Ārstu biedrības Ētikas komisija neplāno vērtēt Vidiņa izteikumus • IR.lv

Ārstu biedrības Ētikas komisija neplāno vērtēt Vidiņa izteikumus

23
Juris Vidiņš saņem Viļānu slimnīcai ziedotu ultrasonogrāfijas aparātu. Foto: Viļānu dome

Komisijai esot pārāk maz laika, jo tā aizņemta ar darbiem pašas pārvēlēšanai

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) Ētikas komisija pašlaik neplāno vērtēt Viļānu slimnīcas ārsta Jura Vidiņa ("Vienotība", PS) izteikumus, ka viņš nespētu ārstēt krievu šovinistus, vēsta aģentūra BNS.

Uz jautājumu, vai pēc prezidenta Valda Zatlera aicinājuma izvērtēt Vidiņa izteikumus LĀB Ētikas komisija gatavojas to darīt, tās priekšsēdētājs Ivars Ūpis atbildēja, ka komisijai nav tādu plānu, jo par Vidiņu nav iesniegta neviena rakstveida sūdzība, taču LĀB Ētikas komisija vērtē tikai rakstveida iesniegumus. Tomēr Ūpis norādījis, ka pašlaik neko nav iespējams noteikti pateikt, jo novembra beigās paredzēts Ētikas komisiju pārvēlēt un pirms tās esot pārāk maz laika, lai pie  Vidiņa izteikumu vērtēšanas ķertos pašreizējā Ētikas komisija.

Ūpis uzskata, ka Zatlera aicinājums vien nav pamats, lai Ētikas komisija sāktu vērtēt šo jautājumu, jo Vidiņš varētu publiski izteikt vienu domu, bet dzīvē ārstēt visus. Neviens pacients par viņu komisijai neesot sūdzējies.

Jau vēstīts, ka Viļānu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Vidiņš "Latvijas Avīzei" atzinis, ka krievu šovinistiem ārstēšanu atteiktu, izņemot gadījumus, kad ir nepieciešama steidzīga operācija. "Ja tad nepalīdzēs, draud kriminālatbildība," Vidiņš teicis.

Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien intervijā Latvijas Radio ļoti negatīvi vērtēja publiskajā telpā izskanējušos izteikumus par atšķirīgu latviešu un krievu ārstēšanu un uzskata, ka šī lieta jāizvērtē Latvijas Ārstu biedrības Ētikas komisijai.

Kā sacīja Zatlers, sadarbība starp ārstu un pacientu ir ētikas un savstarpējas uzticēšanās jautājums, un viņš nekad iepriekš nav saskāries ar "tik negatīviem izteikumiem" – ne savā ārsta darbībā, ne kolektīvā, ne ārstu organizācijās. "Uzskatu šādus izteikumus par klaju ētikas pārkāpumu. (..) Mūsu vidē nekad nav bijuši tamlīdzīgi izteikumi," sacīja prezidents.

Komentāri (23)

raimonds_bossltd 17.11.2010. 17.23

Tad jau laikam krievu šovinistu saceltā vētra krutkas glāzē, būs velta.

+3
-1
Atbildēt

0

lebronj2356 17.11.2010. 19.11

Laikam neieklausījās vienā dakterī tomēr, un pareizi ir – Vidiņš nekur nav aizskāris nevienu tautību !

+2
-1
Atbildēt

0

austrisv 18.11.2010. 16.29

Citi dakteri ņem konvertos, bet tos gan neviens naiztiek, ne ārstu biedrības, ne pašu sirdsapziņa! Un šie dakteri ir daudz bīstamāki sabiedrībai nekā Vidiņš, kurš skaidri pasaka, ka viņam nepatīk krievu šovinisti, bet kam gan tie patīk?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu