Premjers: pilsonības iegūšanai vajag stingrāku kontroli • IR.lv

Premjers: pilsonības iegūšanai vajag stingrāku kontroli

33
Evija Trifanova, LETA

Pauž aizdomas, ka Kravcovs pielietojis "īpašus paņēmienus" pilsonības iegūšanā

Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs ("Saskaņas centrs") acīmredzot pielietojis "kādus īpašus paņēmienus" Latvijas pilsonības iegūšanā, pirmdien paudis premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks"), vēsta BNS. Viņš nebija pārliecināts, vai būtu nepieciešamas izmaiņas likumos, tomēr būtu nepieciešama stingrāka kontrole pilsonības iegūšanas procesā.

"Šajā gadījumā ir acīmredzami, ka ir pielietoti kādi īpaši paņēmieni pilsonības iegūšanā, jo, ja konkrēti Kravcova kungs praktiski nerunā latviski, nav skaidrs, kā viņš būtu varējis parastajā kārtībā nokārtot naturalizācijas eksāmenu," intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Dombrovskis.  ''Ir jāpastiprina kontrole par pilsonības iegūšanas eksāmeniem.''

"Protams, Kravcova kungam tas vairs arī nepalīdzēs. Šis piemērs vienkārši aktualizē to problēmu, kas mums ir, ka nereti ir iespējams šo pilsonību iegūt arī praktiski nezinot latviešu valodu," klāstīja Dombrovskis.

Viņaprāt, būtu jājautā "Saskaņas centram" (SC), kā par Saeimas deputātu varēja kļūt cilvēks, no kura nav nekāda būtiska pienesuma – viņš nesaprot, par ko runā un diskutē Saeimā, arī pats nevar piedalīties debatēs, vēsta LETA.
Jau vēstīts, ka Drošības policija izvērtēs Saeimas deputāta Visvalža Lāča ("Visu Latvijai!") iesniegumu par Saeimas deputātu Valēriju Kravcovu (“Saskaņas centrs”), kurš, iespējams,  pilsonību ieguvis likumīgi.

Deputāts Kravcovs ar valdības lēmumu ir uzņemts Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā 2005.gadā. Būdams liepājnieks, viņš pilsonību ieguvis Naturalizācijas pārvaldes (NP) Valmieras nodaļā laikā, kad to vadīja par korupciju notiesāta amatpersona Elmārs Kokins.

Kravcovs ir viens no tiem deputātiem, kuriem ir grūtības ar valsts valodas lietošanu. Iepriekšējā darbavietā – Liepājas domē – Kravcovs sarunājās ar tulka palīdzību. Tagad viņš solījis valsts valodu iemācīties, algojot privātskolotāju.

Komentāri (33)

mario1 15.12.2010. 09.24

Šis gadījums patiesībā ir spļāviens sejā mums visiem, pateicoties korumpētajai un noziedzīgajai latvju ierēdniecībai.

Tiem naturalizācijas pārvaldes ierēdņiem cietumā vajadzētu sēdēt vismaz 10 gadus.

+14
-1
Atbildēt

0

buchamona 15.12.2010. 10.42

Pats par sevi Kravcovs jau nav vesela probleema – vinjsh ir tikai SC ziimola viena no sastaavdaljaam kaa taada kjiploka daivinja :) Rubikam ir sava vieta, Kabanovam sava, Cilevicham, Kravcovam savas utt – taa arii no visa kopaa sanaak viens ljaunuma auglis – SC

+12
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 15.12.2010. 09.48

Kravcovu nedrīkst izlaist no redzesloka un šis skandāls nedrīkst noplakt bez rezultāta. Šim darbonim ir jāsaņem sods. un jāparok arī dziļāk.

+11
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu