Gribēja vairāk cieņas • IR.lv

Gribēja vairāk cieņas

6
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Anita Brauna

Rīgas Dinamo paveica brīnumu, – malkojot kafiju, spriež komandas galvenais treneris Jūliuss Šuplers. Par to viņš jūtas gandarīts un mazliet nenovērtēts

Jūliuss Šuplers tikšanos nozīmē Double Coffee Rīgas lielveikalā Spice. Pulksten 10 no rīta viņš jau ir priekšā, laipns un omulīgs. Treneris ir pabrokastojis savā Piņķu mājā, tāpēc pasūta tikai kafiju un minerālūdeni, bet man iesaka svaigu piparmētru tēju ar augļiem – esot garšīga. Tā arī ir.

Latvijas sabiedrība pēdējās nedēļās ir bijusi tik pārņemta ar hokeju, ka šī tēma ienākusi pat sieviešu žurnālos un psihologi secina – Dinamo pēdējā pusotrā gadā latviešiem ir bijis lielākais pozitīvo emociju avots. Prasu slovākam Jūliusam, vai apzinās savu teju vēsturisko lomu latviešu sabiedrībā. «Tas nav tikai mans darbs,» Šuplers pieticīgi atgaiņājas. Slavē gan spēlētājus, gan kluba vadību un apkalpojošo personālu. «Jūtu, ka grūtās ekonomikas novārdzinātajiem cilvēkiem Dinamo ir atnesis daudz pozitīvu emociju. Pēc sarunas varam pastaigāties pa Spici. Jūs redzēsit, cik daudz cilvēku nāk klāt un pateicas.»

Uzticīgie līdzjutēji ir svarīgs motivācijas avots arī Šupleram, izvēloties strādāt Latvijā. Tomēr ne tik svarīgs kā hokejisti. «Dinamo puišu meistarība nesniedzas līdz zvaigžņu līmenim, taču viņiem ir milzīga motivācija pierādīt, ka viņi kā latviešu komanda (nu, labi, ar dažiem ārzemniekiem) var spēlēt lielisku hokeju un uzvarēt citu komandu. Šim principam ir liels spēks.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu