Izdziedāta dzīve • IR.lv

Izdziedāta dzīve

4
Foto — Tatjana Vlasova

Ja sevi grauz un pa īstam mīli to, ko dari, tad veiksme nevar neatnākt – uzskata operas soprāns Kristīne Opolais. Viņa savu veiksmi ir sagaidījusi, un to pierāda spožas uzstāšanās pasaules opernamos. Tagad Kristīne sapņo arī par ģimeni

Pēc panākumiem Minhenē Bavārijas valsts operā, kur latviešu soprāns Kristīne Opolais debitēja Antonīna Dvoržāka operas Nāra iestudējumā, vācu laikraksts Münchner Merkur rakstīja: «Nav iespējama reibinošāka debija par gleznaini skaistās 31 gadu vecās Kristīnes Opolais sniegumu titullomā». No Latvijas Nacionālās operas (LNO) kora nākušo dziedātāju, kas ar lielu gribasspēku un centību vispirms ieņēma solistes vietu uz mūsu Operas skatuves, septiņus gadus vēlāk, šajā sezonā jau aicina vairāki pasaules operteātri. Divas lomas viņu gaida Milānas La Scala operā, plānoti arī vairāki koncerti un CD ieraksts.

Bet decembri Kristīne sagaida Rīgā, gatavojoties dziedāt Tatjanu Andreja Žagara režisētajā operā Jevgeņijs Oņegins. Taču jau nedēļu pirms pirmizrādes Kristīne nonāk starmešu gaismās un publikas runās. Ar Birmingemas simfonisko orķestri uz Latviju atbrauca Kristīnes līgavainis, talantīgais, pasaulē atzītais jaunais diriģents Andris Nelsons. Kopā ar latviešu pianisma zvaigzni Vestardu Šimku orķestris nospēlēja divus koncertus, kas dažuprāt uzskatāmi par šāgada lielāko notikumu Latvijas mūzikas dzīvē.

Mūsu saruna notiek svētdienā, dienu pēc pēdējā koncerta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu