Reinis Avens, velokurjers • IR.lv

Reinis Avens, velokurjers

3
Rīgā jau vienpadsmit gadus pazīst dzelteno Reiņa Avena velokurjera ķiveri. Ziemā viņam nosalt neļauj draudzenes šūtie mokasīni un roku sildītāji. Foto — Rūta Kalmuka, F64

Velokurjeram ikdienā jāpārved viss, kas ietilpst šķietami bezizmēra kurjera somā

Visbiežāk tās ir aploksnes ar dokumentiem, taču viņš vadā arī citas lietas, protams, arī puķes! Kad Reinis sasniedzis dāvanas saņēmēju, puķes vispirms noslēpj, tad pieklauvē pie durvīm un liek parakstīt pavadzīmi. «Cilvēks nav priecīgs, kad jāparaksta formalitātes bez lietiskiem pierādījumiem.» Tomēr tad, kad viņš aizskrien un atnes puķes, saņēmējs atplaukst smaidā. Smagākais sūtījums bijis 60 arhitektūras žurnāli, katrs svēra puskilogramu. Kopā 30 kg.

Reinis Avens (33) ir arī viens no labākajiem Latvijas skijoringa slēpotājiem. Skijorings ir ziemas sporta veids, kurā motocikls velk slēpotāju. Teju katras brīvdienas Reinis piedalās sacensībās – gan orientēšanās Magnētā un Trakajā skrējienā, gan visos Latvijas velomaratonos, bet ziemā – skijoringā. «Draudzene jau pukst, ka nedēļas nogalēs neesmu mājās,» mazliet vainīgs tomēr jūtas sacensību fans Reinis. Likumsakarīgi, ka arī ar draudzeni viņš iepazinās velosipēda mugurā. «Man tika uzticēts Kintiju mācīt par velokurjeri. Tik labi mācīju, ka jau pēc nedēļas bijām kopā!»

Reini caurstrāvo sacensību gars – ne jau vienmēr vajag uzvarēt, galvenais ir piedalīties. Uzvaras viņš ieguvis daudz, kausi mājās sakrauti kastēs. Reiņa darbavietā AVE kurjera birojā viņš norāda uz lielu, baltu skapi līdz pat griestiem. «Ar šo skapi arī visiem kausiem nepietiktu,» piebilst Rausītis. Tieši šādā mīļvārdiņā viņu dēvē kolēģes, uzsverot, ka tik mīļš un izpalīdzīgs kā Reinis ir retais. Bieži birojā uz galda uzrodas kāda konfekte, un telpā vienmēr vismaz piecas reizes noskan Reiņa: «Kā iet, kā iet, kā iet, kā iet, kā iet?» Arī par konfektēm izmanīgajam velokurjeram ir savs stāsts – katrā birojā stāv kāds konfekšu groziņš, viņš uzcienājas, taču konfektes neapēd pats, bet uzdāvina citiem. «Iedodu konfekti sekretārei citā birojā, un viņa uzreiz kļūst smaidīga!». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu