Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

 

Otrdien uz pirmo sēdi sanāca 10.Saeimas deputāti. Jaunievēlēto Saeimu uzrunāja Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš par Ministru prezidenta amata kandidātu nosauca pašreizējo premjeru Valdi Dombrovski (JL). Saeima saskaņā ar Satver­smi pēc tautas kalpu svinīgā zvēresta uzklausīšanas apstiprināja 98 deputātu pilnvaras. Uz sēdi slimības dēļ neieradās no apvienības Saskaņas centrs ievēlētais Jānis Ādamsons, bet svinīgo solījumu Saeimai vēl nenodeva Klāvs Olšteins (JL), kurš drīz pēc sēdes atklāšanas pameta parlamentu ģimenes apstākļu dēļ. Par savu priekšsēdētāju jaunā Saeima aizklātā balsojumā ievēlēja Solvitu Āboltiņu (JL).

Latvijas Pasts no 1.janvāra sūtījumus sestdienās vairs nepiegādās un pāries uz piecu dienu piegādi, paziņojis LP valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss. Šādā veidā ieekonomēto naudu paredzēts izlietot pastnieku veselības apdrošināšanas polisēm. LP finansiālais ieguvums varētu būt no 500 līdz 800 tūkstošiem latu gadā. Latvijas Preses izdevēju asociācija jau iepriekš pieļāva, ka šādā gadījumā vērsīšoties pie satiksmes ministra un Saeimas deputātiem. Pēc asociācijas aprēķiniem, laikrakstus sestdienās šāda lēmuma gadījumā varētu nesaņemt 240 000 iedzīvotāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu