Sluci izslēdz no PS • IR.lv

Sluci izslēdz no PS

86
Ģirts Valdis Kritovskis. Autors: Elmārs Rudzītis, F64

Ētikas komisija nosoda vēl vienas biedres pausto; partijas līderis jūtas kā uz moku sola

"Pilsoniskā savienības" (PS) valde pirmdienas vakarā paziņoja, ka norobežojas no trimdas latvieša, ārsta un PS sponsora Aivara Sluča uzskatiem un izslēdz viņu no partijas, ziņo LETA. Sluča izslēgšanu iepriekš atbalstīja PS Ētikas komisija. Izslēgšanai atbalstu pauda arī partijas līderis Ģirts Valdis Kristovskis, kura reputāciju krietni sabojājusi, iespējams, neprecīzi un nepārdomāti paustā piekrišana Sluča rakstītajam.

Jau vēstīts, ka ''nepieņemamo viedokli'' – iespējamu atšķirīgu attieksmi pret krievu un latviešu pacientiem – Slucis paudis PS domubiedru kopas elektroniskā pasta sarakstē pirms gada. Ētikas komisija atzinusi, ka Kristovskim ar Sluča paustajiem uzskatiem nav nekā kopīga. ''Ņemot vērā to faktiski zaudējumu, esmu apņēmības pilns uzstāties par viņa izslēgšanu no amata,” intervijā Latvijas Radio pirms valdes sēdes sacīja Kristovskis.

Nule par ārlietu ministru apstiprinātais PS līderis stāstīja, ka tā bija iekšēja sarakste starp PS biedriem, nevis viņa un Sluča sarakste, ko varējuši lasīt visi PS biedri. Arī viņš ''pa diagonāli” izlasījis un uzrakstījis savu viedokli. ''Pieklājīgi uzrakstīju, jo negribējās ar pirmo teikumu smagi izteikties,” par piekrišanas apliecinājumu ārsta paustajam sacīja politiķis. Viņam notiekošā sarakste neesot bijusi pieņemama: ''Nevaru izsekot visam. Kad pieņem neveselīgu virzienu, tad arī iejaucos.''

Kristovskis skaidri neatbildēja uz jautājumu, vai viņam šī sarakste ir saglabājusies: ''Nu, tad man ir jāmeklē. Ja tā īsti gribētu atrast, droši vien, ka varētu.”

Kristovskis ar Sluci neesot personīgi pazīstams. Tikai vienu reizi nejauši abi sēdējuši kopā teātrī, kad Slucis sevi pieteicis. Ja es būtu zinājis, ka mani uzvilks uz moku sola visas tautas priekšā un padarīs par manu pārliecību to, ko neesmu teicis, pirms gada būtu bijis gudrāk vai nu neizteikties vispār, vai Sluča kunga jautājumu dabūt uz valdes sēdi, žēlojās politiķis.

Kā skaidroja amatpersona, tagad viņa mutē ielikti vārdi, ko viņš neesot teicis. Iespējams, esot bijis pārāk diplomātisks, bet ''izdarīšu secinājumus, ka acīmredzot sava brīvdomība ir jāsamēro ar korektiem izteikumiem”.

Atklājies, ka tajā pašā sarakstē nepieņemami izteikusies vēl kāda PS biedre, tiks lemts par viņas izslēgšanu, ziņo LETA. Ētikas komisija uzskata, ka nosodījumu pelna Ievas Nikoletas Dāboliņas elektroniskajā sarakstē paustās norādes par "tiesībām ienīst" kādu etnisku grupu, aicinot vērtēt viņas atrašanos PS rindās.

''Demokrātija ir abpus griezīga. Ja baidītos no tā, ka biedri kopējā iekšējā sarakstē baidās runāt vai viņiem tiek uzlikti kādi ierobežojoši formāti, tad tā nebūtu demokrātiska sabiedrība,'' atzīst PS vadītājs, jo caur debatēm augam, attīstāmies, mainām viedokļus.

Komentāri (86)

dro 08.11.2010. 20.21

Man PS pieņemtie lēmumi liekas ļooti gļēvi. Manuprāt šī rīcība būtu pielīdzināma nodevībai. Kad vajadzīga nauda, tad nav iebildumu, kad nauda saņemta, tad biedru izslēdz. Sluča kunga uzskati, protams, robežojas ar fantastiku, nav iespējams 2x iekāpt vienā upē. No otras puses nav aizliegti pat visradikālakie uzskati, kamēr teorija netiek īstenota praksē. Vai tiešām nepietika nosodīt PS nepieņemamus uzskatus, obligāti ziedotāju vajadzēja izslēgt? Manuprāt šī epizode neliecina neko labu ne par PS, ne Kristovski pašu, Lapsa diemžēl savu mērķi sasniedzis…

+37
-6
Atbildēt

12

    Sanšains > dro 08.11.2010. 22.12

    lno un riņķī apkārt

    Varbūt jums taisnība…

    Bet varbūt Lapsa gluži vienkārši nekritiski pieņem publicēšanai jebko, kas viņam tiek pienests, jo PATS taču viņš, piemēram, tādu Kristovska/Sluča saraksti nespētu “izrakt”.

    Un varbūt pagaidām par SC kūtrie latvieši – SC konkurenti – viņam neko nav atnesuši?:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 09.11.2010. 11.10

    keilajoa. Sen atpakaļ LLL izdarīja labu darbu, kad pastāstīja par Ludzas muitnieka slepkavību /kā Sončiks viņam atteica apsardzi u.t.t./ Vairāk manuprāt neka pozitīva viņš nav devis.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > dro 08.11.2010. 23.53

    “kādēļ pietiek.com nav neviena atmaskojoša raksta par SC?”
    ===
    Jautājums ir cits – vai LL nav neviena atmaskojoša raksta par SC sponsoriem? Man liekas, ka K&K tomēr trāpīja šā redzeslokā.
    =
    Kas vainas Jurkānam?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ronalds_vuskans > dro 09.11.2010. 10.29

    Ino, vai LL “gara darbi” reālu labumu sabiedrībai devuši? Kāda jēga bijusi VFF pulksteņu lietas vai friziera pakalpojumu vazāšanai pa plašsaziņas līdzekļiem? Un citi ražojumi?
    Manuprāt viņa kantoris – pietiek- šobrīd vislabāk apkalpo ventspilnieka un SC lietas. Teiksiet – grāmata par Šleseru? Tā drīzāk nodrošināja Lemberga pozīcijas un parādīja saviešiem, kurš no 3A komandēs parādi turpmāk.
    Paskatieties portālos – akcents vienotības daudzināšanai likts uz melošanu- vienīgā lieta, par ko vismaz kaut kā var piesieties Dombrovskim (ne viņam muižas, ne vekseļi, ne kredīti). Par to žēlojas Paegle, par to pārmet Kristovskim. Pagaidām Ušakovam tikai skumji un kauns, bet ja valdība būs rīcībnespējīga, ja nebūs budžets laikā…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > dro 08.11.2010. 22.42

    Jā, nu, varbūt Jums taisnība.:)
    Cerams, kādreiz kāds gribuvēl.com publiskos Lapsas slepenos protokolus.:)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    snjuu > dro 08.11.2010. 20.34

    “Lapsa diemžēl savu mērķi sasniedzis…”
    ===
    Ņemot vērā to, ka šamējais savas darbības dēļ jau ir izkrāsots visās iespējamajās politekonomiskajās krāsās, bet vienmēr pamanās uzbraukt tiem, kuru pusē ir “ieskaitīts”, es šaubos par to, ka šim ir īpaši mērķi, izņemot “pietiek.com”/”pietiek.lv” deklarētos, ja nu vienīgi kaifu izraisa Kristovska “uzvilkšana” (kā senajā stāstā par apgrozījuma nodokli vs. PVN).

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    Edzs > dro 09.11.2010. 01.15

    PS tagad uz karstam pedam ir veicams ieksheja izmekleshana, ir vajadzigs veids ka atrast un izgaismot tos nodevigos aghentu purnus kas iekshejo saraksti pardod ienaidniekam.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > dro 09.11.2010. 01.08

    @lno
    _…PS pieņemtie lēmumi liekas ļooti gļēvi. Manuprāt šī rīcība būtu pielīdzināma nodevībai. Kad vajadzīga nauda, tad nav iebildumu, kad nauda saņemta, tad biedru izslēdz… Vai tiešām nepietika nosodīt PS nepieņemamus uzskatus…_
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    jaa, ari man tas shkjiet ljoti gljevi un stulbi, bet histerija ir sakurinata, baigais presings, GVK nezina ka nu butu pareizi tagad izskatities un bailem acis lielas.
    pat nevajadzeja nosodit, Slucim ir tiesibas rakstit to ko kuru bridi doma, pietiktu ar norobezhoshanos.
    te Kristovskim ir taisniba, pie ta ari vajadzeja palikt:
    _…”Demokrātija ir abpus griezīga. Ja baidītos no tā, ka biedri kopējā iekšējā sarakstē baidās runāt vai viņiem tiek uzlikti kādi ierobežojoši formāti, tad tā nebūtu demokrātiska sabiedrība,” atzīst PS vadītājs, jo caur debatēm augam, attīstāmies, mainām viedokļus._
    11000 baksu vai latu ziedojums Slucim noteikti ir jaatdod, nedrikst panjemt no cilveka naudu un tad no shi cilveka vienkarshi atteikties.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > dro 08.11.2010. 22.23

    Haris -Vai Tu taa riikotos – uzliktu serveri un nevis kaut kur, bet taa shiki, lai noskan, atrastu zhurnaalistus, kuri ir ar Tevi gatavi straadat un peec tam – seedetu un gaidiitu – var buut ka kaads kaut ko atnesiis, lai palaistu gaisaa :)) Un veel, vai Tev neliekas diivaini, ka pat veel pirms kaada laika ( nu jau laikam vairs nee :)) ) pat IR atsaucaas uz pietiek.com info, kas var noziimete tikai vienu – pietiek.com pie karstaas info tiek atraak klaat par paarejiem. Jautaajums – kaa?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > dro 08.11.2010. 21.32

    Haris – Lapsa ir nelietis. Atceries visu scenaariju no saakuma. Visprims uztaisa graamatu par Shleseru – es to nosauktu par alibi ar visu raudaashanu, peec tam ~ aiziet pagriidee~ , tad paarcelj savu serveri uz Islandi (es sho gaajienu saliidzinaatu ar Tele2 meteoriitu) un tad palaizh savu pietiek.com ar skaidru meerkji nogremdeet Dombrovska valdiibu. Un vispaar, cik diez maksaa taada portaala uztureeshana ar serveri Islandee, ar zhurnaalistiem utt. Ne jau vinji tur aiz paarlieciibas straadaa :)

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    Sanšains > dro 08.11.2010. 21.02

    Jā, arī es sliecos domāt, ka Lapsa nav gluži Šķēles vai Urbanoviča nopirkts.

    Varbūt Lapsam tīri labi patīk būt arī “godīguma apoloģētam”, ja tas tā pagadās starp visu citu, bet tomēr galvenā viņa nieze ir mēģināt dzīvot iedomātiem vai reāliem piedzīvojumiem bagātu dzīvi un atrasties uzmanības, ievērības, apbrīnas centrā.

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > dro 08.11.2010. 21.24

    Haris, kristaps Freimanis. Es arī agrāk tā domāju. Jautājums, kādēļ LL čupojas ar Jurkānu, kādēļ pietiek.com nav neviena atmaskojoša raksta par SC?:)

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 08.11.2010. 19.51

nu gan ir jezga sākusies kas negrib norimt. taisnošanās notiek dienu un nakti. uzvedās it kā būtu prātā jukuši. tie kas šņauc degunu valsts karogā jeb draud ar biškeku, tiem prātā nenāk taisnoties. tik tiešām žēl ka visu latvijai nav pie varas.

+29
-5
Atbildēt

0

Aggy 08.11.2010. 22.40

Gandrīz tas pats teksts ir izlasāms intervijā ar Aivaru Sluci 2009. gada 21. maijā. Jā, vinš te jūtoties kā Krievijā, es diemžēl arī, es arī nevarētu krievu valodā apkalpot (tāds vārds ir intervijā) latviski nerunājošus Latvijas pilsoņu,bet viņi to pieprasa un viņiem tas tiek nodrošināts.Es toties nevaru saņemt pilnvērtīgus pakalpojumus latviešu valodā. Nesen nomainīju ģimenes ārsti, iepriekšējai bija apliecība, bet ne viņa saprata visu, ko teicu, ne varēja atbildēt. Tātad viņa mani ārstēja sliktāk, bet tas nekas, toties Slucis saka, ka viņš, nevarētu, tāpēc to nedara, par to viņu izslēdz…par vēlējuma izteiksmi…

+24
-4
Atbildēt

1

    vilmar1964 > Aggy 09.11.2010. 00.55

    Lūk, piekrītu! Arī es Rīgas mikrorajonos nereti neredzu atšķirību no Mitiščiem, Tambovas, u.c. Krievijas pilsētām, un ar ģimenes ārsti līdzīgs stāsts.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu