Pilsētas egle būs 1980.gadā stādīts koks • IR.lv

Pilsētas egle būs 1980.gadā stādīts koks

20
Andrejs Terentjevs, F64

Egles Doma laukumā un Rātslaukumā uzstādīs nedēļas nogalē

Doma laukumu un Rātslaukumu Rīgā Ziemassvētkos un gadu mijā greznos vairāk nekā pirms 30 gadiem stādītas egles. Abus kokus kopā ar žurnālistiem pirmdien pašvaldības SIA "Rīgas meži" Tīreļu mežniecībā izvēlējās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

"Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš pastāstīja, ka abas nolūkotās egles stādītas ap 1980.gadu. Doma laukumā izvietojamā egle nocirsta varētu būt aptuveni 15 metru gara, bet nedaudz mazāka un ne tik kupla aptuveni tāda paša vecuma egle tiks novietota Rīgas Rātslaukumā.

Mērs abu nozāģējamo egļu vietā Tīreļu mežniecībā iestādīja divas jaunas eglītes.

Nolūkotās egles tiks tradicionāli iedegtas pirmajā adventē – 28.novembrī.

Jāpiebilst, ka Rīgas pašvaldība, veidojot pilsētas reklāmas kampaņu, šogad iepazīstinājusi ar stāstu par Rīgu kā pilsētu, kur tika rotāta pirmā Ziemassvētku egle. Arhīvu materiāli vēstot, ka Rīgā par godu Kristus dzimšanai pirmoreiz ziediem izgreznota egle rotājusi Melngalvju brālības Rīgas ielās rīkotu karnevālu Ziemassvētku sagaidīšanai un aizvadīšanai, kas noslēdzās ar šā Ziemassvētku koka sadedzināšanu 1510.gadā.

Informācijas avots, aģentūra LETA labo, ka "Doma laukumu un Rātslaukumu Rīgā šogad Ziemassvētkos un gadu mijā greznos aptuveni pirms 30 gadiem stādīta egle".

Komentāri (20)

edmunds_astics 22.11.2010. 16.35

Vai varam ieteikt pilsētas domei, lai saudzētu šos lielos skaistos kokus, iestādīt Rīgas centrā Ziemassvētku egli un katru gadu to izrotāt, kamēr tā aug 100 gadus?

+5
0
Atbildēt

1

    sad_disco > edmunds_astics 22.11.2010. 16.53

    Pilnīgi piekrītu. Es ļoti šaubos, vai gribu lepoties ar faktu, ka tiks nocirsts vairāk nekā 100 gadus vecs koks.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

artisvolfs 22.11.2010. 18.07

pilnīgi piekrītu. mēra “piar speciālistiem” būtu jāaptver,ka saudzēt koku būtu “labāks gājiens” nekā to nozāģēt. ja mēram pašam nepielec,ir vesela nodaļa,kas atbild par mēra “tēlu”…

+1
0
Atbildēt

0

guntisko 23.11.2010. 08.20

mans iepriekšējais komentārs bija iepriekšējai informācijai par simtgadīgu egļu zāģēšanu Rīgas pilsētai. Vismaz tik daudz progresa – tikai 30 gadīgs koks Rīgai vajadzīgs!
Taču eglīšu ciršana mirkļa “priekam” ir un paliek drīzāk pagānisko upurēšanas tradīciju turpinājums nevis 21. gs. civilizētas sabiedrības pārdomāta rīcība.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu