"Platforma Rekords" pasludināta par maksātnespējīgu • IR.lv

"Platforma Rekords" pasludināta par maksātnespējīgu

29
EPA/LETA

Pērn uzņēmums nebija samaksājis rēķinus par 61,7 tūkstošiem latu

Mūzikas ierakstu kompānija "Platforma Rekords" ar Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas spriedumu pasludināta par maksātnespējīgu, liecina tiesu informatīvās sistēmas dati, vēsta aģentūra BNS.

"Patforma Rekords"pērn līdz 10.decembrim nebija samaksājis rēķinus par 61,7 tūkstošiem latu un vienoties ar kreditoriem nav izdevies. Tā kā ieņēmumi no saimnieciskās darbības ļoti strauji samazinās, uzņēmums norādīja, ka nav lietderīgi ierosināt tiesiskās aizsardzības procesa lietu, jo nav iespējams nodrošināt pietiekamu naudas plūsmu, lai segtu uzņēmuma parādsaistības un tiesiskās aizsardzības procesa izmaksas. Arī papildu finansējuma piesaiste no esošajiem uzņēmuma dalībniekiem nebija iespējama.

"Platforma Rekords" 2009.gadā strādāja ar 360,3 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 35% mazāk, salīdzinot ar gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 35,9 tūkstoši latu, kas ir 2,8 reizes vairāk nekā 2008.gadā, liecina "Lursoft" datubāzē publiskotais kompānijas darbības pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījums pērn samazinājās saistībā ar vispārējo ekonomisko situāciju valstī. Palielinoties izmaksām un samazinoties apgrozījumam, "Platforma Rekords" 2009.gadu pabeidza ar zaudējumiem. "Platforma Rekords" vadība gan bija plānojusi nostiprināt vietu Latvijas tirgū un vēstīja, ka iecerējusi sākt aktīvu Latvijas mūziķu popularizēšanu ārpus robežām, kā arī turpināt pārdošanu digitālā veidā.

"Platforma Rekords" lielākais īpašnieks ir Rimants Liepiņš, kuram pieder 51% uzņēmuma kapitāldaļu. Aigara Graubas un Normunda Kalniņa firmai "Platforma Filma" pieder 39% "Platforma Rekords" kapitāldaļu, Danam Bērtulim – 10%.

Komentāri (29)

janazakovica 05.01.2011. 17.06

dans bertulis tads pieredzejis uznemejs..nemaz neizkatas pec vina..bija pat LTV finansu direktors..kaut kas te nav tirs…laikam grib parmest kartejos kreditorus..

0
0
Atbildēt

0

snjuu 05.01.2011. 17.32

Džeki uzceps jaunu kantori, un viss.

+2
-2
Atbildēt

0

Life Quality Managem 05.01.2011. 23.11

Nu ļoti bēdīgi! Katrs uzņēmums, kurš Latvijā bankrotē iecērt mazāku vai lielāku robu valsts ekonomiskajā situācijā. Un tas ka šobrīd masveidā bankrotē stabili uzņēmumi ne par ko labu neliecina. :(((

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu