Traumatoloģijas slimnīcā pārkāpumi iepirkumos • IR.lv

Traumatoloģijas slimnīcā pārkāpumi iepirkumos

36
Jānis Saliņš, F64

Valsts kontrole: slimnīca nav veikusi iepirkumu procedūras par 865 tūkstošiem latu

Valsts kontrole (VK) revīzijā atklājusi, ka Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (TOS) nav veikusi pilnīgu un caurredzamu ortopēdijas pacientu uzskaiti un nav nodrošinājusi pietiekamu informāciju par pacientu virzību rindā, vēsta aģentūra BNS.

VK revīzijā secināts, ka TOS ortopēdijas rindas uzskaites dati nesakrīt ar faktiskajiem datiem. Piemēram, pacienti ortopēdijas rindā reģistrēti pēc operācijas veikšanas. Ir arī gadījumi, kad pacientam faktiski par valsts līdzekļiem veikta operācija steidzamības kārtā, tomēr ortopēdijas rindas uzskaitē pacients reģistrēts 50% līdzmaksājuma rindā. Turklāt TOS nav sniegusi patiesu informāciju par rindā uzņemto un no rindas svītroto pacientu skaitu.

VK atklājusi, ka, iegādājoties endoprotēzes un saņemot pakalpojumus par 856 666 latiem, TOS nav ievērojusi Publisko iepirkumu likumā noteiktās prasības, tostarp nav veikusi iepirkumu procedūras. Līdz ar to iespējams, ka nav izvēlēti izdevīgākie piedāvājumi un pastāv risks valsts budžeta līdzekļu neekonomiskam un nelietderīgam izlietojumam.

Piemēram, 50% no slimnīcā izmantotajām lielo locītavu endoprotēzēm 701 249 latu vērtībā TOS iegādājusies, vienojoties ar piegādātājiem par endoprotēžu cenām, bet neveicot publisko iepirkumu. Neapzinot lētākus un izdevīgākus piedāvājumus, TOS samaksājusi 53 426 latus (bez PVN) uzņēmumam par medicīnas ierīču un aparātu pārbaudi un tehnisko apkopi.

Revīzijā secināts, ka TOS nenodrošina iekšējo kontroli par publisko iepirkumu procesu un pietiekami nekontrolē iepirkumu līgumu izpildi. Iepirkumu līgumos netiek norādīts līguma priekšmeta apmērs un līgumcena, kā to nosaka Publisko iepirkumu likums.

VK ieteikusi TOS definēt tiešās un netiešās, tostarp administratīvās, izmaksas, noteikt šo izmaksu īpatsvara robežas kopējos slimnīcas izdevumos, kā arī izveidot procedūras efektīvai izmaksu kontrolei, kā arī optimizēt administratīvās izmaksas.

Komentāri (36)

lama 31.10.2014. 18.52

Ukraina ar savu revolūciju (Puķina neparedzēto) iegadījusies mūsu vietā.

Nav vajadzīga operglāze, lai pamanītu,ka “‘hibrīdkara scenārijs”‘ gatavots kādai NATO valstij ar lielu moskovītu minoritāti.

Tamdēl palaida Lindermana/Ušakova referendumu un aizto joprojām murkš par “‘Latgales autonomiju”.

+11
0
Atbildēt

0

andrejs 31.10.2014. 18.08

Nevar prognozēt, kas tādā gadījumā notiks ar Latviju – pazudīsim vai atbrīvosimies no krieviem. Finks esot teicis, ka viņš nezinot kā un kad, bet krievi no Latvijas pazudīšot.

——————————-

Lūgsim Dievu, lai Finka pareģojums piepildītos.

+10
0
Atbildēt

1

Jānis Mednis 02.11.2014. 14.20

>>> latvijas _ valsts. Krievi Latvijā grozi kā gribi ir un paliek kolonisti. Āmen.

Un nelīdz te “saceptās” muļķības par krieviem atbrīvotājiem, kultūras tautu un īpašo vietu vēsturē un pasaulē. Kādi no Ordas azotes izlīduši Ivana IV laikā, tādi pusmežoņi palikuši. Un tādi gribot uzcelt “krievu pasauli”. Savulaik, kāds Staļina “draugs” cerēja uzcelt III Reihu…

Tāpat jau ar krieviem. Jā, savu murgaino ideju vārdā tiks lietas asinis; varbūt Latvija zudīs…

Bet, kā visi apskurbušie iekarotāji, pazudīs arī krievi. Un ne tāpēc, ka es to gribu, bet tāpēc, ka jums nav reālu ideju. Un Dievs nav miris, bet smejas par ivanuškām, kas iedomājušies, ka izmetot no vēstures visu krieviem nepatīkamo par II Pasaules karu un atstājot “izkastrēto”varoņeposu – Lielais Tēvijas karš, pārveidosiet pasauli.Nav tam pamata, tas, ka krieviem gribas… Nekā vairāk kā iznīcību,asinis,strutas un dubļus neiegūsiet.

1939.gadā uzsākot karu jums bija labs “pušelnieks” – Hitlers. Tagad esat vieni. Ja nu muļķīgi neuzskatāt Ķīnu par sabiedroto. Tiem savas intereses un vajadzīga “ķīniešu pasaule”, ne nožēlojamā krievu.

+9
0
Atbildēt

7

    Ēriks > Jānis Mednis 02.11.2014. 20.31

    Oi,tikai nevajag,patiesības īpašnieks :D Patiesība ir daudzslāņaina un nepārtraukti mainās.Un,kamēr es to stāstu jums,ir noticis …

    https://www.youtube.com/watch?v=6jMjFb-mYj0

    0
    0
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > Jānis Mednis 02.11.2014. 20.00

    Конечно, вы не видите. Ведь вы не оккупант. Вы – жертва истории. Вы видите только жертв. И в России вы видите жертву. Но как на самом деле, вы не видите.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > Jānis Mednis 02.11.2014. 17.21

    Сорри, первый абзац даже не дочитал. Я уже знаю автора. Он любит дразнить, издеваться и показывать язык, будучи потомком красных и коричневых садистов. Проблема только в том, что во мне подобная деятельность отзвука не находит. Из начала его тирады понял,что он пытается дразнить тем, что они оккупанты. Да, оккупанты. Мы – оккупанты. Оккупанты. Быть оккупантом, это круто. Быть рабом позорно. А быть хозяином на своей земле, это здорово. А оккупант, это и есть тот, кто хозяин, причем, на своей земле, которая ему досталась по праву. Жизнь есть соревнование и конкуренция. И оккупант, это победитель в этой борьбе.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Jānis Mednis 02.11.2014. 17.59

    Okupants var būt arī pārejošs stāvoklis.Impērijas būvējušās uz jaunām idejām,balstījušās uz jaunām tehnoloģijām.Ja okupanti garīgi izvirst,impērija sabrūk.Neredzu,ka mūsdienu Krievijas režīmam bez agresīva stulbuma būtu vēl kādas idejas,par tehnoloģijām nemaz nerunājot.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Jānis Mednis 02.11.2014. 15.41

    Jānis Mednis

    1939.gadā uzsākot karu jums bija labs “pušelnieks” – Hitlers.

    _____________

    Varbūt Hitleram likās, ka viņš ir pušelnieks, patiesībā, gan viņa, gan vācu tautas, gan visas Eiropas liktenis bija sen izlemts. Nepaveicās Staļinam pat neskatoties uz vareniem sabiedrotiem: fizisko un morālo kropli, Rūzveltu, kurš palīdzēja sagatavot karu, gan resno alkašu, Čerčilu, kurš to eskalēja. Nesalauza sarkanarmieši Vestminsteres abatijas solus, neizlaka Porto vīna pagrabus un neizkārnījās uz parīziešu galvām no Eifeļa torņa, viss velti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    e > Jānis Mednis 02.11.2014. 14.54

    Ķīnu par sabiedroto?

    Viņi tak nopietna Krievijas-NATO konflikta gadījumā nostāsies NATO pusē un sagrābs Sibīriju pie pirmās izdevības.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu