Laika apstākļu dēļ Latvijā traucēta elektroapgāde • IR.lv

Laika apstākļu dēļ Latvijā traucēta elektroapgāde

27
Edijs Pālēns, LETA

Nākamnedēļ nokrišņu būs maz, bet sals neatkāpsies līdz nākamā gada sākumam

Visvairāk elektroapgādes traucējumi svētdien vērojami Latgales pusē un ziemeļaustrumu reģionos, un dienas vidū elektrības padeve bija traucēta aptuveni 12 tūkstošiem "Latvenergo" klientu, vēsta aģentūra BNS.

Uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis norādīja, ka svētdien no rīta kopumā elektrības padeve bija traucēta aptuveni 10 tūkstošiem "Latvenergo" klientu. Savukārt jau pēc dažām stundām Latvijas Radio viņš precizēja, ka traucējumi bija vērojami jau aptuveni 17 tūkstošiem klientu. Viņš gan piebilda, ka skaitļi ir aptuveni, jo situācija laikapstākļu dēļ strauji mainās. Pēcpusdienā izpaltīta informācija par traucējumiem ap 12 tūkstošiem klientu.

Visvairāk bojājumu elektrolīnijās ir Ludzā, Rēzeknē un Preiļos, Jēkabpilī, Pļaviņās un Madonā. Kurzemē un Zemgalē elektrības padeve nav traucēta.

Elektroapgādes traucējumi bijuši vērojami jau sestdien vēlu vakarā un naktī, kad dažviet tie bijuši īslaicīgi, bet citviet arī garāki. Pie tā vainīgs gan apledojums, gan koki, kas noliekušies uz elektrolīnijām, tādējādi atslēdzot strāvu.

Jau vēstīts, ka agrā svētdienas rītā daudzviet Latgalē, Vidzemē un Zemgales austrumos turpinās atkala, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija. Vadus un koku zarus klāj arvien biezāka ledus kārta, iespējama zaru un atsevišķu koku lūšana.

Aģentūras BNS novērojumi un iedzīvotāju sūdzības saziņas tīklā "Twitter" arī liecina, ka vietām Latvijā atkalas dēļ ir elektroapgādes traucējumi. Pilsētās, piemēram, Jēkabpilī un Līvānos, elektrība pazūd tikai uz īsiem mirkļiem, bet vairākās nelielās apdzīvotās vietās elektroapgāde pārtrūkusi pilnībā.

Sniegs, lietus un apledojums sākās 24.decembrī un turpinājās Latvijā arī sestdien, 25.decembrī.

Nākamnedēļ sinoptiķi nokrišņus tikpat kā neprognozē, jo virs Austrumeiropas pastiprināsies augsta spiediena apgabals. Tomēr sals saglabāsies un, debesīm skaidrojoties, varētu sasniegt pat -10… -14 grādus. Nedēļas otrajā puse gaisa temperatūra varētu vēl pazemināties.

Komentāri (27)

gundega_heiberga 25.12.2010. 12.32

Balts sniedziņš krīt uz skujiņām,
Uz mājiņām un ieliņām,
Uz auto jumtiem, bamperiem –
Prieks gājējiem, laime braucējiem.

rīdzinieks

+2
0
Atbildēt

0

janazakovica 25.12.2010. 22.10

ta pat ka turpinas ir.lv gaudena zinu izlase.

0
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 19.07.2015. 15.59

…stulbumu, demagoģiju, idiotismu nevar izmērīt vienā mērvienību sistēmā…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

…vieglāk to attēlot…

0
-4
Atbildēt

2

    Valdis Eiserts > Valdis Eiserts 20.07.2015. 13.47

    Ja LNB direktors izvēloties restorāna nosaukumu būtu zinājis, ka pilsētā mīt gudrais Lauris, viņš nemūžam nebūtu pieļāvis stulbumu, demagoģiju un idiotismu.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Lauris > Valdis Eiserts 19.07.2015. 22.47

    … restoraana nosaukumaa …

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu