Stratēģiska andele • IR.lv

Stratēģiska andele

Aivars Ozoliņš

Aprīlī igauņu drošības policija brīdināja, ka Krievija mēģinās pirkt vietējos medijus

Svētdien TV3 raidījumā Nekā personīga žurnālists mēģināja pavaicāt Aivaram Lembergam, vai viņš pārrunājis ar krievu miljardieri Vladimiru Antonovu laikraksta Telegraf pirkšanu. «Jau nopirku,» Lembergs smīnēdams attrauca. Tad piebilda, ka tas esot bijis joks.

Pērnvasar Dienai, bet nupat Telegraf mainījās īpašnieki, un abos gadījumos jaunie ir vai nu izkārtne, vai nu raksturojami tikai kā «saistīti ar». Kam īsti nu pieder šie laikraksti, droši vien zina tikai paši īpašnieki un šaurs ar viņiem saistīto ļaužu loks.

Dienas jaunos īpašniekus, kuriem savas akcijas pērn jūlijā pārdeva zviedru Bonnier grupa, to pārstāvji vairākus mēnešus atteicās nosaukt, tad paziņoja, ka tie esot briti Roulendi. No tiem Dienas akcijas šogad augustā it kā esot atpircis Viesturs Koziols, kas saistīts ar Aināru Šleseru, par kuru pirms tam dzirdēts jokojam, ka viņš esot viens no trim vietējiem «Roulendiem» (abi pārēji tad būtu Lembergs un An­dris Šķēle).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu