Dombrovskis aicina noticēt pašu spēkiem • IR.lv

Dombrovskis aicina noticēt pašu spēkiem

31
AFP/LETA
Indra Sprance

Premjers rosina pārtraukt apbrīnot igauņus, sola arī turpmāku darbu Latvijas labā

Sveicot Latvijas iedzīvotājus valsts proklamēšanas 92.gadadienā, premjers Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”) novēl beigt apbrīnot igauņus un noticēt pašu spēkiem.

“Beigsim apbrīnot mūsu ziemeļu kaimiņus igauņus, lai gan, nenoliedzami, viņu paveiktais ir tā vērts, un centīsimies paši noticēt tam, ka mēs varam sasniegt vēl vairāk, “ norāda premjers.

Viņš norāda, ka “šis nav viegls laiks nedz Latvijai, nedz mums pašiem. Šis ir izšķirīgu pārbaudījumu un pārmaiņu laiks. Tas ir kā eksāmens, bez kura nokārtošanas nav iespējams saņemt gatavības apliecību.”

“Kādēļ Latvijai šis eksāmens izrādījies daudzkārt grūtāks nekā citiem? – Uz šo jautājumu var atbildēt dažādi: var vērtēt politiku un politiķu padarīto vai nepadarīto, var analizēt globālās ekonomikas procesus un to ietekmi uz mūsu valsti, bet var arī personiski pārdomāt to, cik atbildīgi un godprātīgi esam attiekušies pret savu valsti mēs katrs pats. Iekams sakām, ka visas problēmas un likstas ir radušās kādu citu neizdarības vai kļūdu dēļ, ir vērts uzdot jautājumu sev: ko es kā Latvijai piederīgais esmu domājis par savu valsti un darījis tās labā?” norāda Dombrovskis.

Premjers arī uzsver, ka šajos krīzes gados Latvija jau esam pierādījusi, ka var būt piemērs citām valstīm, tomēr ar to ir daudz par maz. “Ja patiesi vēlamies redzēt Latviju kā izaugsmes valsti, no kuras cilvēki nedodas prom darba un labākas dzīves meklējumos, tad mums ir jānotic pašiem sev. Tikai ar tādu attieksmi dzīvojot un strādājot ikkatrs nākamais 18.novembris būs patiesas gaismas piepildīts! “sacīja Dombrovskis.

Viņš arī pateicas visiem, kas šajā ne būt ne vieglajā laikā ir ticējuši valdības centieniem un rīcībai, un apliecina, ka arī turpmākais darbs “būs veltīts Latvijas nacionālās izaugsmes un vienotības mērķim.”

Komentāri (31)

Eliks 17.11.2010. 22.34

Kā apriebusies tā nepārtrauktā vaimonoloģija – tas ir slikti un tas ir slikti, tas ir briesmīgi un šitas vēl briesmīgāk. KO šādi tekstiņi dod? Reāli – KO? Jā, es neesmu akla un arī redzu, ka ir slikti, bet vai no tā, ka es to neskaitāmas reizes atkārtošu, kaut kas uzlabosies? NĒ! Tāpēc beigsim zūdīties un centīsimies kārpīties ārā! Darīsim nevis daiļi muldēsim! Ja ir labas idejas, nepurpināsim virtuvē, bet darīsim tās zināmas pašvaldībai, valdībai, Saeimai. Ja neieklausās, jāmeklē citas iespējas, bet atlaisties nevajag. Laba ideja izdzīvos. Ar lielu gandarījumu skatos raidījumu ciklu “Latvija var”. Nu, var taču! Arī mēs katrs taču kaut kā grozāmies, vai ne? Ja man kāds pirms 4 gadiem būtu teicis, ka spēšu izdzīvot ar patreizējiem ienākumiem, es neticētu. Bet iznāk. Jā, ir diskomforts, bet nekas – NEKAS! – nav mūžīgs, arī krīze reiz beigsies. Grozīsimies tā, lai tas notiktu ātrāk. Un beigsim reiz vaimanāt! Skatoties pasaules kontekstā, mēs arī tagad dzīvojam labi.

+11
0
Atbildēt

1

    hinanska > Eliks 17.11.2010. 22.50

    anda_vale. Kā Tev šķiet, cik no šeit klātesošajiem redzējuši raidījumu ciklu “Latvija var”? Nekļūdīšos, ja teikšu, ka lielai daļai interesantāks liekas kārtējais seriāls vai bojeviks. Tas, kas skar mūsu valsti daudziem pat interesi neizraisa. Radīt kaut ko pašiem, tas jau par grūtu! Bet pieprasīt – man pienākas! – to gan neaizmirst!!!

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Ieva 17.11.2010. 19.09

Valsts esam mēs. Mums ne tikai jāgaida no valsts, bet arī jādod. Citādi, kur tad valsts to ņems? Vai ne tā?

+12
-1
Atbildēt

1

    andris902 > Ieva 17.11.2010. 20.03

    …pievienojos!…kaut būtu vairāk tādu, kas to saprot!…

    +10
    0
    Atbildēt

    0

mxblack 18.11.2010. 14.43

Visvairāk manu svētku prieku nomāc tas, ka faktiski 20 gadus esam mīcījušies kā pa pakulām, kad tiešām varējām sev iekārtot lieliskas mājas. Diemžēl pie teikšanas pielaidām zemiskus kampējus un viņi šo valsti pārvērta par savu peļņas gūšanas objektu, klaji ignorējot visu nāciju un valsts iedzīvotājus. Jācer, ka Dombrovskim ar neatlaidīgu un metodiski godīgu darbu, beidzot izdosies nostumt malā visu šo sazēlušo mafiju un arvien vairāk sakārtot šo kampēju radīto “bardaku”. Visu to noslēpumiem apvīto, smirdīgo un duļķēm pārbagāto valsts pārvaldes kloāku ir jānovada uz jaudīgām attīrīšanas ietaisēm, lai pēc tām mēs to varētu tiešām lietot savām vajadzībām, lai tā vairs nebojātu mums dzīvi.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu