Latvijas vēstnieks ES Popens iecelts augstā amatā EK • IR.lv

Latvijas vēstnieks ES Popens iecelts augstā amatā EK

26
Līdzšinējais Latvijas vēstnieks ES Normunds Popens. Foto: Lauris Nagliņš, LETA

EK ģenerāldirektoru vai viņu vietnieku amatos Latvija un Lietuva tiek pēdējās

Latvijas vēstnieks Eiropas Savienībā (ES) Normunds Popens iecelts par Eiropas Komisijas (EK) Reģionālās attīstības ģenerāldirektorāta direktora vietnieku, kas ir otrs augstākais ierēdņa amats EK.

Popens aģentūrai BNS pastāstīja, ka darbu jaunajā amatā sāks 1.martā, tādēļ pagaidām nav zināmi konkrēti darba uzdevumi. Viņa pārraudzībā būs sadarbība ar dalībvalstīm ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda apguvē.

Popens izturējis ap 50 cilvēku konkurenci. 31.decembrī beigsies pārejas laiks, līdz kuram ierēdņu rekrutēšana notiek pēc nacionālā principa. Šogad konkursā varēja piedalīties to valstu pilsoņi, kuri pārstāv tā dēvētās jaunās dalībvalstis, kas iestājās ES 2004.gadā, lai tādējādi nodrošinātu ģeogrāfisko līdzsvaru. Latvija un Lietuva pārstāvjus ģenerāldirektoru vai viņu vietnieku līmenī ieguvušas kā pēdējās.

Lietuvas bijušais pastāvīgais pārstāvis ES Rītis Martikonis iecelts par EK Iekšējā tirgus un pakalpojumu ģenerāldirektorāta vadītāja vietnieku.

Popenu ar jauniegūto amatu apsveicis arī Ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis (“Vienotība”).

Popens karjeru Ārlietu ministrijā sāka jau 1993.gadā, viņš bijis vēstnieks Norvēģijā, Īslandē, bet kopš 2007.gada ir Latvijas pastāvīgais pārstāvis ES. Popens bijis arī Ārlietu ministrijas ES departamenta direktors un valsts sekretāra vietnieks.

Komentāri (26)

mary75 23.12.2010. 07.12

Tas priecē, svarīga jebkāda pozitīva ziņa, ja kas latviešiem trūkst visvairāk, tad pozitīvas attieksmes un augstāka pašnovērtējuma.
Slikti tikai, ka talantu un profesionalitāti, parasti, novērtē tikai ārzemēs, jo šeiet cilvēkus valsts darbā, ierēdņus, amatpersonas vērtē pēc pavisam citiem kritērijiem, kam nav nekas kopējs ar iepriekšminētām īpašībām – pēc principa “svešais – savējais”, ar profesionāliem un ētiskiem kritērijiem tam nav nekas kopējs.
Tāpēc arī esam, kur esam.

+1
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > mary75 23.12.2010. 13.00

    mes zinam ka sants aizstav visu kam ir vai var but mazaka saistiba ar dibeniem un ar to pielietojumu…bet nevajag ta to visiem visur raklamet..

    0
    -1
    Atbildēt

    0

janazakovica 23.12.2010. 00.52

popens ir no varda popa vai popengagena musu jau esoso eurokomisaru gruti parspet skidrumaa un neizteiksmigumaa.

0
-7
Atbildēt

2

    janazakovica > janazakovica 23.12.2010. 13.02

    vari pats kaut ko uzrakstit par uzvardu paiders-kas grieku valoda nozimee pederasts-zenu miletajs-avots juridisko terminu vardnica

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    litlefairy > janazakovica 23.12.2010. 03.21

    Klausies, krusttev, Tev tachu nav visi maajaas, kad Tu raksti shaadas lietas par cilveeka uzvaardu. Veel vairaak, par cilveeku, kuru Tu, visticamaak, absoluuti nepaziisti. Un, kursh Latvijas labaa aarlietaas ir straadaajis kopsh 1993. gada. Attopies, muljkjadesa!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu