Finieris briesmās • IR.lv

Finieris briesmās

5
Anita Brauna

Latvijas kokrūpniecības flagmani – uzņēmumu Latvijas finieris – nolūkojis krievu miljardieris Aleksejs Mordašovs. Vai Kremlis sācis īstenot jauno ārpolitikas doktrīnu un ietekmi Baltijas valstīs nostiprina, uzpērkot to uzņēmumus? Vai Latvijas finierim vienkārši uzklupuši reideri – cilvēki, kuru uzdevums ir īstenot uzņēmumu naidīgu sagrābšanu?

Situācija viesnīcas Rīdzene Kronvalda zālē veidojas neveikla. Uz Krievijas uzņēmuma Sveza aicinājumu ierasties uz tikšanos no četriem simtiem atsaucies tikai viens Latvijas finiera (LF) akcionārs. Artjoms, jauns puisis gaišā džemperī, ir apsēdies tukšās zāles pēdējā krēslu rindā. Sveza amatpersonas Andrejs Kašubskis un Vjačeslavs Zavgorodnijs nolemj ieņemt vietas nevis pie galda zāles priekšā, bet tukšajos krēslos iepretim Ar­tjomam. Vienā zāles stūrī sēž Sveza nolīgto Latvijas juristu brigāde. Artjoms nav runīgs, dialogs neraisās, tāpēc klusumu nākas aizpildīt pašiem sanāksmes iniciatoriem.

Pēc brīža mulsumu nomaina viena cilvēka teātris. Ierodas Jevgēnijs, kungs gados, ģērbies brūnā adītā vestē un kreklā, un, pirms sākt sarunu, sevi uzcienā ar zāles aizmugurē nolikto kafiju un uzkodām.

Esat akcionārs? «Jā, akcionārs.» Strādājat Latvijas finierī? «Gandrīz strādāju,» Jevgēnijs malko kafiju un, šķiet, demonstratīvi skaļi ēd cepumus. Agrāk viņš strādājis rūpnīcā, bet krīzes laikā kļuvis par uzņēmuma apsargu. Latvijas finierī strādā «visi» viņa radi, no kuriem «puse» ir akcionāri. «Es neko nesaprotu – kur ir jūsu interese? Pastāstiet!» Jevgēnijs mudina tikšanās rīkotājus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu