Rīgas pils remonta laikā pārcelsies uz līdzšinējo ASV vēstniecību • IR.lv

Rīgas pils remonta laikā pārcelsies uz līdzšinējo ASV vēstniecību

25
Gatis Gierts, F64

ASV vēstniecība pārcelsies uz jaunuzbūvēto ēku Pārdaugavā

Valsts prezidents Valdis Zatlers un prezidenta kanceleja pils remonta laikā plānojusi pārvākties uz līdzšinējām ASV vēstniecības telpām Raiņa bulvārī 7, ziņo BNS. Tas varētu notikt pavasarī, kad vēstniecība pārvāksies uz jaunuzcelto ēku Pārdaugavā.

Prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols aģentūrai BNS norādīja, ka pārvākšanās termiņš vēl nav īsti zināms, jo termiņi ik pa laikam tiek pārcelti.

ASV vēstniecības Rīgā pārstāvis Kaspars Rūklis aģentūrai BNS apstiprināja, ka uz jauno ēku plānots pārvākties pavasarī. Jauna ēka tiek celta, jo šobrīd darbinieki strādā dažādās ēkās visā Rīgā, ne tikai galvenajā ēkā Raiņa bulvārī. Pašreizējā vēstniecības centrālā māja Raiņa bulvārī 7 tiek īrēta, tāpēc par to, kas notiks ar pašu ēku pēc tam, lems tās īpašnieki, iepriekš informējusi vēstniecība.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas informāciju Valsts prezidenta kancelejas pārcelšanās izdevumiem nepieciešami 25 tūkstoši latu, bet vēstniecības telpu remontam – 110 250 latu.

Par Rīgas pils renovāciju jau tiek runāts vairākus gadus. Lēsts, ka tā varētu izmaksāt 25 miljonus latu, iepriekš rakstīja aģentūra LETA.

Komentāri (25)

dainis 30.11.2010. 21.04

Varēja jau nu nepaslinkot un pierakstīt, kas tad ir Raiņa 7 īpašnieks.

0
0
Atbildēt

0

kdaljajev 30.11.2010. 18.03

Laba vieta.No amerikas preses varēsim uzzināt mūsu politikas aizkulises.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu