Sniega tīrīšanai Rīgā šogad iztērēts 2,1 miljons • IR.lv

Sniega tīrīšanai Rīgā šogad iztērēts 2,1 miljons

26
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Sola, ka naudas ielu kopšanai līdzšinējā režīmā pietikšot līdz ziemas beigām

Sniega tīrīšana un izvešana Rīgā šogad izmaksājusi vairāk nekā 2,1 miljonu latu, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" informēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), vēsta aģentūra LETA.

Galvaspilsētas mērs skaidroja, ka šajā summā ir arī izmaksas par sniega tīrīšanu un izvešanu šī gada janvārī, ne tikai gada nogalē.

Ušakovs solīja, ka līdzekļu sniega tīrīšanai pietiks gan decembra pēdējas dienās, gan arī janvārī un februārī. Vajadzības gadījumā līdzekļi tikšot ņemti no pašvaldības rezerves fonda.

Rīgas mērs uzsvēra, ka sniegs arī turpmāk tiks tīrīts tādā pašā režīmā kā līdz šim. Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta datiem, Ziemassvētku brīvdienās no 24. līdz 27.decembrim no galvaspilsētas izvests 5731 kubikmetrs sniega jeb 573 pašizgāzēju auto kravas.

Jāpiebilst gan, ka pēc galvaspilsētas regulāro autobraucēju un kājāmgājēju pieredzes, daudzmaz kārtībā ir maģistrālās un centrālās ielas, savukārt mazākajās daudzviet atstāta tikai viena josla, sastumjot sniegu kupenās ielas malās. Ietvju tīrīšana galvenokārt ir namu īpašnieku pārziņā, tāpēc tās ir salīdzinoši labā stāvoklī, lai arī vietām sakrautas lielas neizvestā sniega kaudzes.

Komentāri (26)

Tane-Dane 27.12.2010. 12.14

Par 6Ls/m3 varētu to sniegu kausēt, attīrīt, butilēt un exportēt uz Āfrikas sevišķi sausajiem rajoniem.

+6
0
Atbildēt

0

Kalvis Apsītis 28.07.2015. 12.08

>>> Sabiedriskajos medijos jāslēdz svētdienas vakara speciālie failed State raidījumi. Kritiskos un negatīvos analītiskos sižetus, un tādiem objektīvi jābūt, var gaumīgi iekļaut vakara ziņu raidījumos, kur tie tiks līdzsvaroti ar pozitivākām ziņām un sižetiem.

==========

Analīze ļoti laba un pamatota – bet pašās beigās aicinājums “nenomelnot padomju dzīves īstenību”; likt iekšā “pozitīvas ziņas”. Manuprāt, ir citi – iedarbīgāki veidi, kā neitralizēt “failed state” propagandas ietekmi televizorā:

(1) Atspēkot tendenciozus apgalvojumus un melus (Autors raksta: “Ja tajās reizēs, kad es pārzinu lietas apstākļus, informācija, maigi sakot, ir tendencioza, kāpēc lai es ticētu, ka citi sižeti ir ticamāki?”)

(2) Patērēt tos Latvijas medijus, kuri situāciju atspoguļo adekvāti. (Sveiciens autoram portālā IRIR.LV!)

(3) Radīt pašiem savu saturu, kas būtu alternatīva pretvalstiskajam saturam. (Paldies autoram par viņa blogu!)

(4) Nepievērst uzmanību muļķībām. Teiksim, pazīstamu mākslinieku pēkšņām simpātijām pret Putina režīmu vai Krievijas bruņotajiem spēkiem vai viņu vēlmi noniecināt Latvijas valsti kopumā (nevis kritizēt atsevišķas nejēdzības). Nevajag viņiem dāvināt uzmanību – viņi ir gana bagāti, lai labāk dedzina savus līdzekļus, reklamējot sevi.

(5) Izmest televizoru. Palīdzēt arī citiem saņemties ieviest ātrgaitas Internetu. Manā mājā televizors pēdējo reizi bija ap 1996.gadu. Pāreja uz Internetu un neatgriezenisks reitingu kritums ir primitīvs, bet iedarbīgs ierocis pret visām pretvalstiskajām televīzijas personībām.

(6) Sabiedriskas diskusijas risināt klātienē vai Internetā – nevis televīzijā vai radio.

(7) Lietot kvalitatīvu ārzemju saturu. “Open Link in Incognito Window”, pārlūkprogrammas kešatmiņas iztīrīšana ļauj bez maksas lasīt ļoti daudzko ievērojamos apjomos pilnīgi par brīvu.

Neesmu sabiedrisko mediju pretinieks – bet pat vāji attīstītais portāls LSM.LV ir krietni sakarīgāks par “sabiedrisko televīziju”. Jo lielos vilcienos – “the medium is the message”. Televīzija neizbēgami veicina šaurai elitei vajadzīgo viedokļu izplatību. Tā vienmēr būs pro-putiniska, pro-lembergiska, utt. Tas ir dārgs medijs, strādā vienā virzienā – kā publiska hipnoze. Labākais veids kā viņiem palīdzēt – novērst uzmanību => samazināt viņu reklāmu ieņēmumus => piespiest televīzijas satura ražotājus pašiem degradēt savu žanru, izdabājot sarūkošas auditorijas “gaumei”. Jo televizorā būs vairāk sensāciju, neprasmīgi no ārzemēm pārkopētu “koncepciju” un “realitātes šovu”, jo labāk. Mazāk laika paliks, lai darītu kaut ko kaitīgu.

+4
0
Atbildēt

4

    andrejs > Kalvis Apsītis 29.07.2015. 10.36

    Nepievērst uzmanību muļķībām. Teiksim, pazīstamu mākslinieku pēkšņām simpātijām pret Putina režīmu vai Krievijas bruņotajiem spēkiem vai viņu vēlmi noniecināt Latvijas valsti kopumā (nevis kritizēt atsevišķas nejēdzības

    ————————–

    ļoti laba doma. Tā pati histēriskā Imanta Kalniņa publiskā lamāšana ir labs veids kā novērst uzmanību no pašu valdošo politiķu prokremliskās un pretlatviskās rīcības.

    Var just, ka daudziem no šiem kauninātājiem īpaši “patīk”, ka Kalniņš reiz bija TB biedrs. Pret Paulu, kas pusmūžu nodzīvojies pa maskavām un ļeningradām, saņēmis n-tos komplimentus no krieviem un bučojies ar visiem kobzoniem, viņiem parasti nav nekādu iebildumu. Par Mielavu un Prāta Vētras “puišiem” šie paši izcilā komponista lamātāji nesaka neko, vai pat atbalsta viņu rīcību.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Kalvis Apsītis 28.07.2015. 14.22

    ——–

    “Pikniks vēstures grāvmalē -, niekošanās priekš tiem, kuriem nav savas ideoloģijas.” A.Fursovs http://portal-kultura.ru/articles/person/72658-andrey-fursov-udel-tekh-u-kogo-net-ideologii-piknik-na-obochine-istorii/

    ===============================================================================

    Sabiedriskie mediji “pēc definīcijas” nevar kļūt stipri – to ikvienam IT-ešņikam/tehnokrātam, NA biedram un/vai idejiskajam piekritējam tādi kungi kā A.Kiršteins vai G.Kalme spēs paskaidrot:

    “Šobrīd esam jau uz iznīcības sliekšņa. Globālisma ideoloģija un prakse iznīcina mūsu tautu. Krievijas impērija vēlas iznīcināt mūs kā valsti. Ja to nesaprotam, tad jautājums ir vairs tikai par žanru un laiku, kā tas norisināsies.” http://fronte.lv/2015/07/par-latviesu-karotprasmi/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Kalvis Apsītis 29.07.2015. 12.48

    ——-

    Par “Dinamo” Rīga arī vajag atcerēties!

    https://www.youtube.com/watch?v=Pa0Qs4YBHCk

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > Kalvis Apsītis 29.07.2015. 19.47

    Kalvis Apsītis >>> …Labākais veids kā viņiem palīdzēt – novērst uzmanību => samazināt viņu reklāmu ieņēmumus => piespiest … satura ražotājus pašiem degradēt savu žanru, izdabājot sarūkošas auditorijas “gaumei”.

    ========

    IRģeļfi redakcijai šitais “mocions” radīs “goosebumps” bikini zonā…

    0
    0
    Atbildēt

    0

kdaljajev 27.12.2010. 12.46

Vai nav lētāk pārkausēt ūdenī un liet kanalizācijā.Pagaidām ļoti nesaimnieciska pieeja,Jelgavā izvedot par 3 reizes lētāku cenu.Neticu,ka tur ved ar kamanām un ber ar lāpstām brīvprātīgie par vēdera tiesu.

+3
0
Atbildēt

3

    kdaljajev > kdaljajev 28.12.2010. 13.10

    Ja nav gribēšana,vienmēr atradīs iemeslu.Tāpat pavasarī viss pludo,ja strauji kūst.Ja laikus mākslīgi kausētu tādu briesmīgu peļķu nebūtu.Ja cilvēkam maksātu 6 ls uz rokas par katru kubikmetru,sniega Rīgā vispār nebūtu.Simti sēdētu pie ugunskuriem un katlos kausētu sniegu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > kdaljajev 27.12.2010. 15.36

    Dzintrux, tur jau tā lieta, ka Rīgas kanalizācijas sistēma ir nolaista tik tālu, ka to darīt nebūtu sevišķi prātīgi. Bet nomainīt nevar, mega projekti jātaisa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > kdaljajev 27.12.2010. 21.31

    vareetu kauseet jo kauseesana nenotiktu vienlaiciigi visur un kanalizaacija ar to mieriigi tiktu galaa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu