Zatlers nepiedalīsies Davosas forumā • IR.lv

Zatlers nepiedalīsies Davosas forumā

40
EPA/LETA

Ekonomikas foruma vietā prezidents nolēmis sekot Ārpolitikas debatēm parlamentā

Valsts prezidents Valdis Zatlers nākamgad nepiedalīsies Davosas Ekonomikas forumā, jo nolēmis sekot līdzi pirmajām ārpolitikas debatēm parlamentā. To aģentūrai BNS apliecināja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Prestižais Davosas Ekonomikas forums notiks no 26. līdz 30.janvārim, savukārt ārpolitikas debates Saeimā paredzētas 27.janvārī. Prezidents forumā piedalījās iepriekšējos divos gados.

Šveicē notiekošajā forumā katru gadu piedalās pasaules ekonomikas un politikas līderi, lai diskutētu par aktuālajām problēmām. Šogad janvārī tajā piedalījās trīsdesmit valstu vadītāji, 2500 biznesa līderi un akadēmiķi.

Jau vēstīts, ka Ārlietu ministrija (ĀM) līdz 16.janvārim sagatavos un iesniegs Saeimā informatīvu ziņojumu par pagājušo gadu ārpolitikā un nākamā gada plāniem un 27.janvāra Saeimas sēdē par to tiks rīkotas debates, kurās uzstāsies un uz jautājumiem atbildēs arī ārlietu ministrs.

ĀM kopā ar Ārlietu komisiju vasaras sākumā vienojās gatavot grozījumus Saeimas Kārtības rullī, lai ārlietu ministrs, līdzīgi kā premjers, ik gadu varētu parlamentā atskaitīties par pagājušo gadu.

Komentāri (40)

madararaa 29.12.2010. 22.37

Nez, interesanti būs paskatīties, kādas tad būs tās debates. Vispār jau sāp, ka parlamentā ir diezgan švaki ar retorikas vai dialektikas talantiem, līdz ar to katrs mauj savā virzienā, ne tur baigie argumenti, ne kvalitatīvas atbildes uz argumentiem. Ne arī klausītāji, kam šausmīgi imponētu loģiski argumentēts saturs.

+1
0
Atbildēt

0

shefere 30.12.2010. 13.07

Lilitai nav jaunas štātes sagādātas,ka nebrauks?!

0
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 30.12.2010. 06.47

Vai uz Davosu vispār tā var aizbraukt? Vai Tur nav vajadzīgs ielūgums? Vai prezidenti ņem līdz kundzes?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu