Protams, no Latvijas! • IR.lv

Protams, no Latvijas!

4
Pie nelielajām telpām ar milzu logiem Rūpniecības ielā modes nams ticis, pateicoties krīzes laika cenām. Divās telpās izvietota darbnīca, vieta gatavajām kolekcijām un modes grāmatām, arī atpūtas stūris. Foto — Jānis Saliņš, F64
Anda Burve-Rozīte

Šonedēļ notiek Rīgas Modes nedēļa. Viena no tās dalībniecēm ir Alise Trautmane (30), kura atļāva ieskatīties sava modes nama Narciss kolekciju tapšanas aizkulisēs

Ja pirms trim gadiem kāds juristei Alisei Trautmanei būtu teicis, ka drīz vien viņa nokļūs modes biznesā, jaunā sieviete, kura tolaik ar starptautiskiem projektiem strādāja Maskavā, brīnītos. Tolaik mode Alisi interesēja kā izmeklētu valkātāju. Līdz kādu dienu viņa nolēma – kāpēc gan nepamēģināt radīt apģērbu kolekciju, kas atbilst pašas priekšstatam par labu stilu un kvalitāti un varētu ieinteresēt arī citas sievietes, kuras modē meklē ko oriģinālu. Alise devās uz Londonu, Sv.Martina mākslas un dizaina koledžu. Mācījās arī Milānā. «Esmu pabeigusi tikai kursus,» jaunā modes māksliniece precizē.

Atgriežoties Latvijā, Alise 2008.gadā atvēra modes namu Narciss. Modes biznesam viņa pietuvojās «no otras puses», kā ierasts Latvijā: bija ideja, skaidra stratēģija, kā to realizēt, un labs mārketings. Bija jāķeras pie skicēm!

Patlaban Narcisa izstrādājumus var iegādāties modes butikos Krievijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Beļģijā, Vācijā. Tikko Alise ar jaunāko kolekciju atgriezusies no Ņujorkas neatkarīgās modes nedēļas Nolcha Fash­ion Week. Alise gan sevi neiztēlo par pirmā lieluma zvaigzni un sirsnīgi smej, ka tas skan smalki, bet patiesībā šajās modes nedēļās notiek daudzveidīgi pasākumi, tiek meklēti jauni talanti. Piemēram, uz Ņujorku viņa devusies viena bez modelēm, tērpus demonstrēt palīdzējusi laba paziņa, kura tur dzīvo. Jaunai modes māksliniecei «aizvest» uz modes nedēļu modeles būtu pārlieku dārgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu