Aicina Valgā deklarēties Latvijas pilsoņus • IR.lv

Aicina Valgā deklarēties Latvijas pilsoņus

33
Evija Trifanova, LETA

Ar deklarēšanās popularizēšanu cer palielināt pašvaldības nodokļu ieņēmumus

Igaunijas pilsētas Valgas pašvaldība rīko kampaņu, kurā aicina pilsētā dzīvojošos deklarēt dzīvesvietu Valgā. Tādā veidā pašvaldība cer palielināt nodokļu ieņēmumus, vēsta aģentūra BNS.

"Viena no mūsu mērķgrupām ir latvieši, kas strādā Valgas pilsētā – tādu šeit ir pāris simti," sacīja Valgas mērs Ivars Unts.

Mērs norādīja, ka reģistrēties par Valgas iedzīvotājiem ir lietderīgi pašiem latviešiem, jo tad viņi var izmanot Igaunijas veselības aprūpes sistēmas pakalpojumus, kas Valgā ir labāki nekā Valkā, robežas otrā pusē. Turklāt šādā ceļā viņi var gūt labumu no Igaunijas ienākumu nodokļa likuma nosacījumiem, vēsta aģentūra LETA.

Ja Igaunijas pusē strādājošie Latvijas pilsoņi nav deklarējuši savu dzīvesvietu Valgā, par viņiem samaksātais ienākuma nodoklis pilnībā nonāk Igaunijas valsts budžetā. Savukārt to strādājošo ienākuma nodoklis, kas deklarēti kā Valgas patstāvīgie iedzīvotāji, 11,4% apmērā no bruto darba samaksas nonāk arī Valgas pašvaldībā.

Saskaņā ar Igaunijas Ienākuma nodokļa likumu Latvijas pilsonis ir uzskatāms par nodokļus maksājošu Valgas iedzīvotāju, ja viņš 12 secīgu mēnešu laikā dzīvojis pilsētā vismaz 183 dienas.

Komentāri (33)

daina_tabuna 20.11.2010. 17.06

Tas jau bija gaidāms. Pašnodarbinātajiem arī izdevīgāk ir reģistrēties Igaunijā un tad savus pakalpojumus eksportēt uz Latviju (lasi- turpināt strādāt Latvijā).
1) Igaunijā ir labāki nodokļu sistēmas nosacījumi,
2) ir pamatīgs atbalsts eksportam, kas Latvijā vispār ir tikai uz papīra,
3) lētāki banku pakalpojumi (un cik nācies saskarties- arī apkalpošanas kultūra ir galvastiesu pārāka).

+3
0
Atbildēt

0

mxblack 20.11.2010. 18.21

Un mūsu melīgā valdība ar savu genocīdu pret vienkāršo darba darītāju to piespiedīs darīt. Valdība taču solīja vienkāršo tautu vairs neaiztikt. Diemžēl ienākuma nodoklis tiks pacelts vēl par 2%, PVN par 1%, nu un vēl jau tam nav gals. Atkal tiek sargāti bagātie un aplaupīti nabagie. Bet pirms vēlēšanām taču solīja pretējo. Atkal meli, atkal divkosība. Arī Dombrovskis ir nostājies uz šīs savas nācijas nīdēju takas. Nožēlojami Dombrovski. Bet mēs Tev ticējām.

+2
-1
Atbildēt

0

piziks 25.12.2010. 06.45

> Venta! … Nu gan ideja! Rīgā strādā cilvēki no Saulkrastiem, Siguldas, Ogres, Ķekavas, Jelgavas, Jūrmalas — no Rīgas faktiskās aglomerācijas. Tad jau tik vien atliek, kā Rīgas robežas pārcelt un Ogri izsludināt par Rīgas mikrorajonu un visi smaidīgi? Toties tā Saeima, kas nav pieņēmusi tādus reģionālās attīstības likumus, ka nebūtu ļāvuši akmensvates rūpnīcas celšanu Ikšķilē — RŪPNIECISKĀS ATTĪSTĪBAS ZONĀ! — necelt…, tā Saeima taču ir Rīgā? Izeja tomēr ir, — Rīgai kā pašvaldībai nepieņemt LR valdību, kas nestrādā, un piedāvāt valdību izvietot/deportēt ārpus Rīgas, izveidojot kā ASV — Washington DC.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu