SC atsauc Kravcovu no Pilsonības likuma izpildes komisijas • IR.lv

SC atsauc Kravcovu no Pilsonības likuma izpildes komisijas

16
10.Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs nodod deputāta zvērestu. Autore - Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Deputāts komisiju sēdes neesot apmeklējis aizņemtības, nevis valodas neprasmes dēļ

Lai arī “Saskaņas centra” (SC) Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs ievēlēts Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijā, viņš nav apmeklējis pēdējās trīs komisijas sēdes, tāpēc tuvākajā laikā tiks izskatīts jautājums par Kravcovs izslēgšanu no komisijas.

Kā vēsta aģentūra BNS, Kravcovs nav apmeklējis trīs no kopumā piecām komisijas sēdēm, tāpēc komisijas vadītājs Visvaldis Lācis (ievēlēts no VL- TB/LNNK) rosinās izslēgt viņu komisijas sastāva.

Kā Ir.lv noskaidroja SC, lai arī Kravcovs, strādājot Liepājas domē, izmantojis tulka palīdzību, Saeimas komisijas darbā viņš nepiedaloties tāpēc, ka paralēli notiekot citu komisiju vai sadarbības grupu sēdes, nevis tāpēc, ka viņš neprastu latviešu valodu.

SC skaidro, ka Kravcovs jau 29.novembrī informējis frakciju, ka viņš nav piedalījies trijās Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdēs, jo viena komisijas sēde notika vienlaicīgi ar Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdi, otra komisijas sēde notika vienlaicīgi ar deputātu grupas sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu sēdi un trešo sēdi viņš nevarēja apmeklēt personisku iemeslu dēļ.

Uzklausot Kravcovu, SC nolēma atsaukt viņu no Pilsonības likuma izpildes komisijas, deleģējot viņu darbam citās komisijās, kur “viņš varētu pilnvērtīgāk realizēt savu profesionālo un dzīves pieredzi.”

SC atzīst, ka Kravcova nepiedalīšanās komisiju sēdēs ir “nopietns deputāta Kārtības ruļļa pārkāpums”.

Jau vēstīts, ka Kravcovam pagājušā gada rudenī, kad viņš vēl bija Liepājas domes deputāts, tika piemērots sods par valsts valodas lietošanu nepietiekamā apjomā. Tiesa, viņš šo naudassodu 35 latu apmērā apstrīdēja tiesā.

Valsts valodas centrs iepriekš informēja par plāniem uzraudzīt 10.Saeimas deputātu valodas prasmes, īpaši tiem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda.

Komentāri (16)

Janka, Janic 08.12.2010. 19.05

krievi aiz sava stulbuma ielika zaabaku aazi par daarznieku , pilsonis kurš ne vaarda nejeedz latviski,Laacim bija deserts … atraduši ar kaadaa komisijaa šo iestumt , praatiņ naac maajaas

+6
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 08.12.2010. 16.59

Izskatās pēc Tamerlana, tikai stipri uzblīdis un nodzēries.

+5
0
Atbildēt

1

kdaljajev 08.12.2010. 19.14

Tādi tipāži labi iederās filmās par mongoļu ziedu laikiem.Saeimā varētu strādāt izglītības jomā,pie viena valodu apgūtu pirmskolas līmenī.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu