Ļaus apvienoties "Baltkom" un "Izzi" • IR.lv

Ļaus apvienoties "Baltkom" un "Izzi"

34
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Padomes lēmumā noteikti ierobežojumi konkurences saglabāšanai

Konkurences padome (KP) nolēmusi ļaut apvienoties maksas televīzijas un elektronisko sakaru uzņēmumiem "Baltkom" un "Izzi", ziņo biznesa portāls Nozare.lv. Apvienošanās lēmumā noteikti ierobežojumi, kas ļaus KP novērst uzņēmumu darījumu negatīvu ietekmi uz konkurenci, informējusi KP pārstāve Inita Kabanova.

Jau ziņots, ka "Baltkom" un "Izzi" jūlija beigās KP iesniedza pieteikumu par nodomu apvienoties. Apvienošanās mērķis ir pilnveidot piedāvājumu abu kompāniju tīkla teritorijās, kā arī koncentrēt uzņēmumu resursus pakalpojumu attīstīšanai, modernu tehnoloģiju ieviešanai un radīt reālu konkurenci telekomunikāciju tirgū, kurā patlaban dominē "Lattelecom".

SIA "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis iepriekš norādījis – ja KP atļaus "Baltkom" un "Izzi" apvienoties, tas negatīvi ietekmēs konkurenci televīzijas pakalpojumu tirgū. "Baltkom" un "Izzi" apvienošanās faktu neprognozējamāku padarot apstāklis, ka nav zināmi abu uzņēmumu patiesie īpašnieki.

"Lattelecom" pārstāve Linda Štokmane pēc KP lēmuma pieņemšanas skaidro, ka līdz šim interneta un televīzijas tirgū bija vērojama spēcīga konkurence, kuras dēļ interneta cenas pēdējos divos gados samazinājušās vidēji par 17%, bet televīzijas cenas kopš virszemes televīzijas ienākšanas tirgū samazinājušās vidēji par 10%.

"Izveidojoties vienam lielam uzņēmumam, kas kontrolē lielāko daļu tirgus, kā tas notiks šajā gadījumā, parādās bīstams risks konkurencei – uzņēmums var uzspiest savus noteikumus ne tikai sadarbības partneriem, bet arī klientiem. Pirmie simptomi par šādu tendenci jau liecina, piemēram, TV3 mudinājis Konkurences padomi pievērst uzmanību, ka vietējo komerctelevīziju liktenis ir apdraudēts, jo to nokļūšana līdz skatītājiem kļūst atkarīga no viena kabeļoperatora un tā uzskatiem par to, kā jāveido programma. Ja vietējiem kanāliem tiek piemēroti diskriminējoši noteikumi, kanāli var arī neizdzīvot," paudusi Štokmane.

Komentāri (34)

Zvirbulis 23.11.2010. 22.24

Balticom.lv kas nav tas pats kas Baltkom!

0
0
Atbildēt

0

kkristaps 23.11.2010. 20.17

Nezinu, kā būs ar cenām, bet kvalitāte līdz ar Izzi pievienošanos pasliktināsies pilnīgi noteikti, un tas ir ļoti nepatīkami – jau gadus 6 izmantoju Baltkom pakalpojumus un esmu ar tiem ļoti apmierināts, toties par Izzi neesmu dzirdējis neviena laba vārda. Vai kāds nezina tādu interneta provaideru (par Lattelecom negribu pat dzirdēt), kas kaut vai par lielu maksu varētu nodrošināt kvalitatīvu interneta pieslēgumu un darbību praktiski bez pārtraukuma, jo Izzi to pavisam noteikti nevar: ir dzirdēts pat par vairākas dienas ilgiem pārtraukumiem??

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu