Sluča izslēgšanu no PS uzskata par nodevību • IR.lv

Sluča izslēgšanu no PS uzskata par nodevību

57
Vītolu fonda vadītāja Vita Diķe. Foto: Mārtiņš Cīrulis, F64

Vītola fonda vadītāja: Amerikas ārsts neko sliktu Latvijai nav darījis

Amerikas latvieša, ārsta radiologa Aivara Sluča izslēgšana no "Pilsoniskās savienības" (PS) ir "nodevība pret cilvēku, kurš neko sliktu Latvijai nav darījis", trešdien intervijā avīzei ''Diena'' saka Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja Vita Diķe, paužot personisko viedokli.

Amerikas latvietis ar Vītolu fonda palīdzību 2008.gadā nodibinājis savā vārdā nosauktu stipendiju, kura sākotnēji tikusi pasniegta četriem jauniešiem augstākās izglītības iegūšanai, bet nu jau stipendiātu skaits pieaudzis līdz 20.

Kādā intervijā, kas pērn sniegta portālam nacionalisti.lv, Slucis atzīst, ka viņa stipendijas tiek pasniegtas "jauniešiem no laukiem un tikai latviešiem", kaut gan, "ja kāds krievs beidz latviešu skolu, viņš var pieteikties". Taču Diķe uzsver, ka Slucis "ar jauniešiem nekad nav runājis neko radikālu vai noskaņojis viņus pret kādu".

Vadītāja uzsver, kak Vītolu fonds ir nepolitiska organizācija, bet tīri personīgi viņai šķiet, ka Sluča izslēgšana no partijas ir nodevība. "Šim stāstam pamatideja bija tāda, ka, ja būtu jāizvēlas izmisuma situācijā, piemēram, kara laikā, tad viņš droši vien dotu priekšroku latvietim, bet tagad viss ir sagriezts ar kājām gaisā," skaidro Diķe.

Slucis aktīvi nodarbojies ar filantropiju arī citās ar latviešu nacionālismu tradicionāli saistītās sfērās, liecina paša teiktais nacionalisti.lv. 2009.gadā viņš ziedojis 1500 latus Okupācijas muzejam, pēc konkursa par dekolonizāciju izveidojis stipendiju jauniem skolotājiem par patriotisko audzināšanu, stipendiju patriotiskiem žurnālistiem.

Pirms 10.Saeimas vēlēšanām Slucis ziedojis naudu nacionālo ideoloģiju paudušajām partijām ''Visu Latvijai!'' (VL) un PS – kopā katrai vairāk nekā 10 000 latu. Viņš Latvijas medijos ievietojis tā sauktās "trešās personas" politiskās reklāmas, kurās aicinājis vēlētājus nebalsot par ''Saskaņas centru'' un ''Par labu Latviju!''.

Kaut arī Slucis uztur labas attiecības ar citu nacionālistiski noskaņotu partiju VL, tā viņu savās rindās stāties neplānojot aicināt, ziņo aģentūra BNS.

Komentāri (57)

kkristaps 10.11.2010. 10.43

Pievienojos šim vērtējumam. Izslēgt cilvēku no partijas tikai tāpēc, ka citai apšaubāmas morāles ļaužu grupai nepatīk viņa uzskati, ir vienkārši cūcīgi.

+32
-7
Atbildēt

7

    vismantsk > kkristaps 10.11.2010. 10.57

    Nevis “citai apšaubāmas morāles ļaužu grupai”, bet gan visai civilizētajai pasaulei ir nepieņemami, ka ārsts varētu pārkāpt Hipokrāta zvērestu un šķirot pacientus pēc etniskās piederības!

    +8
    -24
    Atbildēt

    0

    vismantsk > kkristaps 10.11.2010. 11.47

    Vai Slucis Latvijā ārstē pacientus un kaut kā viņus šķiro?
    Viņš ārstē cilvēkus ASV (patiesībā neārstē gan, bet tikai uzņem rentgenus), un diez vai tur viņš atļaujas pacientus pēc kaut kā šķirot. Riskētu ar ārsta licenzes zaudēšanu.
    Par Latviju. Ir tikai loģiski, ka par ārsta darbu ir jāmaksā. Un maksājot viņiem normālas algas (nemaz nav vajadzīgas ASV algas), momentā izzustu visas tās problēmas. Tāpēc – ja negribi, lai ārsts prasītu “pateicību”, maksā nodokļus!

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kkristaps 10.11.2010. 13.47

    -> Liepiņš
    Vai Hipokrāta zvērestā ir teikts “apņemos ārstēt visus (neatkarīgi ne no kā), tikai lai viņš samaksā”? :) . Vai arī palīdzība jāsniedz ikvienam sirdzējam?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > kkristaps 10.11.2010. 15.41

    Slucim ir 100% taisnība un vēl vairāk, krievus Latvijā viņš nevar ārstēt vienlīdz labi, jo krievi neprot latviešu valodu, līdz ar to paši sev liedzot kvalitatīvu med. apkalpošanu! Slucis ir goda vīrs! Viņam var pārmest vienīgi neorjentēšanos mūsdienu idiotu pasaulē!
    pirms rakstīt pārlasiet grāmatas par Latvijas vēsturi un kontingentu, kas palika šeit pēc 2. pas kara. Grūti tos nosaukt par krievīem, nācija tiešām nav vainīga ,ka visi atsaldētie pārvācās uz Baltiju!
    Gods un slava mecenātam, dr. Sluča kungam ,kas atgādina par vērtībām! Un tieši dod ieguldījumu latviešos -tos izglītojot, caur savu stipendiju. Amen.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    SairaM > kkristaps 10.11.2010. 11.51

    Toties visai civilizētajai pasaulei ir pieņemami, ka vietējie tepat uz vietas rupji nodod savējos, publiski melo, viens otru “uzmet”, aprunā, “bīda rebas”, nomelno, skauž un kas mūsu tautai īpaši patīk n-o-s-o-d-a! O, šī saldā soģa loma.. Ja mums ir tik daudz perfektu cilvēku, likuma un ētisko normu pārzinātāju un galvenais jau – ievērotāju, tad kāpēc mēs esam tur, kur esam? Pirms vērt muti jebkādam, kaut vismazākam pārmetumam, mazdrusciņ ieklausieties paši savā sirdsapziņā. Ja tāda vēl ir, protams.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > kkristaps 10.11.2010. 11.20

    Nesmīdini – mūsdienās ārsti Latvijā jau stipri sen šķiro pacientus pēc maka biezuma. Kad aizeju pie ārsta, pirmais jautājums gandrīz vienmēr ir – vai esat samaksājis?, kur čekiņš?, kā maksāsiet?
    Kāds te Hipokrāta zvērests?

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

    mēbeļu izgatavošana > kkristaps 10.11.2010. 11.52

    Vislabākais arguments par labu Slucim ir viņa apmelotāju megalomānija (komiskā vēlme runāt “civilizētās pasaules” vārdā), slinkums (nav pat izlasījuši kādu no tām Hipokrāata zvēresta versijām), un apvainojumu acīmredzamais absurdums.

    Nekādus pacientus Slucis nav nedz šķirojis, nedz ari plānojis šķirot, jo LV atgriezties neuzskata par iespējamu. Viņš rakstīja par hipotētiskām situācijām, un neviens zvērests to neliedz.

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

lebronj2356 10.11.2010. 11.08

Slucis ir teicis, ka traucē valodas barjera nevis šķiroja pēc tautības, kā šo iz uzpūtuši vietējie žunaļugas un citi verga dvēseles. PS pārsteidzās, laikam jau baiļu iespaidā. Jāsaka diemžēl, ka slimīgi padevīga tā latviešu sabiedrība diemžēl Latvijā ir :(

Varēja kaut rājienu izteikt, ja tik loti vajadzēja. Bet nu labāk VL! – nostiprinās pozīcijas !

+22
-5
Atbildēt

3

    Agnese Lûse > lebronj2356 10.11.2010. 18.01

    Tad jājautā kapēc VL ,Sluci neaicinās savās rindās…?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    gunasniedzina > lebronj2356 10.11.2010. 11.21

    “Slucis ir teicis, ka traucē valodas barjera nevis šķiroja pēc tautības,”
    Kur viņš to ir teicis ?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > lebronj2356 10.11.2010. 19.09

    Kopš kura laika VL! pienākums ir aicināt savās rindās jebkuru nacionāli (reizām pārlieku) noskaņotu cilvēku ? Liec taču paša vārdiem ”radikāļiem un ultranacionālistiem” svētu mieru !

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 10.11.2010. 11.25

Ir nepareizi apvainot Sluci rasisamaa, vai citos greekos. Es izprotu vinja viedokli un piekriitu tam, jo, ja kaadaa izmisuma situaacijaa man buutu jaaglaabj savs ghimenes cilveeks, jeb vnk labs cilveeks, es glaabtu savu piederiigo, bet savu tautu – latvieshus es uztveru, kaa lielu ghimeni.

Visa shii jezga saakaas cita iemesla deelj. Politika, taa nav romantiska juusmoshana, jeb dramatisku situaaciju modeleeshana. Slucha, visu cienju vinjam, kljuuda ir taa, ka vinjsh publilskaa sarakstee radiija situaaciju, deva iespeeju pretiniekam sist savu partiju un Vienotiibas koaliiciju kopumaa. Ja esi politiskas partijas biedrs un veel publiska persona, tad vnk ir jaamaacaas ~ filtreet~ sevi komunikaaciju laikaa ar sabiedriibu, lai arii taa buutu tikai pashu partijas biedri.

+16
-4
Atbildēt

4

    a_oleinika > buchamona 10.11.2010. 11.48

    Runāšana arī ir darbība, un par to arī ir jāatbild.
    (Tas tā, vispārīgi, bez konkrētas pozīcijas attiecībā uz AS.)

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    vismantsk > buchamona 10.11.2010. 11.53

    Laikam, ziņas nelasi pietiekami uzmanīgi. Līdzīgi pietiekami daudziem citiem tautiešiem, noklausies/izlasi pirmos pāris vārdus, bet ne visu teikumu.
    Tā bija kolektīva PS biedru sarakste.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Uldis Šneiders > buchamona 10.11.2010. 11.45

    Vai tad sarakste bija publiska? Cik esmu sapratis, tā bija divu cilvēku sarakste, nevis ĢVK vai AS publisks paziņojums…. Otrs – manuprāt – svarīgāk ir tas, ko šie cilvēki dara, nevis ko runā… Mums nez kālab svarīgākas ir runas….

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > buchamona 10.11.2010. 12.29

    Slucis var runāt, ko grib un kā uzskata, viņa kļūdas te nav. Te ir a) Kristovska kļūda, “piekrītot” kaut kam neprecizētam, un PS kļūda, kādu izslēdzot par viedokļa paušanu gadu atpakaļ.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu