Flika BAS daļas ieguvis Krievijas uzņēmējs • IR.lv

Flika BAS daļas ieguvis Krievijas uzņēmējs

27
Foto: Jānis Saliņš, F64

Kovtuns ''airBaltic" akcionāra darbībā pārstāvēs ieguldītāju ārzonas fondu

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" akcionāra SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) kapitāldaļas ar Bahamu salās reģistrētās kompānijas "Taurus Asset Management Fund Limited" starpniecību ieguvis Krievijas uzņēmējs Staņislavs Kovtuns, ziņo biznesa portāls Nozare.lv.

To apstiprinājis Kovtuna biznesa partneris – AS "Cargo Avio" valdes priekšsēdētājs Sergejs Fiščenko. Šī uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieks Janeks Jeļkins kļuvis par jaunā līdzīpašnieka pārstāvi BAS valdē. BAS valdi atstājis Mārtiņš Antonovičs, darbu kā valdes locekle turpinās līdzšinējā BAS valdes priekšsēdētāja Inga Piterniece.

Jau ziņots, ka BAS, kam pieder 47,2% "airBaltic" akciju, vienīgais īpašnieks līdz šim bija "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks, taču tagad 50% uzņēmuma kapitāldaļu nonākušas "Taurus". Kompānijas ieguldījums ir 9 654 000 latu. BAS pamatkapitāls ir 19 307 000 latu.

BAS pārstāvis Juris Pētersons iepriekš lakoniski skaidroja, ka "50% kapitāldaļu pārdošanas darījuma rezultātā BAS piesaistīts investors" un darījums veikts tikai viena iemesla dēļ – "plānojot tālāku biznesa attīstību".

Jau ziņots, ka 2009.gada decembrī "airBaltic" pārdeva uzņēmuma akcionāram BAS sešas "airBaltic" preču zīmes – "airBaltic", "airBaltic.com", "airBaltic Travel.com", "airBalticHotels", "BalticMiles" un "Baltic Taxi". Šo darījumu apstiprinājusi pēc tam atceltā "airBaltic" padome, kuras dalībnieku atbildība par iespējamu valsts interešu neaizstāvēšanu vēl tiek vērtēta. Lai arī Fliks sākumā solījās atdot ''airBaltic'' preču zīmes, par kurām pilnībā nemaz nav norēķinājies, līdz šim tas nav noticis. Iespējams, jaunu investoru piesaiste BAS šo apņemšanos padara vēl mazāk ticamu.

Kovtunam (75%) un Fiščenko (25%) piederošā SIA "Multikapitāls" sākusi jahtas piestātnes projektu Melnkalnes ostas pilsētā Barā. To īsteno meitas uzņēmums "Multikapitāls Marina". Gan Kovtuna un Fiščenko kopprojektu "Multikapitāls", gan Flika īstenoto "airBaltic" akciju iegādi savulaik finansēja "Latvijas Krājbanka", kas pastarpināti pieder Krievijas miljardierim Vladimiram Antonovam. Jau izskanēja neoficiāla informācija, ka viņa nesenā vizīte Latvijā saistīta ar interesi par ''airBaltic''.

BAS par "airBaltic" akcionāru kļuva 2009.gada sākumā, nopērkot akcijas no SAS par 14 miljoniem latu. "airBaltic"dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju.

Komentāri (27)

harijs_m 16.12.2010. 17.14

Jāizdara izmaiņas likumdošanā, kas paredz, ka uzņēmumos ar valsts kapitāla daļu īpašnieki nevar būt ārzonu kompānijas. Tas būtu pirmais solis de-ofšorizācijas virzienā.

+26
0
Atbildēt

2

    anita_meistere > harijs_m 17.12.2010. 15.54

    2 miljonu valstiņa. nekādi likumi nepalīdzēs. ir jāsamaierinās ar savu vietu pasaulē. tā ir objektīva realitāte. bet ja pavisam godīgi, man pavisam vienalga kam pieder kompānija..ka tik strādā normāli, maksā nodokļus un nodarbina vietējos.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Aleksejs Dimitrovs > harijs_m 17.12.2010. 08.28

    Skumji. Nekas šajā valstī nemainīsies kamēr valdīs valsts ofšorizācija. Diemzēl tā apmierina gan Vienotību, gan SC par ZZS jau nemaz nerunājot.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

photocom 16.12.2010. 17.19

Kā tu Boney M dziedāja
Bahama mama
visa nauda mana
:))
ezim skaidrs
fliks izkārtne
nu krievu bandīti ar 3A
kā runā
konrolpaketi nu tura !

+18
-1
Atbildēt

0

Anda Burve-Rozīte 16.12.2010. 17.19

Pilnīgi piekrītu. Jo nu jau sāk pārvērsties par absurda teātri.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu