Kristovskis aicina portālu atsaukt publikāciju • IR.lv

Kristovskis aicina portālu atsaukt publikāciju

41
Elmārs Rudzītis, F64

PS Ētikas komisijai uzdots izskatīt un vērtēt Sluča izteikumus

“Saprotiet, mēs visi esam piedzīvojuši situācijas, kur vārdi apgriezti kājām gaisā,” piektdien intervijā LNT “900 sekundes” sacīja Artis Pabriks (“Vienotība”) par situāciju, kurā nokļuvis Ģirts Valdis Kristovskis (“Vienotība”) pēc viņa sarakstes publicēšanas internetā. Kristovskis aicinājis portālu "pietiek.com" atsaukt publikāciju par viņa saraksti ar ārstu Aivaru Sluci, kas patlaban kalpo par ieganstu ministra demisijas pieprasījumam.

“Apsūdzības, kas veļas pār viņa galvu, noraidu, lietas ir izrautas no konteksta, teksts neatbilst patiesībai. Man būtu grūti iedomāties situāciju, kad ministrs ar ilgu pieredzi, būdams pie veselā saprāta, piekristu rasistiskiem izteikumiem,” jauno ārlietu ministru Kristovski aizstāvēja Pabriks.

Atgādinām, ka pārmetumi Kristovskim saistīti ar viņa elektronisko saraksti ar ASV latvieti un ārstu Aivaru Sluci, kurā ārsts norādījis, ka viņam būtu grūti ar vienlīdzīgu attieksmi ārstēt arī krievu tautības cilvēkus. Portālā "pietiek.lv" pausts, ka Kristovskis it kā piekritis šim apgalvojumam, taču ministrs klāsta, ka tas izrauts no konteksta un patiesībā viņš paudis atbalstu Sluča nostājai pretkorupcijas jautājumos. Saeima par opozicionāru iesniegtu demisijas pieprasījumu Kristovskim lems ārkārtas sēdē otrdien.

Pabriks uzskata, ka opozīcija šobrīd “netīro veļu mazgā publiski”. Viņš nenoliedza –  ja tas skar ārlietu ministru, tas vairāk vai mazāk atspoguļojas arī ārzemju presē. Tomēr bijušais ārlietu ministrs Pabriks uzskata, ka kolēģi ārzemēs noteikti vērtē notiekošo un saprot, kā darbojas opozīcija un kā tiek radīti skandāli. Āzemju kolēģi to saprot kā opozīcijas spēli, teica Pabriks.

Savukārt “Krievijā ir pietiekami daudz politiķu un dažādi strāvojumi, kas centīsies atrast vājās vietas, jautājums, vai mēs paši spējam aizsargāt valsts intereses kopīgi”. Pabriks uzskata, ka prezidenta vizīte Maskavā ir balstīta uz nopietnu kaimiņvalsts ielūgumu un, “ja tā ir politiskā griba veicināt attiecības, tad vizītei jānotiek”.

Kristovskis aicinājis portālu pietiek.lv atsaukt publikāciju par viņa saraksti ar ārstu Aivaru Sluci, kas patlaban kalpo par ieganstu ministra demisijas pieprasījumam.

"Minētais raksts sagroza manis teikto un nepelnīti iedragā manu politisko reputāciju Latvijā un ārpus tās robežām.. Šis melīgais raksts nodara ļaunumu arī Latvijas valstij, radot satraukumu sabiedrībā un negatīvā nozīmē pievēršot uzmanību starptautiskajā vidē," aicinājumā raksta Kristovskis.

Viņš uzsvēris, ka e-pasta atbildē izteicies par citu Sluča rakstīto viedokli, nevis par to, “kurā absolūti nepieņemamus prātojumus par savu ārsta praksi izteicis Slucis”. Tā bijusi atbilde uz e-pastu “Vai latvieši padodas?”.  Pēc Kristovska vārdiem e-pastā Slucis apsūdzējis „Pilsonisko savienību” un partiju “Jaunais laiks” nespējā stratēģiski domāt. Viņš norādījis, ka PS nav atkāpusies no latviešu interešu pārstāvniecības un vērsis uzmanību, ka „histērija šeit nepalīdz”.

Jēdziens – histērija, ir mans patiesais vērtējums Sluča izteikumiem, uzsver Kristovskis.

“Vēlreiz vēlos apliecināt, ka manas izteiktās domas PS biedru sarakstē nav bijušas atbalsta izteikšana Slucim, bet vēlme pārtraukt šādas PS programmai un mērķiem neatbilstošas diskusijas PS biedru starpā,” norāda “Vienotības” līderis.

PS Ētikas komisijai uzdots izskatīt un vērtēt Sluča izteikumus, kas PS nav pieņemami, aģentūru BNS informēja PS preses sekretāre Dace Balode.

Komentāri (41)

Ieva 05.11.2010. 10.42

PLL Tautas Partijas zārku aiznesa līdz kapam. Nu tā kapā līdz grib ieraut Kristovski. Nez vai izdosies, jo gribētāju līķi atdzīivināt ir dikti maz.

Un lai sauja smilšu no manis.

+23
-2
Atbildēt

5

    varbūt ka tā > Ieva 05.11.2010. 12.13

    teksta beigās jau pati Pilsoniskā savienība atzīst šo ksenofobijas faktu, tāpēc tagad liegties ir nedaudz smieklīgi.

    0
    -14
    Atbildēt

    0

    krizdolelv > Ieva 07.11.2010. 16.21

    Tā ir SC politiska netālredzība, kas raksturīga visai partiju sistēmai LV.
    LV elektorātam apzināti indoktrinēta destrukcija. Šī apzinātā destrukcijas indoktrinācija sabiedrībā perfekti izpaužas tik bieži dzirdētā frāzē, ko lieto katrs “so called” LV “intelektuālis”:
    “Tauta ir stulba”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    krizdolelv > Ieva 07.11.2010. 16.37

    Ja zini atbildi jautājumam: “Kam piedrer Latvija?”,-
    tad zini arī atbildi jautājumam: “Kam Latvijā izdevīga destrukcija?”

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Ieva 07.11.2010. 09.36

    Bet uz ko norakstīt to faktu, ka no SC velēšanu saraksta tika izsvītroti tie, kam latviskie uzvārdi???
    Nu tad, arī tas krieviskais elektorāts ir ksenofobisks un tiesājams, jo izteikumi krievu presē un citos saziņas līdzekļos ir klaji naidīgi pret latviešiem! lai krievi paskatās uz savu krievzemi, kā tur tiek diskriminētas citas nācijas!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    krizdolelv > Ieva 05.11.2010. 16.06

    To visu vajag norakstīt uz veļu laiku- ieskaitot “politiskos veļus”

    +3
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 05.11.2010. 10.49

Nu, ko – paldies Pabrikam :) Klaat pie visa veel skaidraak ir redzams, ka PLL ir paartapusi no ~ nacionaali konservatiivas ~ partijas, par SC piedeekli. Pieprasiit balsojumu ar shaadu motivaaciju, kaadu izteica PLL, pienaaktos Urbim :) Bet jautaajums, kursh konkreeti ir uzsaacis sho kompru karu, paliek atklaats. Ne jau viens cilveeks tas ir un ne jau visa SC un PLL kopaa to dara :)

+20
-2
Atbildēt

1

Senda Kronberga 05.11.2010. 11.13

Ušers ar Šļešku var savus tautiešus par “bļed” saukāt, a šeit no kontektsa izraujot kkādus murgus par demisiju jau runā. Opozīcija grib parādīt, kam viņuprāt pieder vara. Es gan domāju, ka tur tāpat visi viens otram patiesībā smaida un tikai kamerās saviebj seju, lai izskatītos, ka viņiem ir dažādi viedokļi.

+18
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu