Irbes paustais esot sākums kampaņai pret Latvijas hokeju • IR.lv

Irbes paustais esot sākums kampaņai pret Latvijas hokeju

75
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

"Dinamo Rīga" vadība žurnāla Ir intervijā saskata kluba prestiža graušanu

Plašsaziņas līdzekļos publicētie Latvijas izcilākā hokeja vārtsarga Artūra Irbes izteikumi par distancēšanos no Rīgas kluba "Dinamo" ir aizsākums kampaņai pret Latvijas hokeju un kluba prestiža graušana, atklātā vēstulē līdzjutējiem un tautai pauž akciju sabiedrības "Rīgas Dinamo" vadība.

Izplatītajā dokumentā uzsvērts, ka kluba dalībnieki ir Latvijas patrioti, un Rīgas "Dinamo" veiksmīga dalība Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā ir ''kā dadzis acīs tiem, kuriem ir svešas Latvijas intereses''.

"Dinamo" vadība uzskata, ka Irbes intervijas publicēšana žurnālā "Ir" ar citu mediju reakciju pēc tās iezīmē plašāku ideoloģizētu kampaņu, kas vērsta pret Latvijas hokeju un Rīgas "Dinamo", vēsta aģentūra BNS. "Uz ledus nav politikas un nav ideoloģijas, uz ledus ir spēle. Hokejs ir Rīgas "Dinamo" vienīgā ideoloģija," uzsver "Dinamo Rīga" padome, saskatot kādu nenosauktu spēku vēlmi graut Latvijas cilvēku vienotību un īsteno patriotismu.

Līdz ar "Dinamo" iesaistīšanos KHL Latvijas hokejs ir ieguvis jaunu elpu, cīnoties ar stipriem Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas klubiem, ceļot Latvijas sportu un visu Latvijas iedzīvotāju pašapziņu, pausts paziņojumā. Hokejs tajā nodēvēts par pozitīva cīņu un sacensību, kur nav ienaidnieka, bet ir pretinieka komanda.

Kā ziņots, Irbe intervijā žurnālā "Ir" atzinis, ka savulaik no Rīgas "Dinamo" distancējās ideoloģisku apsvērumu dēļ, neredzot iespēju strādāt kopā ar "Dinamo" vadību. Pēc viņa vērtējuma, Rīgas "Dinamo" skatiens ir vērsts uz Austrumiem, un kluba izveidošana zināmā mērā ir PR projekts Krievijai. Par to liecina Kremļa politiskā ieroča – dabasgāzes monopola ''Gazprom'' – iesaistīšanās kluba finansēšanā, kas varētu apsīkt, ja kaimiņvalsts interese par šo projektu apsīkt.

Komentāri (75)

druvis_vectirans 23.11.2010. 10.55

Pārmest Irbem patriotisma trūkumu un Latvijas interešu neievērošanu ir stulbākais,ko esmu dzirdējusi!Lai gan,ko var gribēt no “RD” vadības:Visocka,Kalvīša,Ulmaņa uc.?

+70
-3
Atbildēt

2

    mary75 > druvis_vectirans 23.11.2010. 13.01

    Vispār,patriotisms ir intīma lieta, un katrs to var izprast savādāk.
    Citam liekas, ka valstij labi tas, citam – kas cits.
    Tā ka tik kategoriski nevajadzētu.
    Ja kāds grib, lai patriotismu izprot stipri vienveidīgi, atbilstoši vienīgi viņa izpratnei, tad tas jau ir totalitarisms.

    +1
    -23
    Atbildēt

    0

    sanitai19 > druvis_vectirans 23.11.2010. 17.14

    Pilnībā, Baiba, Tev piekrītu. Irbe ir īstens patriots. Nekad līdzīgu neesmu dzirdējusi no kalvīšveidīgiem, šķēlveidīgiem, ulmaņveidīgiem, savickveidīgjiem.

    +17
    0
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 23.11.2010. 11.33

Pirmkārt kā Jau kā Nellija atzīmēja, nepagāja ne divas nedēļa pēc Irbes intervijas, kamēr grūtgalvji sacerēja kaut kādu murgainu atbildi, otrkārt braukt virsū Arčijam ir vnk cūciski,jo reti kurš tik skaidri nelaipojot var izteikties,jo ir gan lieli nopelni un tautas cieņa,toties nav nekādu intrigu un melu,treškārt,vai šī nav augsnes sagatavošana, ka Savicka kantoris taisās nolēkt no ši projekta?..Dinamo spēles ir foršas,emocijas un laba līmeņa hokejs un goda vārds, jautrāks noskaņojums, ja vakarā pēc darba ir spēle kaut vai TV un kur nu vēl ja Arēnā uz vietas,tikai pretīga ir visa tā padarīšana ar intrigām un pīaŗiem pirms vēlēšanām gan Kraukļa pēkšņo uznācienu dziedāt himnu, gan OZo 8. numura izmnantošanu, gan rumpīšus un šleserus ar dāvanu maisiem pie bortiem pēc spēles, kaut uz mirkli – bet lai tikai pa visu ekrānu…ja kāds dara negodu Dinamo, tad vienīgi onkuļi no Dinamo vadības ložas.Tauta nav mazais bērns un Kalvītis jau reiz tika draudzīgi izsvilpts

+52
-4
Atbildēt

1

    Sanšains > ltvpanorama 23.11.2010. 11.50

    kā Nellija atzīmēja, nepagāja ne divas nedēļa pēc Irbes intervijas, kamēr grūtgalvji sacerēja kaut kādu murgainu atbildi
    ==============================
    Nu, “Rižskaje Ģinama” vadībā acīmredzot neatrodas “pilsētu latvieši”, kuri trieciendroši zina, ka jālasa tikai “Ira” un jābalso par “Vienotību”.:)
    Irbes intervija šiem būs paslīdējusi garām neievērota. Droši vien viņiem vispār maz sanāk lasīt latviski.:)

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

ingus 23.11.2010. 10.53

Tipiski padomiskā domāšana, vēl tikai pietrūka atsauce uz ļaunajiem imperialistiem, NATO, ES, EDSO, SVF, Dārtu Veideru un ļaunuma impēriju…

Lai gan ja mēs paskatāmies, ka t.s. Tautas komandas tēvi nespēj pat 1/3 budžeta savākt Latvijā, valstī kur liela daļa sabiedrības fanātiski seko līdz šī kluba gaitām, tad tas liecina, ka neko citu kā sēdēt uz krievu naudas šie cilvēki neprot un tur Irbem ir bijusi pilnīga taisnība.

Man tomēr, ļoti gribētos, lai Savickis pievēršas saviem tiešajiem pienākumiem, un palūdz vienam viduvējam slovāku spēlētājam, atbrīvot vietu, kādam no vietējiem čaļiem, ja Džeriņam vai Štālam būtu tāds spēles laiks, kā Mikušam statistika noteikti nebūtu sliktāka.

+35
-4
Atbildēt

1

    ivetao2007 > ingus 24.12.2010. 19.52

    Viena no visnabadzīgākajām Eiropas valstīm kultivē visdargākos, tautai nepieejamos sportu kā ledus hokeju, kas nodokļu maksātjiem jau maksājis vairākus desmitus miljonu latu[!!!}, motoru sportus, kad Latvijā nav neviena motoru ražotāja, visādus bagātnieku izpriecas veidus kā kērlingu, golfu ut. Pilnīgā novārta atstāti TAUTAI PIEEJAMIE un veselīgie sporta veidi vieglatlētika, basketbols volejbols un futbols. Vajadzīgie peldēšana, riteņbraukšana un šaušana. Nodokļu sistema mums kājām gaisā. Kas ļāvis Latvijas mežiem nomest zemē miljonus puķina aģentiem ģinamo hokejistiem? Visur tāds hokejs un motosports ir izrāde no kuras ienākumiem visur maksā nodokļus. Tikai Latvija ir izņēmusm. Komunistisko liekēžu paradīze.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu