Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers izsludinājis valsts 2011.gada budžeta likumu, kurā nodrošināta konsolidācija 291 miljona latu apmērā. Starptautiskie aizdevēji gan ir paziņojuši, ka ar to nepietiek un Latvijai 2011.gadā budžetā būs jānodrošina papildu fiskālā konsolidācija 50 miljonu latu apmērā. Budžetu Saeima pieņēma 20.decembra ārkārtas sēdē, un tas stājies spēkā 1.janvārī. Tas paredz, ka nākamgad plānotie konsolidētā kopbudžeta kopējie ieņēmumi veido 5,1 miljardu latu, bet izdevumi – 5,7 miljardus latu, tādējādi veidojot 5,4% deficītu no iekšzemes kopprodukta.

Britu žurnāls The Economist Latviju ierindojis 48.vietā pasaulē demokrātijas attīstības ziņā. Valdošā iekārta raksturota kā «demokrātija ar trūkumiem». Visaugstākais novērtējums sniegts vēlēšanu procesam un plurālismam, kā arī pilsoniskajām brīvībām – attiecīgi 9,58 un 9,12 punkti no iespējamajiem desmit. Viszemāk novērtēta valdības spēja strādāt (5,36 punkti), iedzīvotāju politiskā līdzdalība (5,56 punkti) un politiskā kultūra (5,63 punkti). Salīdzinot ar 2008.gadu, Latvija skalā noslīdējusi par divām vietām. Igaunija ir 33., bet Lietuva – 41.vietā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu