Policijas priekšnieka amatam virza Arti Velšu • IR.lv

Policijas priekšnieka amatam virza Arti Velšu

37
Artis Velšs. Foto: Agnese Gulbe, LETA

Kandidāta skatījums par attīstību saskanot ar ministres Mūrnieces viedokli

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība", JL) apstiprināšanai Valsts policijas (VP) priekšnieka amatā nolēmusi virzīt pašreizējo VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieku Arti Velšu, ziņo aģentūra LETA. Par Velša iecelšanu VP priekšnieka amatā būs jālemj valdībai.

Kā ceturtdien īpaši sarīkotā preses konferencē paziņoja Mūrniece, Velšs vada administratīvo pārvaldi, tādēļ viņa skatījums uz VP attīstību būšot kā administratoram un netiks dota priekšroka kādam no atsevišķajiem policijas dienestiem. Velša iesniegtais skatījums par policijas attīstību esot saskanējis ar ministres redzējumu.

Velšs ir viens no tiem kandidātiem, par kuru kā iespējamo Valda Voina pēcteci runāja vēl līdzšinējā policijas priekšnieka atlūguma iesniegšanas. Velšs līdz ar VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku Raulu Kviesīti tiek uzskatīti par Mūrnieces pietuvināto loka cilvēkiem.

Pašreizējais VP priekšnieks Voins atzina, ka atbalstījis Velša kandidatūru jau no paša sākuma, jo abi esot cieši sadarbojušies VP struktūras veidošanā. Voins ar Velšu labi saprototies, arī viņiem esot vienāds skatījums uz lietām. Velšs esot spēcīgs administrators, un tieši no šīm spējām daudz kas esot atkarīgs. Voins pauda pārliecību, ka Velšs viņam uzdotos pienākumus būs spējīgs izpildīt. Velša virzīšanu policijas vadītāja amatam atbalsta arī policistu rodbiedrības.

Velšs pateicās ministrei par virzīšanu augstajam amatam un apliecināja, ka turpinās policijas dienesta attīstību. Viņš vēlas turpināt sistēmas uzlabošanu, tostarp raudzīties, vai problēmas nav radušās reģionālās reformas rezultātā. Velšs sola uzlabot policijas darbu ar sabiedrību, lai iedzīvotājiem vairāk skaidrotu savu darbu. Policija tuvāk iedzīvotājiem, policijas operativitātes un pieejamības uzlabošana un sabiedrisko attiecību veicināšana – tās ir pirmās lietas, kuras apstiprināšanas gadījumā Velšs darīšot.

Kā ziņots, starp VP priekšnieka amata kandidātiem sākotnēji bija arī VP koledžas direktors Aigars Evardsons, VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, Kviesītis un VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns, kurš atsauca savu kandidatūru pēc pagājušās nedēļas sarunas ar Mūrnieci. Kā pēc tam šo lēmumu skaidroja pats Marķitāns, ka pašreizējā amatā viņš strādā tikai kopš šā gada jūnija un kārtības policijā vēl esot ļoti daudz darāmā.

Kā ziņots, līdzšinējais VP priekšnieks Voins ir iesniedzis atlūgumu un plāno turpināt darbu jaunveidojamā Ostas policijā. Voina pēctecis izvēlēts, vērtējot katra kandidāta redzējumu par VP turpmāko attīstību un ņemot vērā arī līdzšinējā policijas vadītāja viedokli, iepriekš skaidroja iekšlietu ministre.

Mūrniece tuvākajā laikā valdībā iesniegs rīkojuma projektu par Velša apstiprināšanu VP priekšnieka amatā, lai jau 10.janvārī, kad Voins pametīs šo amatu, jaunais vadītājs varētu stāties viņa vietā. Velšam ir 36 gadi, un viņa dienesta pakāpe ir pulvežleitnants.

Komentāri (37)

raimonds_bossltd 23.12.2010. 12.10

Daudziem noziedzīgiem politiķiem varētu nepatikt, ka Velšam nav padumjā miliča noziedzīgās pagātnes un viņš diez vai kopā ar krievijas miltārpersonām svinēs 9. maiju.

+4
0
Atbildēt

1

    piziks > raimonds_bossltd 23.12.2010. 12.54

    Varbūt neļaus milicijas dienu Latgales tālumniekiem ar dzeršanu svinēt, ar trafarētiem policijas auto gājējus un velobraucējus šķaidīt un policistiem beidzot atņems tiesības atteikties no alkotestiem strīdīgās situācijās, un varbūt Saeimā tādu normu, kas policijas dienestniekiem neļautu no ekpertīzēm atteikties, Velšam palīdzīs ierosināt un pieņemt viņu virzošā iekšlietu ministre? Vai tiešām kaut kas Latvijai tik neticams varētu notikt kaut kad nākotnē?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

kdaljajev 23.12.2010. 17.56

Varēja ielikt kādu civilpersonu,ar skatu no malas.Nebūtu jādomā par pakāpes piešķiršanu.Ja iekšlietu ministrs bez pakāpes,kur rakstīts,ka policijas priekšniekam jābūt ar pakāpi.

0
0
Atbildēt

0

lailabidzane 23.12.2010. 11.21

.
Skaisti izvēlēta bilde!

Labāk varēja būt tikai “Artis pirmajā skolas dienā”.

;)))

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu