Reikjavīkas vēlēšanās uzvar Vislabākā partija • IR.lv

Reikjavīkas vēlēšanās uzvar Vislabākā partija

18
YouTube

Komiķa dibinātā partija vēlētājiem ir solījusi arī jaunu polārlāci vietējā zoodārzā

Īslandes galvaspilsētas Reikjavīkas pašvaldības vēlēšanās uzvarējusi partija, kura sevi sauc par Vislabāko partiju un vēlētājiem cita starpā solīja jaunu polārlāci, vēsta BBC. Komiķa Jona Gnara dibinātā partija sev nodrošinājusi 34.7% balsu, apsteidzot Neatkarības partiju, kas saņēmusi 33.6% vēlētāju atbalstu.

Pirms vēlēšanām Labākā partija video reklāmas rullīšos izpildīja Tīnas Tērneres hitu “Simply The Best”, bet partijas solījumu sarkastā bija “ilgtspējīga caurskatāmība”, “gaiša nākotne”, bezmaksas dvieļi visos peldbaseinos, jauns polārlācis pilsētas zoodārzā un citi neparasti piedāvājumi.

Kā atgādina BBC, Vislabākā partija ir dibināta tikai pirms pusgada. Komentētāji atgādina, ka komiķa dibinātā partija guvusi panākumus laikā, kad vēlētāji zaudējuši uzticību pie varas esošajiem.

Komentāri (18)

snjuu 31.05.2010. 13.32

Turpinu iebilst pret “Ī”slandi.

+13
0
Atbildēt

0

Sanita Jemberga 31.05.2010. 17.50

Mēs zinām, ka par Reikjavīkas iedzīvotāju galveno izvēli pašvaldību vēlēšanās – partiju, kas solīja polārlāci zoodārzam (lidostai – Disnejlandu, baseiniem – bezmaksas dvieļus), var ne tikai uzjautrināties. Un ne tikai tāpēc, ka par zoodārzu tiešām jārūpējas, jo tas var izrādīties noderīgs valstij svarīgu lēmumu pieņemšanai. Daudz kas no visa tā pie mums jau ir bijis – teju pirms katrām vēlēšanām mums ir jauna vai jauna vecā Vislabākā partija ar savu Laimes lāci, banāniem, ar mūziķiem, aktieriem un arhitektiem (piebildīsim, vēl arī sportistiem) sarakstā utt. Šai ziņā mēs neesam atpalikuši – mēs esam tāds kā muļķu vai precīzāk apmuļķojamo avangards.
Un vēl jau būs, kaut gan ar to, kas ir jau šobrīd, pilnīgi pietiek, lai Latvija izskatītos ja ne vēl dīvaināka par vulkānu zemi, tad vismaz ļoti līdzīga. Piemēram, „Vislabākā partija” ir teju vai norakstīts nosaukums no „Par Labu Latviju” (vai otrādi) – Simply The Best! Klaunu vietā uzņēmēji – kāda starpība, jo pagaidām izklausās tikpat jautri, bet vēl traģiskāk, jo trikus viņi taisīs, lai „kvadrāts” dabūtu varu. Bet paši triki nebūs vis kaut kādi polārlāči, bezmaksas dvielīši vai Disnejlenda – LNT tiešraidē rakstīs Tautas deklarāciju (šīvakara tēma „Par valsti bez mērķa”). Kāpēc? LNT ģenerāldirektors un (kāda sakritība) kustības „Par Labu Latviju” vadītājs Andrejs Ēķis esot „caurlūkojis” Satversmi un atklājis, ka tajā salīdzinot ar Somijas konstitūciju lietu kārtība esot nolikta otrādi. Tāpēc tautai tagad piecus vakarus pēc kārtas būšot iespēja pateikt, ko tā vēlas. Vai citiem vārdiem – AŠ kvadrāta reklāmas kampaņa ir sākusies!
Un kāda sakritība – šim trikam LNT (tik steidzami, ka tas pat nav nodrukāts TV programmās) atvēlējusi laiku no 31. maija līdz 4. jūnijam, bet 10. Saeimas priekšvēlēšanu periods (proti, laiks, kad KNAB veiks mediju monitoringu) sāksies 5. jūnijā. Diez vai pat „Vislabākajai partija” būtu spējīga kaut ko tādu izdomāt!

+7
0
Atbildēt

0

Ieva 31.05.2010. 14.27

To, ko savulaik neizdevās pie mums ar muļķu partiju, to izdevās izdarīt Islandē ar vislabāko partiju. Ja atbalsta Daiņa īvāna tēzi, ka jaunajā Saeimā nevajadzētu nievienu no esošajaiem deputātiem, tad apmēram tas pats vien sanāk.
Kaut kas līdzīgs- par labu Latviju, jeb Šlesera karsējmeitenes, jau ir, varētu tagad vēl nodibināt smuko blondīņu partiju. Par tām tad arī es balsotu, jo skaistums galu galā uzvar pasauli. Cits viss būs tie paši vecie vēži citā kulītē.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu