Atjaunota ūdensvada avārijas dēļ slēgtā satiksme • IR.lv

Atjaunota ūdensvada avārijas dēļ slēgtā satiksme

10
Lauris Nagliņš, F64

Ūdensvads salabots, vakarā sola atjaunot tramvaju satiksmi

Svētdien Rīgā, Pārdaugavā, Uzvaras bulvāra un Kuģu ielas krustojuma rajonā plīsušais ūdensvads līdz pirmdienas rītam sekmīgi salabots, avārijas vietā atjaunota iepriekš ilgstoši slēgtā satiksme, vēsta aģentūra LETA.

Aizbērta remontdarbu bedre, atjaunota arī tramvaju kustība, informēja SIA "Rīgas ūdens" sabiedrisko attiecību speciālists Arturs Mucenieks. "Avārija ir novērsta, ir pārbaudīta ūdens plūsma, un viss apliecina, ka remonts ir pabeigts sekmīgi. Atjaunota asfalta sega, atkausētas sliedes, kas applūda avārijas brīdī," stāstīja "Rīgas ūdens" pārstāvis.

Jau ziņots, ka svētdienas naktī Uzvaras bulvāra un Valguma ielas krustojumā plīsa 400 milimetru ūdensvads. Ūdens apgāde plīsušā ūdensvada dēļ nevienam netika traucēta.

Avārijas dēļ bija traucēta 2., 4. 5. un 10.maršruta tramvaju satiksme. Tika izveidots īpaši norīkots bezmaksas autobusu maršruts "Centrāltirgus – Āgenskalna tirgus", kas kursēja ik pēc 10 minūtēm. 2. un 4.maršruta tramvaji no galapunktiem "Tapešu iela" un "Imanta" kursēja pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Ojāra Vācieša ielu, Friča Brīvzemnieka ielu, Vienības gatvi līdz apgriešanās lokam Tipogrāfijas ielā (bijušam 4.tramvaju depo) un atpakaļ. Ne 2., ne 4. maršruta tramvaji uz centru nekursēja.

5.maršruta tramvaji kursēja no 13.janvāra ielas līdz galapunktam "Mīlgrāvis" un atpakaļ līdz 13.janvāra ielai. 5.maršruta tramvaji uz un no galapunkta "Iļģuciems" nekursēja, bet 10.maršruta tramvaji kursēja pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Slokas ielu, Dagmāras ielu, Lilijas ielu līdz 5.maršruta tramvaja galapunktam "Iļģuciems" un atpakaļ uz galapunktu "Bišumuiža". Arī 10.maršruta tramvaji uz centru nekursēja.

Pasažieri, kuriem iegādātas mēneša braukšanas biļetes 2., 4., 5. un 10. tramvaju maršrutam vai visiem tramvaju maršrutiem, varēja tās izmantot paralēlajos trolejbusu un autobusu maršrutos, braucienu nereģistrējot. Pārējiem pasažieriem norēķinu kārtība bija ierastā.

Trolejbusu un autobusu kustība virzienā uz Pārdaugavu nebija mainīta, savukārt virzienā uz centru tika slēgta pieturvieta "Kuģu iela", tādēļ trolejbusi un autobusi to apbrauca pa Valguma ielu, tālāk nogriežoties uz Akmens tiltu.

Komentāri (10)

kenzoo 26.12.2010. 23.57

Pirmkārt, braucu tur vakar brītiņu pirms 20:00 un uz brauktuves virzienā uz centru jau bija aizdomīgi liela peļķe, tramvaja sliedes gandrīz sausas. Tātad plīsis bija nevis naktī, bet vakarā jau pirms 20:00, kad arī būtu vajadzējis sākt kko darīt, lai avāriju novērstu.
Otrkārt, attēls jau nobiedēja clv, kam ar 11. tramvaju rīt agri no rīta būs jābrauc pa Brasas tiltu. Tur agrāk bija plaša ūdensvada avārija. Šoreiz aprakstītā ir Daugavas otrā krastā. Ja nav bildes no pareizās ūdensvada avārijas vietas, tad varbūt nevajag nemaz?!
Kā citādi varam paļauties, ka pie 1. numura raksta ir nobildēts Mistral tipa kuģis, nevis vnk kkāds pelēks kara/kravas kuģis?

+1
0
Atbildēt

0

Dina Repša 27.12.2010. 10.30

Mani vakar izbrīnīja Latvijas Radio [protams, ja šī “Ir” informācija uzskatāma par pareizu]. Līdz 14.00 LR katrās ziņās vēstīja , ka 2., 4., 5., 10. tramvajs nekursē vispār un “mēnešbiļetes” var izmantot paralēlajos trolejbusa maršrutos. Nez kurš ir 4. tramvajam paralēls trolejbusa maršruts? Un 10. līdz Telts ielai? 2. un 5. par kaut cik paralēlu var uzskatīt 25.
Par autobusiem vispār neminēja… Par 10. loku uz Iļģuciemu arī nē!

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 27.12.2010. 00.48

uzvaras bulvara krustojumaa–interesanti kas un ko tani bulvari ir uzvarejis-varbut domats okupacijas bulvaris.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu