SAB Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Bors pametis amatu • IR.lv

SAB Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Bors pametis amatu

38

SAB speciālists, iespējams, saistīts ar naudas atmazgāšanā iesaistīto uzņēmēju Hartmani

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) Izlūkošanas pārvaldes priekšnieks Aigars Bors pagājušajā nedēļā esot pametis augsto amatu, vēstīts interneta portālā "pietiek.com".

Bors, iespējams, devies izdienas pensijā. Portāla veidotājiem vairāku dienu laikā aizvadītās nedēļas otrajā pusē no SAB neizdevās saņemt oficiālu atbildi uz šo jautājumu. SAB preses pārstāve Baiba Rāta-Saliņa ignorēja gan vairākkārtīgus zvanus, gan SMS ziņas; viņa neatbildēja arī uz e-pastā nosūtītām jautājumiem par Boru.

Kā ziņots, Saeimas Nacionālās drošības komisija lūgusi Ģenerālprokuratūru izvērtēt situāciju SAB un par to informēt komisiju.

"Pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka ar liela apmēra naudas atmazgāšanas lietā iesaistīto uzņēmēju Hartmani, iespējams, saistītais Bors jau 2006.gadā bijis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā. Tomēr izmeklēšana Bora lietā ar augstu SAB un valsts amatpersonu gādību esot nolikta "uz bremzēm". Bora lietas materiāli, kuriem piešķirts īpašas slepenības grifs, atrodas slepeno lietu arhīvā, vēstīja portāls.

Savukārt SAB noraida medijos paustos apgalvojumus, ka SAB amatpersona būtu saistīta ar naudas atmazgāšanu.

Komentāri (38)

hinanska 29.11.2010. 10.58

Šodien tikai viena ziņa no rudās lapsas kantora? Tur nekā vairāk nebija, ko pārpublicēt? Lēti!

+11
-2
Atbildēt

0

Andris Pauls-Pāvuls 26.10.2014. 06.58

Tomēr jāpiezīmē, Dr. agr. J.Zušēvics grāmatu rakstīja laikā, kad ES notika Kopējās lauksaimniecības reforma ar pamatjēgu izjaukt saikni starp subsīdijām un ražošanu, lai pārtrauktu bezjēdzīgas, zemas kvalitātes produkcijas ražošanu, kuru nācās iesmērēt trešajām valstīm. Tieši tādēļ tika pāriets no ražotāju atbalsta uz platību maksājumiem. http://www.politics.co.uk/reference/common-agricultural-policy

Kad Latvijas aitkopji bija ekskursijā pie Anglijas aitkopjiem, tad bija iespēja pārliecināties – KLP tur noris sekmīgi. Lielie 80 to gadu piena ražošanas kompleksi stāv tukši, govis brīvi ganās un pamatnācijai nav pa kaktiem, kā tādiem latviešiem, jāmeklē BIO lauku olas. Pamatnācijai ir brīvi pieejama veselīga pārtika, bet industruiālos surogātus rij lielpilsētās imigranti.

Bet Latvijā subsidē industriālo ražošanu un lepojas par graudu eksportu ar PANAMAX kuģiem http://www.db.lv/foto-video/foto/latraps-pirmoreiz-uzkrauj-panamax-kugi-380617 Būtībā izvedam augu barības vielas – kāliju un fosforu, ko atpakaļ importējam ar minerālmēsliem – veikli sashēmojot KLP finansējumu, dzīvojam kā pirmsreformas 1980to gadu Eiropā.

+1
0
Atbildēt

3

    Ēriks > Andris Pauls-Pāvuls 26.10.2014. 09.25

    Tāpēc tagad valdošie tā tielējas un negrib pazemināt PVN veselīgai pārtikai,svoloči.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Andris Pauls-Pāvuls 26.10.2014. 09.00

    ———Andris Pauls-Pāvuls:”(..) dzīvojam kā pirmsreformas 1980to gadu Eiropā.”

    ===============================================================================

    Par šādu galarezultātu, objektīvu sociālo un ekonomisko likumsakarību ietekmē, jau 1980-o gadu beigās,90-o gadu sākumā neskaitāmos darbos un intervijās brīdināja toreiz Vācijā dzīvojošais sociologs&filosofs A.Zinovjevs:

    “No šķūņa atliekām debesskrāpi neuzcelt. Jums izdosies izveidot vēl vienu šķūni, tikai sliktāku.” http://www.youtube.com/watch?v=AQYTyTBmsjc

    p.s. Latvijas iedzīvotājiem (90%) Rietum-krātijas sistēmā ir paredzēts “rīt industriālos surogātus”, to Jūsu boss Andris Š. ātri saprata – tāpēc tagad visiem spēkiem cenšas noturēties to 10% vidū, kas var brīvi izvēlēties – ko ēs, kur dzīvot, kā atpūsties.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > Andris Pauls-Pāvuls 26.10.2014. 09.40

    ——-

    Mācies no Pāvulāna kļūdām, pārspēsi Junkuru – un būsi valdošo un vadošo vidū:

    “Ar ko ievērojams Saeimas deputāts Jānis Junkurs?”

    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/maris-antonevics-junkura-misija.d?id=45078578

    0
    0
    Atbildēt

    0

gunta_leona 26.10.2014. 10.44

Ja metiens būtu nevis 1000, bet 10000, tad gals tik viegli vēl nebūtu……..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu