MK noteikumi, lai pēc brīvlaika mācības sāktos pirmdienā.

+1
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 06.01.2011. 14.50

A vai bēda! Ne bērniem tas būs mācību ziņā graujoši, ne arī morāli! Vairāk par to ir sarūgtināti strādājošie vecāki, kuri nezina, kur likt bērnus pa to laiku.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu