Šogad pasaulē nogalināti 105 žurnālisti • IR.lv

Šogad pasaulē nogalināti 105 žurnālisti

23
Foto: breakingnewsworld.org

Līdz ar Irāku mediju darbiniekiem bīstamākās valstis ir Meksika un Pakistāna

Šogad pildot darba pienākumus, nogalināti vismaz 105 žurnālisti, pirmdien ziņo mediju darbību novērojošā organizācija "Press Emblem Campaign", kas reportieru nogalināšanu raksturo kā "neārstējamu epidēmiju", vēsta aģentūras LETA-AFP.

Nāves gadījumu šogad ir bijis mazāk nekā 2009.gadā, kad dzīvību zaudēja 122 žurnālisti. 2008.gadā bojā gājis 91 žurnālists. Pēc Irākas Meksika un Pakistāna novērtētas kā divas mediju darbiniekiem visbīstamākās valstis.

"Žurnālistu slepkavības kļuvušas par neārstējamu epidēmiju," norāda organizācijas ģenerālsekretārs Blēzs Lampans, "starptautiskā sabiedrība tai nav atradusi risinājumu un nav radījusi efektīvus mehānismus, lai sauktu pie atbildības tos, kuri vainojami šajos noziegumos pret žurnālistiem."

Meksikas narkotiku karteļu karā nogalināti 14 žurnālisti, par vēl 14 bojāgājušajiem ziņo no Pakistānas, lielākoties no Afganistānas robežai tuvējiem rajoniem. Piecos gados dzīvību zaudējuši 529 žurnālisti, un par visbīstamāko valsti tiek uzskatīta Irāka, kur reģistrēta viena piektdaļa nāves gadījumu.

Mediju darbības novērošanas organizācijas prezidente Hedajata Abdelnabi aicina rīkoties, lai labāk aizsargātu žurnālistus. "2011.gadā ieiesim kopā, lai spertu žurnālistiem pelnīto drosmīgo soli. 2011.gads varētu būt īstais laiks – tad vai nekad," viņa teica.

Komentāri (23)

janazakovica 27.12.2010. 15.15

kurs bus pirmais Latvijaa..?

0
-2
Atbildēt

1

    janazakovica > janazakovica 27.12.2010. 18.49

    varetu sakt ar paideru-kas tulkojuma no grieku valodas nozimee pederasts.avots juridisko terminu vardnica-ja protams nenomainis uzvardu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu