Eiroparlamentā apstiprina bloka budžetu 2011.gadam • IR.lv

Eiroparlamentā apstiprina bloka budžetu 2011.gadam

21
AFP/LETA

Budžets ir kompromiss starp deputātu un ES Padomes prasībām

Eiropas Parlaments trešdien apstiprinājis bloka nākamā gada budžetu, jo ar nacionālajām valdībām ir panākta kompromisa vienošanās attiecībā uz tēriņu palielināšanu, atsaucoties uz ārvalstu ziņu aģentūrām vēsta aģentūra BNS.

"Jaunais budžets ļaus visai ES iedarbīgāk risināt nākamā gada neatliekamākās problēmas," paziņoja ES budžeta komisārs Janušs Levandovskis. Iepriekšējie mēģinājumi vienoties par budžetu cieta neveiksmi, jo eirodeputāti un ES valstis nevarēja vienoties par budžeta tēriņu palielinājuma apmēru.

Eiroparlamentārieši pieprasīja budžeta izdevumu palielināšanu par 6,2%, kā arī mēģināja panākt lielāku teikšanu pār ES ienākumu modeļiem un izdevumu prioritātēm nākotnē. Pret tēriņu palielināšanu asi iebilda daudzas dalībvalstis. Tās norādīja, ka situācijā, kad daudzas bloka zemes īsteno skarbu tēriņu cirpšanu, ir nepieļaujami palielināt ES budžeta izdevumus tik lielā apmērā.

Vēlāk abām strīdīgajām pusēm izdevās vienoties par kompromisa risinājumu, kas paredz 2011.gada budžeta tēriņus kāpināt par 2,91% – līdz 126,5 miljardiem eiro jeb 88,9 miljardiem latu.

Šīs bija pirmās sarunas par ES budžetu kopš ES Lisabonas līguma stāšanās spēkā pagājušā gada decembrī, kurš piešķīra Eiropas Parlamentam tiesības lemt par ES budžetu. Ja vienošanās nebūtu panākta, ES nākamgad būtu jādarbojas ar ikmēneša budžetiem, izmantojot 2010.gada budžeta skaitļus.

Jaunais ES budžets paredz palielināt finansējumu tādām jomām kā konkurētspējas paaugstināšana un nodarbinātība, Baltijas jūras stratēģija, dabas resursu saglabāšana un pārvaldība, brīvība, drošība un tiesiskums un pilsoniskums. Viens no lielākajiem palielinājumiem budžetā ir 100 miljonu eiro papildu finansējums Palestīnai un Tuvo Austrumu miera procesam.

ES budžets ir bezdeficīta.

Komentāri (21)

Jana 11.04.2015. 18.41

Kā rakstā minēts, tad gan jau eksistē arī vairāk par pussimtu tā saukto pedofīlu. Bet vai tie patiešām, tādi ir neņemšos apgalvot. Ir nenoliedzams fakts, ka musulmaņu valstīs līgavas pārsvarā ir jaunākas par 18, kas tur šķiet pašsaprotami un nekāda liela traģēdija no tā neveidojas. Tākā sievietes neizjūt mīlestību tādā pašā veidā kā vīrieši, tad tas ir līdzīgs darījumam.

Sievietes mīl labklājību, kas viecina to “mīlestību”. Tādēļ musulmaņi, kas nabagāki nemaz pie sievas tikt nevar, kur nu vēl tikt sieviešu mīlēti.

Ir arī latviešu teiciens, ka vīrietiem jābūt skaistākam par āzi, no kā izriet, ka sievietēm nav tik svarīgs izskats un vecums, kamēr tā tiek nodrošināta. Ar skaistajiem un spēcīgajiem tā vabūt pārgulēs, bet paliks ar neglīto, bagāto āzi.

Arī man ir gadījies, ka jauna meitene(16) pievērš uzmanību un es jau neteikšu, ka viņa ir neglītāka par 30 gadnieci – gluži pretēji. Bet tā sāls, kādēļ uzmanība tika pievērsta bija vēlme pēc nodrošinājuma vai citiem dzīves labumiem. Sievietes ir ielenes, vairumā gadījumu. Vecas un jaunas. Mūsdienās ar feminisma palīdzību padarītas par upuriem. Jo tā ir izdevīgāk ekonomikai – 85% no pirkumiem veic sievietes pārējos 10% vīrieši dēļ sievietēm un pēc tam jau nāk bērni un vīrieši savām vajadzībām.

Interesanta lieta ir arī tā, ka būtībā vīrieši neizvēlas sievietes, bet gan viņas izvēlas vīriešus un pēcāk jau vīrietis izvēlas no tām, kas izvēlējušās.

Pavisam senos laikos pat incensts tika piekopts un nejau tādēļ, ka tēvi izvaroja savas meitas, bet gan tādēļ, ka meitām bija uzdevums noturēt apgādnieku ģimenē vai tas bija tēvs vai brālis! Līdzīgi kā dzīvnieku pasaulē vīriešiem nemaz neinteresē bērni un uzturēt ģimeni. Vīriešiem interesē dzimumtieksme un mūsdienu iebarotā mīlestība (kura pastāv tikai no vīriešu puses).

Lai izprastu sieviešu dabu iesaku palasīties(apdāvinātiem angļu valodā nevis krievu): Esther Vilar – Manipulated Man (1971) https://dontmarry.files.wordpress.com/2008/08/the_manipulated_man.pdf

+5
-1
Atbildēt

1

    Jana > Jana 11.04.2015. 22.56

    Piebildīšu, ka nebiju redzējis to raidījumu un kad noskatījos kārtēji reizi pārliecinājos par tendenciozitāti, kā atgādinājums, ka nav nemaz vērtsskatīties.

    Kritiski domājošam rodas daudzi neatbildami jautajumi: Kādēļ tikai apklūkoti vīrieši? Seksisms? Un kādēļ ēsma ir tikai pusis nevis kāda meitene?

    0
    0
    Atbildēt

    0

mūsu alus 10.04.2015. 23.33

Pētījumi, protams, ir interesanti un dažādi.

——————————

Pretēji uzskatam, ka homoseksuālismam nav nekāda sakara ar pedofīliju, pierādīts, ka 25% no homoseksuālu vīriešu ir pedofīli [19], kas ir 10- 25 reizes vairāk par pedofīlijas prevalenci sabiedrībā [12].

http://www.angelfire.com/planet/phobia/homophobia/

+8
-4
Atbildēt

0

DikembeSakamoto 08.04.2015. 21.25

Autors grib reanimēt cenzūru – par homiķiem tikai labu vai neko. Kremlis ir atgriezies.

+9
-8
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu