Gada sportisti – Radēviča un Martins Dukurs • IR.lv

Gada sportisti – Radēviča un Martins Dukurs

12
Martins Dukurs. Foto: Reinis Hofmanis, F64

Labākais treneris – Dainis Dukurs, uzlecošā zvaigzne – Artjoms Rudņevs

Latvijas labākie sportisti šogad ir skeletonists Martins Dukurs un tāllēcēja Ineta Radēviča, vēsta aģentūra LETA. Līdz ar citiem sporta jomas izcilniekiem viņus sumināja ceturtdienas vakarā "Latvijas Gada balvas sportā 2010" svinīgajā ceremonijā.

Par šī gada labāko treneri atzīts skeletona treneris Dainis Dukurs, par šī gada uzlecošo zvaigzni – Latvijas futbola izlases un Polijas kluba Poznaņas "Lech" uzbrucējs Artjoms Rudņevs.

Labākā sportista balvai šogad pretendēja arī Martina vecākais brālis Tomass Dukurs, tenisists Ernests Gulbis, BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs un lodes grūdējs Māris Urtāns. Savukārt nominācijai ''Labākā Latvijas sportiste'' šogad bija izvirzīta arī dambretiste Zoja Golubeva, cīkstone Anastastija Grigorjeva, pieccīņniece Jeļena Rubļevska un tenisiste Anastasija Sevastova. Kā ziņots, pagājušajā gadā par Latvijas labāko sportistu kļuva bobslejists Jānis Miņins, bet par labāko sportisti tika nosaukta basketboliste Anete Jēkabsone–Žogota.

Nominācijā ''Labākā Latvijas ekipāža vai komanda'' šogad uzvarēja kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici, par labāko sporta spēļu komandu atzīta Latvijas sieviešu U-20 izlase basketbolā. Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā" uzvarētājas laurus plūca Rīgas "Dinamo" uzvara pret Sanktpēterburgas SKA komandu KHL Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.

Latvijas Paraolimpiskās komitejas speciālbalvu šogad saņēma loka šāvējs Gints Jonasts, kurš izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā. Nominācijā "Paraugs sportā" par uzvarētāju šogad kļuva vingrotājs Igors Vihrovs. Titulu ''Labākais tehnisko sporta veidu sportists'' ieguva spīdvejists Maksims Boganovs.

Šogad ''Latvijas Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas sportā'' saņēma leģendārais radio un televīzijas žurnālists ar 50 gadu pieredzi Gunārs Jākobsons. Nominācijā "Gada sporta skolotājs" uzvarēja Māris Priedītis no Valmieras Valsts ģimnāzijas. Pērn par labāko skolotāju tika atzīta viņa sieva Maija Priedīte.

Visi laureāti savā īpašumā ieguva metālmākslinieka Arvīda Endziņa veidotās balvas – piramīdas.

Ceremonijā pasniedza arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) speciālbalvu par ilggadīgu jaunatnes sporta atbalstu, ko šogad ieguva mobilo sakaru operators SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), kā arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla redakcijas speciālbalvu, kuru saņēma skeletonisti Martins un Tomass Dukuri.

Svinīgo "Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremoniju šogad jau sesto reizi Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) organizēja kopā ar "Igo Japiņa Sporta aģentūru".

Komentāri (12)

ivetao2007 24.12.2010. 19.33

Pirms gadiem piecdesmit, es, laikraksta SPORTS korespondents, par piemēru ņemot poļu Pregalad Sportowy. norganizēju pirmo aptauju par gada izcilāko sportistu apzvanot man zināmos žurnālistus. Tad uzvarēja leģendārais basketbolists Maigonis Valdmanis. Vēlāk aptaujā piedlījās arī lasītāji un laureāti bija pasaulslavenie Skaidrīte Smildziņa-Budovska, Jānis Lūsis, Mihails Tāls. Vēlāk balsoja arī arī par labākajiem treneriem, komandām. Taču SPORTA PASAULE tādu aptauju orgnaixēja jau pirms kara. Latviešu biedrībā godinājā aptaujas uzvarētāju virsleitnantu Kārli Kļavu, pirmo latvieti, kas uzvarēja pasaules meistarībā. Viņu nogalināja čekisti gulagā. To pecnācejus – čekistu Ģinamo un tās vadoni čekas ļaundaru mantiniekus nupat godināja uz kāda škūņa skatuves. Čekists atļāvās uzsits prezidentam pa plecu par Ģinamo iesistīto superčekistu puķinu. Čekas piektā kolona dabūhja sesto dalībnieku. Prezidents to ir legalizējis. Cik dziļi varam nokļūt kompartijas kalpu ķetnās? Latvijiešiem aplaudējot.

+2
-1
Atbildēt

2

    kdaljajev > ivetao2007 25.12.2010. 10.39

    Nevajadzēja kalpot okupantu režīmam,bet pretoties.Pats slavinājāt padomju sportistu sasniegumus.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    janazakovica > ivetao2007 24.12.2010. 22.22

    jums taisniba-navi cekistiem..

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ivetao2007 27.12.2010. 19.04

Anonimiem neatbildu. Īpaši meļiem.

0
0
Atbildēt

0

dro 24.12.2010. 11.30

Talantīga skaistule mūsu Radēviča:)

+1
-1
Atbildēt

3

    Janka, Janic > dro 24.12.2010. 13.26

    … sakriit muusu domas !!! prieciigus Zeemassvehtkus!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > dro 24.12.2010. 14.18

    Priecīgus svētkus Tev un ģimenei:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > dro 24.12.2010. 14.28

    P a l d i e s !

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu